maanantai 14. maaliskuuta 2011

Hiljainen päivä ja maistiaisia

Tänään oli kurja, loskainen keli eikä asiakkaita juurikaan käynyt. Hilkka oli flunssainen ja siis puolikuntoinen. Kävin puoliltapäivin hammaslääkärissä ja sitten kangaskaupassa yhdessä asiakkaan kanssa. Etsimme ideoita hänen juhlamekkoonsa. Kankaat löytyi, mutta ei kaavaa.

Loppupäivän olin yksin liikkeessä, sillä lähetin Hilkan kotiin sairastamaan.

Yksi asiakkaistamme, joka käy hakemassa munia - vapaan kanan, suoraan tuottajalta - toi tänään maistiaisia. Hän kertoi tekevänsä juustoa (onko se nyt maito-, piimä- vai munajuustoa?) ja minähän tietysti pyysin tuomaan joskus malliksi. Hän toi myös leipää, joka oli leivottu juustosta jääneestä herasta. Ai kun oli hyvää! Oli vähän nälkä ja leikkasin tätä ihanaa kotona leivottua leipää ja siihen juustoa päälle, namnam...Olisi ihanaa jos voisi välittää näitä ihanuuksia asiakkaillekin, mutta sehän ei onnistu, kiitos kaikkien hygieniamääräysten. Tämä on todellista lähiruokaa: uunituoretta ja ilman välikäsiä....

2 kommenttia:

  1. Harmittavia määräyksiä. Tiedän. Esim. suklaata olisimme halunneet myydä aikanaan pitämässämme lahjatavaraliikkeessä. Ei onnistunut juuri noiden määräysten vuoksi. Jos haluat tutustua tähän em. espoolaiseen kotimaista käsityötä myyvään liikkeeseen: kotisivut www.espoonlahjatupa.fi. Heillä on myös blogi ja ovat myös Facebookissa

    VastaaPoista
  2. Tommosta se on. Hunajaa myymme ja saamme myydä, mutta ilmoitus siitä piti tehdä ja vielä täydentää omavalvontasuunnitelmalla. Olin kyllä aivan unohtanut, että onhan meillä kili-fudgeakin ja sitä paitsi vanhan ajan karkkiakin. Täytyy nämäkin kaikki lisätä terveystarkastajan tiedoksi. Kai se on hyvä, että meidän terveyttämme ja hyvinvointiamme valvotaan?

    VastaaPoista