sunnuntai 28. elokuuta 2011

Virkattuja mattoja

Kiireinen työviikko takana. Yksi päivä huilia - paitsi että toivon jaksavani järjestellä työhuoneeni.

Tyttäreni lähtee takaisin opintojensa pariin ja jään siis omilleni. Pohdin sitä, että jaksanko olla putiikissa koko viikon, kuusi päivää, vai laitanko yhtenä päivänä ovet kiinni. Maanantait ovat hiljaisia, mutta toisaalta olen sunnuntaina juuri saanut levätä, joten vapaapäivä olisi tehokkaampi keskellä viikkoa. Tietysti maanantaina tuli tehtyä ompeluhommia takahuoneessa...

Yhtenä päivänä viime viikolla pyysin halukasta ystävääni (75 v) tuuraamaan ja kävin jalkahoidossa ja parturissa. Olipa nautinnollista. Välillä pitäisi kyllä hemmotella itseäänkin.

Kun aloitin virkattujen korien myynnin, varjelin huolellisesti ohjeita. Nyttemmin olen muuttanut käsitystäni. Nooh, tietysti se johtuu osaltaan siitä, että olen alkanut myydä tarvikkeita. Eilinen päivä olikin erikoinen: monta naisporukkaa kävi ostamassa kudetta ja kyselivät tekemisestä. Kiireessä on kyllä vähän hankala keskittyä neuvomiseen. Päässäni alkoikin muhia idea virkkausillan pitämisestä. Tai "tukiopetuksesta", niinkuin sisareni ehdotti. Valitettavasti putiikkini on ahdas, joten montaa virkaajaa ei yhtaikaa mahdu.

Ajattelin koota tarvikepaketin: kude, koukku ja ohje. Olenkos muuten esitellyt nämä uudet kuteet, jotka on rullalla? Aivan mahtava tuote, ei pölise, ei tarvitse keriä, eikä kerä lähde karkuun! Helpompi myydäkin, kun ovat siistejä pakkauksia. Niin, sitten ajattelin, että tekisimme harjoituksen vuoksi maton pienoiskoossa, eli pannunalusen. Siihen voisimme käyttää kaikkia jämiä, mitä minulla on pivinpimein. Jokainen saa sitten kotona aloittaa varsinaisen maton tekemisen.

Toisaalta, olen niin väsynyt työpäivän jälkeen, etten mitään tahdo enää jaksaa, mutta.....Sitäkin olen pohtinut, että onko se sitten minulta pois vai minulle lisää. Onhan se kuitenkin niin, että ne, jotka osaavat itse virkata, eivät valmiita koreja osta, vaan katsovat mallin. Ja aina löytyy niitä asiakkaita, jotka eivät osaa/jaksa/ehdi itse tehdä ja ostavat niinmuodoin valmiin korin. Tämä on sitä yrittäjän arkipäiväistä pohdintaa. Kun kuitenkin pitäisi ajatella "kotiinpäin".

Harmi, ettei tähän kirjoitukseen ole yhtään kuvaa kuteesta virkatusta matosta. Liitän siis vanhan kuvan moppilangasta tehdystä joulukuusen alusmatoksi tarkoitetusta. Toki mattoja voisi tehdä monesta muustakin materiaalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti