lauantai 7. tammikuuta 2012

Olohuoneen hiljainen asukki

Jouluksi olohuone siivottiin kaikista käsityö-tarvikkeistani.  Paitsi tämä sai jäädä.

 Mieheni kylläkin kyselee, että eikö sitä voisi johonkin muualle siirtää. No ei voi, kun missään muualla ei ole yhtään tilaa. Sitä paitsi mun mielestä tollasta hoikkaa vartta on ihan kiva katsella! Joskus sitä hiukan pelästyy, kun hämärässä unohtaa sen olemassaolon...

Mielenkiinnolla olen seurannut televisiosta Muodin huipulle- ohjelmaa, jossa muotisuunnittelijat kilpailevat keskenään. Kätevältä näyttää, kun nämä suunnittelevat pukuja mallinukkien päälle. Itse en sitä osaa. En ole koskaan saanut opetusta vaateompelusta. Ostin jo muutama vuosi sitten oman kokoiseni mallinuken, mutta enpä sitä ole varsinaiseen tarkoitukseensa käyttänyt ollenkaan. Se on putiikissa ja esittelee valmiita vaatteita. Toinen nukke on ikkunassa, mutta se ei olekaan ompeluun tarkoitettu vaan nimenomaan esittelyyn. Tällä nukella on irroitettavat kädet.


Tämä nyt ostamani nukke on hiukan hutera, eikä siinä oikein säädötkään toimi, mutta toivon siitä olevan apua ainakin sovitukseen. Kun itse on kokoa 54, on mahdotonta sovittaa ja usein edes hahmottaa kokoa 36! Tässä torsossa on tuollainen helman tasaajakin. En ole sitä vielä kokeillut, enkä tiedä onko se tässä kuvassa edes oikein päin säädettykään. Ilmeisesti siihen kiinnitetään liitu?
 
Nykyään en helman tasaajaa tarvitse sillä pellavamallistossani liivihameiden ja tunikoitten  helmat tehdään uudella mallilla. Tässä kuvassa sivut todella runsaasti "pudotettu". No, yleensä ei aivan noin paljon. Helma leikataan suoraan, jolloin se hivenen laskeutuu sivuilta alemmas.
Kuva muotinäytöksestä


 Tänä viikonloppuna leikkaan yhden tunikan juurikin kokoa 36, joten uusi mallinukke pääsee töihin. Saas nähdä!

10 kommenttia:

 1. Käyttöisiä ovat nuket, laita kuvaa uudesta tunikasta! Löysin Wetterhoffin muuttomyynnistä jokin vuosi sitten kaksi 54-kokoista sovitusnukkea, käytettyjä. Tarjoukseni voittivat, toinen on äidillä olohuoneasukkaana esittelemässä vaihtuvia käsitöitä, kotikappale on pukeutunut tyttären tekemään korealaiseen hanbokiin. Ihana tuo turkoosi!

  VastaaPoista
 2. Minustakin turkoosi tunika hattuineen näyttää tosi kauniilta.

  Minulla on yksi torso, ja joskus olen minäkin sitä vähän säikähtänyt, kun en ole muistanut vaihtaneeni tytön paikkaa ja se seisookin jossakin yllättävässä uudessa paikassa.

  Haaveilen omankokoisesta mallinukesta. Nyt kun olen tehnyt työnteolta tilaa taas harrastuskäsityölle, olisi aikaa ja intoa ommella vaatteitakin.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo turkoosi asu. Tykkään niin tuomoisesta mallista:)

  VastaaPoista
 4. Hurmaava asu hurmaavalla mallilla! Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kehuista, niitä on kiva saada!

  VastaaPoista
 6. HV, no eipä ole sinun mallisi kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Liisa"
   Ensinnäkin: olenko kovin hölmö, jos kysyn, mitä tuo HV tarkoittaa? Ilmeisesti lyhenne jostain vai jonkun nimikirjaimet?

   Toisekseen, mitä mallia tarkoitat? Mallinukkea, muotinäytöksen mallia vai mekon mallia?

   Poista
  2. HV tarkoittaa haista v***ua eli ei mikään ystävällinen kommentti kyllä Liisalta.. :/ Kaunis tunika :)

   Poista
  3. Kiitos Ida valistuksesta, vanhakin oppii uusia juttuja! On se vaan jännä, miten muutaman sanan lauseellakin voi paljon sanoa - arvasin toki, ettei tuo kommentti ollut ollenkaan ystävälliseksi tarkoitettu...

   Poista