sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Loiki asu

Ei muuten tiedä Googlekaan tuon sanan "loiki" merkitystä. Lieneekö varsinais-suomalainen sanonta, vai onko peräti äitini itse keksimä? Meillä sitä on käytetty tarkoittamaan huonosti istuvaa, liian pitkää, tyylitöntä tai asua, jossa kantajansa on "kuin rotta tyhjässä tynnyrissä".

Lähtiessäni käymään Turussa lääkärissä halusin valita asun, jossa on helppo autoilla, helppo pukea ja riisua, eikä tarvitsisi isossa kaupungissa hävetä.

Kesäpuvustoni on vanhanaikainen, en ole ostanut yhtään uutta vaatetta. Ja miksi ostaisinkaan, kun kaappi on kuitenkin täynnä käyttökelpoista. Olen päättänyt pärjätä näillä. Luomalla uusia yhdistelmiä toivon saavani vaihtelua.

Lähtökohdaksi otin joustavat housut, tällä kertaa itse tekemäni trikoocaprit. Ne tuntuvat päällä, niinkuin ei olisikaan mitään, ovat kuin toinen iho. (Pellavasydämessä on muuten muutamat vielä myynnissä) Väriksi valikoi jokseenkin hankala ruskea. Ruskeasta minulle sopii vain tietty kylmä sävy eikä minulla juurikaan ole ruskeita vaatteita. Mitä siis yläosaksi? Löysin tunikan, jota olen pitänyt ollessani lihavimmillani.

No jos tulee kylmä, mitä takiksi? Löysin hienosti tunikan petroolin väriin sopivan pellavajakun. Olen ostanut tämän jo edelliskesänä, mutten ole vielä ollenkaan pitänyt. Jotenkin se ei nappaa, ei ole minun tyyliäni. Vähän liian boheemi valtavine taskuineen. Jakku on Gritas -malliston "eimikäänhalpis" jakku, jonka sain ostaa huimalla alennuksella.

Ennen lähtöäni en kovin tarkkaan analysoinut tätä kokonaisuutta, mutta  kotiin palattuani pyysin mieheni valokuvaamaan. Hassua, miten kuvasta näkee paremmin kuin peilistä. Oletteko huomanneet samaa?No niin, näettekö kuvasta, mitä tarkoittaa sana loiki? Tämä tunika on liian pitkä, legginssit alla samoin liian pitkät. Menisiköhän tämä mekkona? Vai lyhentäisinkö helmaa samalla kun kavennan? Tässä taisi käydä niin, että olen tottunut näkemään tämän tunikan lihavan itseni päällä ja nyt tämä näyttää aivan liian suurelta.


Tässä asussa on kuitenkin yksi aivan ihana elementti - nuo Riekerin sandaalit. Että niissä on mukava kävellä. Olen ostanut nämä muutama kesä sitten, kun istuin pyörätuolissa, enkä siis päässyt kokeilemaan, miten sopivat kävelyyn. Viime kesänä pidin kerran, joten nyt minulla on lähes uudet popot täksi kesäksi. Tuo kuminauha joustaa ja pitää kengän varman tuntuisesti jalassa. Melkein liian paljon tässä on blingblingiä, mutta kestän sen kyllä. Oikeastaan voisin ostaa toiset samanmalliset, mutta eri väriset. On ne niin hyvät kengät, eikä ole kalliitkaan.

ps. En hallitse kuvankäsittelyä, että voisin muokata jalan ihoa. Siispä näytän sen ihan aitona, kamalana...

Mitäs sinä pidät tästä asustani?  Saa arvostella.

    Mervi

7 kommenttia:

 1. Ihan kiva kokonaisuus muuten, mutta tuo tunika kaipaa saksimista, on liian pitkä, kuin mekko. Nätti muuten. Nuo kengät on kyllä ihanat!

  VastaaPoista
 2. Minun on ainakin tosi vaikea hahmottaa peilistä, että miltä näytän. Valokuvista näkee jälkikäteen, että miten valinnat onnistuivat :)
  Kaventaisin ja lyhentäisi tunikaa. Nyt se näyttää enemmän mekolta. Aivan ihanan värinen se kyllä on! Jakku on myös kaunis, mutta ei sovi tähän kokonaisuuteen paitsi kuin värinsä puolesta.

  VastaaPoista
 3. Liian isoja molemmat. Minulla sama että ostan liian isoja vaatteita. Näyttäävät sitten lainapeitteeltä. Leveyttä ja pituutta pois. Luulen et mekot ja hameet parempia polvipituisina.

  VastaaPoista
 4. Minäkin kaventaisin ja lyhentäisin. Kauniit kengät.

  VastaaPoista
 5. Kengistä mä tykkään, olis kuin mulle sopivat. tykkään merkistä sekä bligblingistä :)
  Mäkin lyhentäisin ja kaventaisin mekkoa, tulis kuin tunika. Värit ovat kivoja.Mulla sama ongelma noitten leggisten kanssa, kun on liian lyhyet jalat. Mä nostan usein niitä ylemmäs, siis lahkeita, vähän alle polven. Pysyvät hyvin, kun on ihonmyönteiset.

  VastaaPoista
 6. värit on tosi hyvät, takkikin ihana...ehkä kokoa kannattaa vähän tarkistaa:)
  kengät on nätit!
  -sari-

  VastaaPoista