perjantai 25. maaliskuuta 2011

Nyt on kudetta

Oho, mikäs piikki tänään on katsojaluvuissa, onkos täällä jotain kiinnostavaa?

Pohojammaalta soitettihin, että kudeauto on tänään meirän nurkilla. Nyt pikkuinen Nissanini on täynnä isoja muovisäkkipötköjä. Muistaakseni yli 100 kg kudetta kaikenkaikkiaan. Kolmea sävyä ruskeaa, kirkkaan sinistä, valkoista, kahta beessiä, harmaata ja mustaa. On, mistä virkata, mutta iso on tilauskin.

Loppukesästä jo sain tämän tiedon, mutta kun aina pitää aloittamista siirtää ja siirtää. Nyt alkaa olla kiire, että ehdin määräaikaan mennessä tehdä, mitä olen luvannut. Nautin suunnattomasti, kun saan istua telkkarin edessä ja virkata tai neuloa. Toisinaan on pakko laittaa itselleen tinki, että "sitten, kun olet tehnyt tämän ja tämän, esim.  siivousurakan, saat istua hetkeksi huilaamaan". On ilo, että TYÖ on niin kivaa.

Tänään olemme saaneet valmiiksi prototyypin aivan uudesta tuotteesta. Odotan jännityksellä, minkälaisen vastaanoton se saa! Kokeilimme myös kankaanpainantaa. Tilanahtaus hankaloittaa, mutta olemme Hilkan kanssa sen verran sisukkaita, että kyllä me sekin homma laitetaan pelittämään!


Nimikin velvoittaa, että sydämiä pitää löytyä ja kyllä meillä aika monenlaisia onkin. Eri kokoisia, monesta materiaalista valmistettuja ja eri käyttötarkoituksiin. Tässä esimerkki tilaustyöstä, sydämet ja pehmokyltti samaa sarjaa.

Kerroin asiakkaalle, että pitsi, jonka hän valitsi sydämiin, on jäämäpala siitä, josta tein esikoiseni vauvanvaunuihin koristeen vuonna 1985.

4 kommenttia:

 1. Ihmiset ovat uteliaisuuttaan tulleet katsomaan blogisi kommentteja, kun kirjoitit siitä facebookissa, johtuisikohan kävijä"piikki" siitä =)
  Kirjoitit, että olette kankaanpainantaa kokeilleet, miten onnistui ?? Ja mitä painoitte ??

  VastaaPoista
 2. Olin tehnyt kurssilla seulan ja sen kanssa painettiin "Uusikaupunki". Pellava tuntuu syövän väriä tosi paljon ja on aikas vaativa painaa, mutta tavalliselle puuvillalle onnistui kyllä kohtalaisesti.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Tämä on harjoitus. Laitoin asetuksiin muutoksen, nyt kommentit tulevat ensin sähköpostiini hyväksyttäväksi. Kysymys ei ole siitä, että valikoisin julkaistavia, mutta nyt tulee pitkä tauko, etten pääse koneen ääreen, joten en pääse itsekään vastaamaan.

  VastaaPoista