lauantai 21. toukokuuta 2016

Ryijyvaakuna

Putiikkiin saapui ryijyn kutoja näyttämään tuotteitaan. Hänellä on kuulemma kolmet kangaspuut, joista yhdessä on aina loimi vaakunaryijyjä varten. Tilauksesta hän voi tehdä minkä vaan paikkakunnan vaakunasta ryijyn. Näin ymmärsin. Luovutettujen alueiden vaakunat ovat kuulemma erityisen suosittuja.

Vaakunat ovat luvanvaraisia. Saadakseen käyttää niitä kaupallisiin tarkoituksiin, pitää saada lupa. Paikkakuntien vaakuniin lupa haetaan ko. kunnasta. Näihin ryijyihin on lupa olemassa.
(Minäkin muuten jouduin hakemaan - ja jopa maksamaan - luvan, kun halusin käyttää Uudenkaupungin karttaa myytävissä tuotteissa)

Suhtaudun nihkeästi kaikenlaisten ryijyjen myyntiin. Sanoin "heti kättelyssä" että tuskin saan myytyä. Valmistaja kuitenkin antoi kolme vaakunaryijyä myyntitiliin ja tässä tapauksessa "suostuin" ottamaan ne. Myyntitilissähän myynti tapahtuu valmistajan nimissä ja minä maksan ne hänelle vasta myynnin tapahduttua.

Pellavasydämessä on tosi vähän seinätilaa. Tässäkin tapauksessa vaihtoehdot olivat vähässä. Kaikki kolme saatiin kuitenkin samalle seinämälle, kun ne laitettiin näyteikkunan yläpuolelle. Siellä ne ovat ainakin turvassa auringonvalon virtyttävältä vaikutukselta.


 Uusikaupunki


Laitila


Kalanti Mitä mieltä sinä olet tällaisista ryijyvaakunista? 
Laittaisitko omalle seinällesi?
 Mitä luulet, kuka ja missä tapauksessa haluaisi tällaisen ostaa?

Pellavasydämen Mervi

3 kommenttia:

 1. Olen saanut perintönö Nokian vaakunan ja se on kyllä makuukammarini seinällä. Lapsuuskotinikin oli nokialla.

  VastaaPoista
 2. Mainio idea esim. lahjaksi ja tietty myös oman kodin seinälle.
  Tilaisin heti jos tietäisin tekijän!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta nythän sinä tiedät, mistä niitä saa! Minkä paikkakunnan ryijy laitetaan tulemaan?

   Poista