torstai 3. maaliskuuta 2011

Työlista lyhenee, mekot valmistuivat

Olen kehitellyt omaa pellavavaatemallistoa isoille tytöille. Itse olen sitä kokoa, että kaupasta ei juuri mitään saa.....

Valmiina on liivihame, tunika ja pitkät housut. Liivihameesta olen onnistunut saamaan erittäin hyvin istuvan. Malli on yksinkertainen, mutta hauskannäköinen. Luulin, että tämä kuvassa oleva turkoosi väri olisi vain kesällä menevä, mutta siitä on tullut tilauksia ja olenkin muutaman jo tehnyt. Tässä kuva keskimittaisesta - ehkä tunika olisi pahaiten kuvaava. Toki se käy leningistäkin. Mustan poolon ja sukkiksien kanssa oikein mainio! Kesällä tämä on mitä parhain hellemekko.

Moni on halunnut vielä pitemmän ja joku taas lyhyemmän, niin ettei se näy puolipitkän takin alta. Tilaustyönä teen ihan sellaisen, kuin asiakas haluaa. Tänään sain valmiiksi kolme mekkotilausta. Yksi tunika jäi vielä kesken...

Tänään kävin parturissa. Valmistelen asioita jo siihen malliin, että pärjään leikkauksesta toipuessa. Kävelen pitkän aikaa kahdella kyynärsauvalla, eikä toiselle jalalle saa varata juuri lainkaan, joten kaikki seisten tehtävät työt on hoiduttava nopeasti! Kauaa ei tuhrata hiusten, pukeutumisen tai minkään muunkaan kanssa.
Hilkka - työntekijä Pellavasydämessä - on tänään harjoitellut innokkaasti saumurin käyttöä. Innoissaan hän aloitteli ompeluhommia ja aika paljon se hänen varaansa jääkin, sillä se on yksi hommista, joihin en kykene ollenkaan sairasloman aikana. Vanha Singer, jota työssäni pääsääntöisesti käytän, on toki hänellekin tuttu työväline vuosien takaa. Hauskaa seurata innokkaan oppijan onnistumiselämyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti