tiistai 3. tammikuuta 2012

Tilaa!

Tänään avasin putiikin oven ensimmäisen kerran joulun jälkeen. Hiljaista oli. Mutta nyt se oli oikeastaan hyväkin, sillä teimme tyttäreni kanssa hommia. Laitoimme kaikki joulutavarat säilöön ensi vuotta varten. Ja luulenpa että aivan yksi hujaus ja taas tuo laatikko saadaan avata!

Lisäksi pakkasimme "hyllynlämmittäjät" poishaettavaksi. Myyntitili-periaatteesta ollaan montaa mieltä. Itsekin olen. Myyjän kannalta hyvä puoli on juuri tämä: tuote, joka ei mene kaupaksi, ei harmita ihan kauhean paljon, koska raha ei ole siinä kiinni, vaan tuotteen voi palauttaa valmistajalleen. Myyntisopimuksessa teen selväksi, että jos vuoden kuluessa tavara ei ole tehnyt kauppansa, sen saa hakea pois.

Kovin kurjalta tuntuu, kun joutuu myöntämää häviönsä. Sillä siltä se tuntuu, kun ei ole saanut myytyä. Enkö ole osannut? Enkö ole tarpeeksi hyvin esitellyt, pitänyt esillä, mainostanut? Vai enkö ole tavaraa vastaanottaessani ollut tarpeeksi asintuntija, että olen ottanut vääränlaista tavaraa myyntiin?

Liian kauan olen monien tuotteiden kanssa odotellut. Varmaan jo asiakkaatkin tunnistavat, että sama tavara seisoo lähes "vuodesta toiseen". Nyt tyttäreni oli apuna, hän kun ei ajattele lainkaan niin sydämellä, vaan pakottaa minut pitämään kiinni suunnitelmasta. Olen siis lähetellyt tekstiviestejä ja nyt odottelemme hakijoita. Paljon tulee tilaa hyllyille!

Tosi kiva homma on järjestellä hyllyjä uudella lailla. Paitsi etten siihen kykene. Taas on jalat todella kipeät ja kaksi keppiä tarvitaan liikkumiseen. Siinä ei siis voi tavaraa kuljetella. Minä siis vaan osoittelen ja komentelen ja Mirva tekee....

Kunpa olisin jotain oppinut ja olisin viisaampi. Etten nyt taas täyttäisi hyllyjä TURHALLA tavaralla vaan sellaisella, joka todella halutaan ja tavaran kierto olisi nopeampi. Toki tiedän ja kuulen lähes päivittän, että asiakkaat ihastelevat kun puoti on pullollaan ihastuttavaa tavaraa. Mutta....kun sen tarttis muuttua rahaksi...

Huomenna vielä jatkamme järjestelyä, mutta sitten kynnet syhyävät päästä taas suunnittelu- ja ompeluhommiin. Pakkasia odotellessa haluaisin alkaa valmistaa uudenlaisia hattuja. Saas nähdä!

3 kommenttia:

 1. Ihan hyvä periaate. Jos aina on esillä samat tavarat, niin eipä se innosta ostamaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvää uutta vuotta! Kommentoin vähän tästä kommentoinnista: luen sivujasi ja voisin kommentoida ja vastata arvontoihinkin (jotka kyllä menivät ohi minulta, kun en käynyt siihen aikaan lukemassa) mutta jostain syystä sivuillesi on todella paljon hitaampaa kommentoida kuin muidien blogeihin. Kommenttiloota ei ota kirjoitusta vastaan samaan tahtiin kuin kirjoittaa ja lähettäminen kestää ihan tavattoman kauan. Ja sitten kun on kerran jo tekstin lähettänyt, niin pitäisi huomata laittaa "sananvahvistus". Muutaman kerran olen ihmetellyt, miksi vaivalla vääntämäni teksti ei ole tullut sivulle - ja sitten olen tajunnut, että sananvahvistus on jäänyt tekemättä, se nimittäin pitää ymmärtää ainakin minun näytölläni "rullata" näkyviin alhaalta sillä se ei tule ainakaan minun näytölleni näkyviin, kun on lähettänyt viestin.

  Ehkäpä nämä ongelmat ovat vain meidän koneella ja meidän nettiyhteyksissä - mutta minun kommentoimistani estävät. Muiden blogeissa ei meidän koneella ole näitä ongelmia.
  Terv, Johanna

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Harmi juttu tuo, ettei kommenttien lähettäminen ole yksinkertaista. Itseki tiedän, ettei sitä viitsi montaa kertaa yrittää, jos ei heti onnistu kommentointi. MItenkähän asiaa voisi auttaa? Tietääkö joku neuvon?

  VastaaPoista