sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ostomaniaa voi tyydyttää näinkin

Olen huomannut, että hankkiessani myytävää liikkeeseen, vältyn tuhlaamasta "omia" rahojani. Saan tyydytettyä ostotarpeeni ja sitten voin keskittyä vain aivan välttämättömimpään, kun ostan itselleni jotain.

Tällä viikolla - tiistai taisi olla, ei kun torstai - olikin herkullista ostettavaa. Olen esitellyt nipsukukkarot, joita meillä on myynnissä. Niissä on aivan ihanat kankaat ja aloin etsiä samanlaisia myyntiin. Ensin löysin Japanista myyjän ja sitten leikin lisää salapoliisia ja päädyin kankaan suunnittelijan Robert Kauffmanin sivuille Ameriikkaan. Laitoin sinne sähköpostia, että olen kiinnostunut...suomalainen entuudestaan tuttu edustaja sitten soitti, ja kertoi saaneensa tiedon sieltä Amerikasta. Näin on pieneksi käynyt tämä iso maailmamme!

Edustaja siis tuli ja levitti monen monta matkalaukullista kangasnäytteitä eteeni. Aivan superihania valikoimia. Pyörällä päästäni totesin, että pitäydyn niissä kuoseissa, jotka jo olin todennut suosituiksi. Tilasin monen montaa kangasta. Enemmänkin olisin halunnut, mutta kun jokaista pitää ottaa vähintään 10 metriä, niin se vähän rajoittaa.

Ainut huono puoli asiassa on se, että kankaat tilataan ensin Tanskaan ja sitten vasta lähetetään minulle ja tuohon kuluu noin 8 viikkoa. Toinen huono puoli on tietysti se, että rahaa palaa - aivan halvimmasta päästä nämä "tilkkutyökankaat" eivät ole.

Tässä siis vielä kerran nämä kukkarot. Näitä kankaita tilasin kankaina myytäväksi - valmiit kukkarot tilaan myytäväksi edelleen Käsityökorista. Tässä on vain pieni osa valitsemistani kuoseista, tuskin maltan odottaa!


Vaikka alkuviikosta näytti siltä, että kesäsesonki on ohi, loppuviikolla tilanne muuttui. Ihan niinkuin kesä tuli ilmastollisesti takaisin, se toi myös turistit uudelle kierrokselle. Varmasti moni innostui lähtemään vain päiväkäynnille Uuteenkaupunkiin. Ikävä puoli on se, että kaikki turistinähtävyydet on suljettu 12.8. Ikävä kertoa kyseleville asiakkaille, että "ei täällä nyt enää ole oikein mikään paikka auki"...

Putiikissakin on siis ollut vilkasta. Lauantaina iloitsin etukäteen lyhennetystä päivästä (vain 3 tuntia) ja lopulta totesin, että miten ihmeessä olisin jaksanutkaan viiteen asti? Jalat olivat ihan poikki, sillä päivä oli kävelemistä ja jalkojen päällä olemista. Oli kyllä ihanaakin opastaa virkkauksen niksejä asiakkaille. Monta aloittelijaa neuvoin korin virkkamisessa ja taisi joku suunnitella matonkin virkkausta.

Maantantaina on putiikki kiinni ensimmäistä kertaa. Mutta koska tämä sesonki näyttää jatkuvan, ehkäpä menen kuitenkin pitämään ovea auki - jos ei siis sada. Illalla tulee matonkudemyyjä kuorma-autonsa kanssa ja taas saan tyydyttää ostoinnostustani! Ostan paalin kudetta ja lisäksi vielä tiettyjä suosittuja värejä (lime, turkoosi, ruskea) erikseen. Sitten pitäisi taas vähäksi aikaa olla valikoimaa! Nämä ovat kylläkin vyyhtikuteita, jotka ovat jääneet rullakuteiden jalkoihin. Rullakuteet on niin paljon helpompia käyttää ja myyntikin on helpompaa ja siistimpää....

Lauantaina sain taas uutta myytävää putiikkiin. Kamerani ei ollut kunnossa, joten en saanut niistä kuvaa. Seuraavassa postauksessa esittelen aikas kivoja käsin virkattuja.....no antaas olla siihen asti!

Vaikka juuri nyt sataakin ja on todella ankean harmaata, toivottelen hauskaa tulevaa viikko meille kaikille! Mervi

4 kommenttia:

 1. Ihania kankaita!
  Mukava kuulla että kaupassasi käy kuhina.
  Mukavaa, "vilkasta" viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Nuo kukkarokankaat ovat tosi söpöjä. Onpas hurjan pitkä toimitusaika, kaksi kuukautta. Siinä ajassa melkein unohtaa mitä on tilannut..:)

  VastaaPoista
 3. Ihania kankaita minunkin mielestäni. Harmittavan pitkä toimitusaika niillä on.
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkaroita kyllä ovat! Raikkaat ja pirteät kuosit.

  VastaaPoista