sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Muodot kohdalleen

Edellisessä postauksessa kerroin tunikan tekemisestä. Tilauksen mukaan piti tekemäni tunika kokoa 36. Kaavan mukaisesti sen tein, mutta ilman sovitusta. Vasta asiakkaan tullessa hakemaan huomasin, että muotolaskokset eivät olleet kohdallaan ja lantiolta tunika oli hiukan turhan tiukka.


Tässä on yksi apulaisistani, valmiina palvelukseen. Yleensä hän seisoo ikkunassa - vaatteet päällä. Tällä kertaa hän oli juuri sopivan kokoinen myös sovituksessa auttamaan. Ensimmäinen versio oli tällainen:


Ei se tästä kuvasta kyllä oikein näy, mutta rintamuotolaskos on aivan liian alhaalla. Tätä ei tokikaan kannattanut ruveta purkamaan, vaan tein uuden. Koska näitä on useita myynnissä, ihan varmasti tulee joku, jonka muodoille tämä onkin ihan sopiva. Tein siis uuden ja nyt on muodot prikulleen kohdallaan:

Asiakas oli oikein tyytyväinen tilaukseensa. Tämä turkoosi on aikas jännä väri; toisaalta se on kesäinen, mutta menee kyllä mainiosti talvellakin. Asuun sopii esim. musta poolopuseron ja pitkikset. Vai mitä mieltä olette?

Näissä kuvissa tunika on vielä keskeneräinen, siitä puuttuu napit, mikä kyllä vaikuttaa oleellisesti ilmeeseen. Tähän asiakas valitsi ylätaskuun keraamisen kettunapin ja alataskuun kaksi puunappia. Taskutkin ovat epäsymmetriset ja erikokoiset.

3 kommenttia:

  1. Turkoosi on hyvä ja voimakas väri. Mielestäni se vaatii kantajaltaankin voimakkaat omat värit.Esim. itse menetän loputkin "väreistäni", kun otan käyttöön vaikka ripauksenkin turkoosia. Tykkään kyllä värinä muuten.

    VastaaPoista
  2. Juurikin näin. Olen joskus ollut värianalyysissa ja muistaakseni tällainen voimakas turkoosi sopisi "talvi" - ihmiselle.

    VastaaPoista