lauantai 14. syyskuuta 2013

Ideaa pukkaa - liikaakin?

Elän hankalaa välivaihetta. Putiikkia pitäessäni en juurikaan ole ehtinyt toteuttaa "omia" ideoitani.
Tuo lause on ihan yhtä tyhmä kuin tämäkin "äitinä minulla ei ole omaa aikaa". Mikä on omaa aikaa? Eikö lasten hoitaminen ole omaa aikaa? Eikö työssä käyminen ole omaa aikaa? Kenen aikaa sitten? Jokainen vaan käyttää oman aikansa miten haluaa.

No mutta siis, kun aika on rajallista, on minunkin kannattanut ideoita kehitellessäni ja valikoidessani  pitäytyä niissä, jotka päätyvät myyntiin. Viiteen vuoteen en ole tehnyt mitään omaan kotiin enkä juurikaan mitään itselleni. Nyt katselen silmät ymmyrkäisinä kaikkia ihania ideoita, mutta vielä pitää vähän aikaa malttaa, ennenkuin pääsen niitä toteuttamaan. Kaksi ja puoli viikkoa, sitten laitan Pellavasydän-puodin ovet viimeisen kerran kiinni.

Toinen hankaluus tässä vaiheessa on tarvikkeiden valikointi. Tavaraa kulkee kodin ja putiikin välillä. Myydäkö - säilyttääkö - heittääkö pois - siinäpä ongelmaa kerrakseen! Tässä esimerkiksi yksi mitätön kierrätyskeskuslöytö:


Näitä on minulla jemmassa paljon, enkä vielä ole keksinyt, mitä näillä teen vai teenkö mitään? Alkuperäinen idea taisi olla, että maalaamalla näistä olisi voinut tehdä pöydällä pidettäviä "ständejä" kauppaan.

Olin jo heittämässä nämä roskiin, mutta ei  - ahneus iski taas! Jos kuitenkin....

Alustan voi kääntää toisinpäin, jolloin siinä ei lue mitään. Tai sitten sen voisi maalata. Tuo yläosa on aikas vahvaa kartonkia, senkin voisi maalata. Jos maalaisi liitutaulumaalilla, siihen voisi kirjoittaakin. Tai sitten sen voisi päällystää kankaalla ja koristella pitseillä, napeilla ja nauhoilla. Tai hauskan värisillä papereilla, tapetilla...

MUTTA KYSYMYS KUULUU: MIHIN TUOLLAISIA TARVITAAN?

Vaikka niistä saisi tehtyä miten hienoja, onko siinä mitään mieltä? Pelkkä koristus?
Noh, kauppias minussa edelleen nostaa päätään ja ajattelen, että jos/kun joskus jossain olen myymässä tuotteitani, noihin on hyvä laittaa hintatiedot ym. Mutta onko nämä siinäkään tarkoituksessa paras mahdollinen vaihtoehto?

Kyllä elämä on sitten hankalaa.
Mervi


4 kommenttia:

 1. Jos se olisi minikokoinen liitutaulu, niin voisi olla vaikka pöydällä kertomassa hintaa, ruuan laatua (laktoositon mustikkapulla), viestilappu eteisen pöydällä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-ih. Mutta toinen kysymys onkin, että tarviiko sellaisia olla 20 kpl...

   Poista
 2. Näin noita kahvilassa jokin aika sitten ja silloin jo tuli mieleeni tämä:

  Jos noita olisi useampi (4-7kpl), voisi niihin tehdä "vaihtuvan esityksen" ihan kotiin hyllylle. Valkoisella maalilla maalaisin ja laittaisin niihin kiinni pieniä piirroksia tai muita pieniä koristuksia. Sitten kun silmä kyllästyy voi koristukset vaihtaa.
  Nuo on todella tukevat ja niissä olisi nätisti esillä sellaiset pikkuvärkkäykset, jotka muutoin jäävät luonnosteluvihkoon tai testauslaatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta ja varmaan jotain tuollaista näistä alunperin ajattelinkin. Saattaa olla että tässä kiireiden mentyä innostunkin...

   Poista