lauantai 11. huhtikuuta 2015

Anna apusi, osallistut yllätysarvontaan

Vielä viimeiset käsitöihin liittyvät tavarat on siirtämättä vanhasta kodista uuteen. Yhdestä kaapin nurkasta löytyi aarre, jonka olemassaolon olen kyllä kaiken aikaa tiennyt... Kyseessä on kangaspakan loppu.

Sain naimisiin mennessäni lahjaksi (oliko kihlajais- vai häälahja) lakanakangaspakan. Vuosi on ollut joko 1976 tai 1978. Aitoa retroa siis. Lahjan saamisesta on siis 37 vuotta. Ompelin täydestä pakasta monta lakanaa, pussilakanaa ja tyynyliinaa. Päätin jättää osan odottamaan lapsen syntymää. Olisi sitten koko perheellä samanlaiset lakanat! Sitä odotettiinkin sitten 7 vuotta ja tuona aikana lakanakangas unohtui. Se on kulkenut kanssamme monessa muuttokuormassa.... hm....
  -  Ukissa Hakametsän vuokrakerrostalosta toiseen.
  -  Hakametsästä Rautilantielle omakotitalon yläkertaan vuokralle
  -  Rautilantieltä takaisin Hakametsään kerrostaloon vuokralle ja omistusosakkeeseen
  - Uudestakaupungista Ähtäriin Pohjantielle rukoushuoneen talonmiehenasuntoon
  - Ähtärissä Pohjantieltä rivitalo-osakkeeseen
                    rivitalosta Rajakujalle omakotitaloon
 - Ähtäristä Loimaalle Metsämaan kerrostaloon vuokralle
 - Loimaalta Uuteenkaupunkiin rivitaloon vuokralle
 - Ugissa rivitalosta uuteen omakotitaloon Palomettään
- Palomettästä Koulukadulle

Tämä viimeinen matka, jonka kangaspakka tällä viikolla teki, oli sen 10. muuttomatka
Kuitenkin kangasta on hyvin säilytetty. Se on käyttämätöntä ja vielä alkuperäisessä pakassa nätisti taiteltuna.


Kuinka moni muistaa tämän kankaan? Tai sen saman sinisenä tai ruskeana?
Silloin oli vielä "vanhaa hyvää aikaa", kun lakanakankaatkin oli kunnollisia!
Tämäkin kangas oli tiivistä, eikä mennyt pesussa miksikään. 
Saumat pysyivät suorina.

Nyt olen tullut siihen lopputulokseen, että voisin luovuttaa tämän perintökankaan jollekin, joka sitä kovasti himoitsee. Teetkö sitten retrokankaista kierrätysasuja, sisustatko kotia retrotyyliin vai haluatko jatkaa tämän kankaan odottavaa elämää, josko joskus tulisi eteen "The Moment". Mutta se avuntarve

Kankaan leveys on 150 cm. Mikä olisi hyvä hinta tälle 5 metriä pitkälle palalle?

halvimmat uudet lakanakankaat taitaa nykyään maksaa n. 4-5 euroa/metri

Kerro rohkeasti, mitä laittaisit hintalappuun hinnaksi!

Kaikkien vastauksen antaneiden kesken pika-arvon yllätyspalkinnon. 
Luullakseni palkinto on sellainen, että jokainen sitä tarvitsee.
Vastausaikaa on vain sunnuntai-iltaan klo 22 asti.

Pellavasydämen Mervi

13 kommenttia:

 1. Itselläni ei tätä kangasta ollut, mutta mitä enemmän sitä katselen, sitä varmemmin näen silmissäni ystävättäreni lapsen tämmöisessä mekossa juuri noihin aikoihin. Tämä sopisi hyvin meidän tuvan pitkälle pöydälle liinaksi. Metrihinnaks kävisi esimerkiksi 15 euroa tai päällekin eli satasen tilkku?

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuo nyt reilusti enemmän maksaa kuin halvin lakanakangas. Sitten hintaan pitää tietenkin lisätä retrolisä. Se hinta, jonka minä olisin valmis maksamaan, on 12,90 €/metri. Siitähän tulisi sitten 64,50 €. Mutta koska paloja ei hinnoitella noin, sanoisin että 12,90 €/metri, koko pakka 59,50 €. Tulisiko minusta kauppiasta? :)

  VastaaPoista
 3. minä aattelen, että tasaraha, 100 euroa on sopiva summa :)
  kirjauduin poikani tililla, mutta rikke olen, eli rikke99@suomi24.fi
  Ps. minulla on 4 pientä tyttöä lastenlapsina ja heille surauttaisin kesämekot tästä ihanasta retrokankaasta :)

  VastaaPoista
 4. Muistelen joskus nähneeni kankaan ruskeana, mutta en muista mitä siitä oli tehty. Varmaankin jotain 1976 syntyneelle pikkusiskolleni.

  Hinnassa pitää tietysti olla retrolisää, joten laittaisin hintalappuun tasasumman 85 euroa. Tämä siis täysin villi arvaus hinnasta, tuskin lähelläkään sitä mitä joku kankaan todella haluava on siitä valmis maksamaan :)

  VastaaPoista
 5. Satasta miekii aattelin. Tuosta ompelisin tai oikeasti antaisin tyttärille ja miniöille, joilla on kaikilla pieniä tyttöjä, että saavat ommella nättejä kesämekkoja heille. Kaksi tyttäristäni on oikein ompelualan ammattilaisia, niin takuulla tulisi hyvää tarkoin harkittua, pitkäaikaista käyttövaatetta. Ja jos itselleni ottaisin, niin olisi ihanat verhot keittiöön, missä kangas olisi koko ajan näkösällä. Viittä metriä en ihan siihen tarvitsisi, joten jäisi vielä muuhunkin. Toisaalta ikkunassa kangas voisi haalistua, kun on puuvillaa. Mutta tumman ruskealle nahkasohvalleni ihanat värikkäät tyynyt, kenties..
  Ei tuota kannata kaappiin piilottaa, on se niiiiiin ihanaa. Ja kun minulla on lastenlapsissa 15 pientä neitiä, niin olisi se mahtavaa katsoa kun kaikki Pilvikirsikan pienet mussukat olisivat mummin ja papan 60:llä ihan samanlaisissa mekoissa, tai isoin ehkä ei enää haluaisi tommosta väriä päällensä kun on jo toisella kymmenellä, mutta 13 tai 14 kumminkin. Käyttöä siis löytyisi.

  VastaaPoista
 6. Minun tyttäreni ja lastenlasten ,poikein puolisot saisivat jouluna kauniitt essut ja pienet lastenlasten lapset tyttöset kauniin pikku mekot. Ja hinttaa kyllä 5 metrin palalla saisi olla ainakin 100€ On se niin arvokas pala kuitenkin.
  Meillä oli pussilakanat aikoinaan tuosta ruskeasta versiosta.

  VastaaPoista
 7. Meillä oli varmaan tuota kangasta ruskeana. Hinta varmaan sais olla se satanen tuosta palasesta. Minä ompelisin noin ihanasta kukka kankaasta mekon ja keittiöön joka on punainen,liinoja ,tyynyjä ,mitä kaikkea mieleen juolahtais. Tytti
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Upea kangas, muistan tuosta tehdyt lakanat. Hinnaksi pakan lopulle ehdotan 80 euroa

  VastaaPoista
 9. Minä laittaisin metrihinnan esille, niin vaikuttaisi paljon edullisemmalta. Oliskohan joku 17,50 /metri sopiva.

  VastaaPoista
 10. Miten muistelisin tuommoisen kankaan ruskeana?
  Ihan on kankaasi, todellakin.
  Minä laittaisin metrihinnan esille, oliskoon jotain 13-15 € / metri? Mutta olisko tosiaan hyvä olla myös koko pakan hintakin? Kuten huomaat, EN OLE kauppias :)

  VastaaPoista
 11. Vähintään 15 euroa/metri. Koko pakka hitusen halvemmalla, 70 eur. Itse en välitä retrosta kovin isoina pintoina, joten tekisin keittiötekstiilejä, tai tyynyjä.

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Mie laittaisin 18 euroa metri eli koko pakka maksais 90 euroa. Mie tekisin pöytäliinan mein pitkälle pöydälle ja tyynynpäällisiä siihen viereiselle puusohvalle. Ja olkkarin puusohvat saisivat myös uudet tyynynpäälliset.
  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
 13. Laittasin n. 85e.. on kuitenkin haluttua retroa. :)

  pe-tsi@hotmail.com

  VastaaPoista