keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Nohöh!

Syyksi ei riitä nämä pakkaset sille, että palelen niin hirveästi. Olen tästä jo sydämeni teille vuodattanutkin. Viime yönäkin nukuin neljän peiton alla, kun en ole vielä sitä untuvapeitettä hankkinut. Iho on äärettömän kuiva ja aineenvaihdunta lähes pysähtynyt. Eli kaikki oireet viittaavat kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Kävin laboratoriokokeissa ja äsken minulle soitettiin tuloksista. Eikä, mulla onkin liikatoimintaa! (Onneksi tein vielä kerran oikoluvun - tässä nimittäin luki "mulla onkin liiketoimintaa" Tottahan sekin) Himpun verran, mutta kuitenkin.

Tsh oli minulla 0,13 kun sen pitäisi olla yli 0,3
T4V oli 23,1 Sen pitäisi olla alle 22.

Sen sijaan että kuvittelin jo omatoimisesti uskaltavani LISÄTÄ lääkitystä (en kuitenkaan onneksi niin tehnyt) minun pitääkin VÄHENTÄÄ sitä.  Olen ottanut 2 pilleriä päivässä, nyt ohje on 2-3 kertaa viikossa 1,5 ja muulloin 2.

Tästäkin on joku lukija minulle huomauttanut ja nyt myös hoitaja puhelimessa: Thyroxin pitää ottaa ennen muita lääkkeitä tai syömistä. Eli yöpöydälle vesilasi ja pillerit. Eihän sitä todellakaan tiedä, jos lääkkeillä on jotain yhteisvaikutuksia niin, ettei thyroxin teekään tehtäväänsä.

Aion tehdä saamieni ohjeiden mukaan ja mennä myös kontrolliin 3 kk:n kuluttua.

Toinen vaiva on närästys, joka on tullut laihdutusleikkauksen jälkeen. Yleensä ohjeeksi annetaan syödä 3 kk Somacia. Minä joudun vielä kahden vuoden jälkeenkin syömään vahvennettua annosta, 40 mg. Jos vähääkään myöhästelen lääkkeen otosta, on koko päivä pilalla hirveän närästyksen vuoksi. Tuttavan suosituksesta pyysin vaihtamaan lääkkeen toisen nimiseksi - olikohan se Nexium?

Nämä on kuitenkin pikkuvaivoja ja lääkkeillä korjattavia. Tai sitten ylimääräisillä kerroksilla vaatteita.... Sitten vasta saa valittaa, kun on hengenvaarasta kysymys.

En löydä minkäänlaista aasinsiltaa, miten tähän voisi liittää käsitöihin liittyviä kuvia, joten liitän täysin asiaan liittymättömiä. Tässä kaksi kehyskukkaroa (= nipsukukkaroa) joita tein kokeillakseni Hemlinen tekstiililiimaa. Hmmm.... en ole varma, onko yhtä hyvää kuin Gutermannin vastaava, mutta ainakin se on halvempaa.

Harmillisen isoja heppoja tuossa kankaassa - tahtoo jäädä joko pää tai kaviot pois.

Näissä kehyksissä olisi ompelemista varten reiät. Liitin kankaat kuitenkin liimalla ja meinaan vähän puristellakin noita kehyksiä piukempaan. JOS OLISIN oikein viitseliäs, saattaisin tehdä ompelun jollain koristelangalla, mutta kun se ei ole välttämätöntä, niin tod.näk. jää tekemättä.

Pellavasydämen Mervi3 kommenttia:

  1. Voi että, toivottavasti pärjäilet. Tuohan on ikävää tuollainen paleleminen, varsinkin näillä pakkasilla!

    VastaaPoista
  2. Kyllä se vaan on niin että närästyslääkkeet (ja muutkin) voi vähentää tyroxiinin imeytymistä. Oman kokemuksen mukaan on tosiaan parempi ottaa kilpparilääke ennen ylösnousua hyvissä ajoin muun nauttimista.
    Mulla on myös tsh vielä alempana (muuta ei mitatakaan) ja syön 125 mikrogrammaa tyroxiinia päivässä. Tsh:n hormonituotannon pitäisi "potkia" omaa kilpirauhasta toimimaan, mutta multa on tuhottu koko rauhanen, joten ei ole väliä vaikka tsh on alhaalla. Aikamoista "säätöä" on monesti tämän lääkkeen kanssa ja ihan toinen juttu sitten miten elimistö muuttaa tämän keinotekoisen hormoonin siksi toimivaksi T3:ksi. Toivotaan että palelu helpottaa!

    Olispa kiva tehä kukkaroita, pitäisi joskus kokeilla, jos tuon saa käsin ompelemalla kiinnitettyä. Kauniita ovat!

    VastaaPoista