maanantai 15. lokakuuta 2012

Tallinnan käsityömessut

Uskomatonta, miten nopeasti vuosi kuluu! Juuri vasta olimme Tallinnan käsityömessuilla, eli Martin markkinoilla. En edes muistanut asiaa, kun etsimme mieheni kanssa lomakohdetta.

Ensimmäinen ajatus oli lähteä viikon lomalle etelään. Ajatus kariutui kuitenkin huonoon kuntooni. Kävelyni on vielä niin vaivalloista, että siitä olisi huomattavaa haittaa ulkomailla. Haluamastamme kohteesta ei näyttänyt löytyvän hissillistä hotelliakaan ja kolmen kerroksen rappujen käveleminen on kertakaikkiaan mahdoton ajatuksenakin!

Tällä lomalla pääasia on pois kotoa lähteminen. Kotona on koko ajan mielessä tekemättömät työt. Olinkin jo koko kesän hinkunut päästä Tallinnaan ja heitin ajatuksen Viron kylpylöistä. Kilttinä aviomiehenä puolisoni oli samaa mieltä, vaikka tiedän hänen halunneen mieluummin lähteä Kreikkaan tai....

Kylpyläpaikkakunnista valitsin Tallinnan, koska halusin yhdistää matkaan myös shoppailun. Tallinnan kylpylöistä valitsin Kalev Span (linkki)  koska se on ihan vanhan kaupungin äärellä ja matkat siten lyhyet. Lähdemme omalla autolla, joten kulkeminen ei tuota ongelmia.

Kuva Kalev Span sivuilta
Ihan sattumoisin huomasin, että matkamme osuu juuri Martin Markkinoiden (linkki) aikaan (en ole kylläkään varma, voi olla että mieheni on sen järjestänyt noin muistan miten paljon nautin viime vuoden markkinoista). Olemme siis matkalla 8. - 11.11. ja poikkeamme yhtenä päivänä myös Suurhallissa.
Suurhall.jpg
Kuva netistä
Paikka ei ole esteetön, vaan heti sisäänkäynnissä on aikas korkeat portaat, eikä mistään kuulemma pääse helpommalla sisälle. Nyt pitää vielä etukäteen kinuta, jos voisivat järjestää sinne pyörätuolin, niin voisin oikein nauttia päivän annista.

Muita matkakohteita on tietysti Karnaluksin tukku ja pellavapuoti ja....ja.... Niin ja tietysti KYLPYLÄELÄMÄÄ!

Sitä odotellessa....mervi

5 kommenttia:

 1. Kalev Spa on kiva hotelli. Olin siellä reilu vuosi sitten 4 päivää. Allasosasto/uimahalli on hyvä mutta pikku varoituksen sana, sinne on sitten ihan hirvittävän hankala mennä, pitkät käytävät, rappusia jne. Ajattelin siis sitä jos sinun on hankala kävellä. Muutoin se on ihanan rauhallinen hotelli ja sijainti on loistva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa hyvä kuulla tuo kokemuksesi. Otan vielä ennen reissua yhteyttä hotelliin ja kyselen, onko mahdollista esim. huoneen sijainnilla saada kävelymatkoja lyhennettyä tms.

   Poista
  2. Muutoin siellä on ihan helppo liikkua mutta tosissaan se sinne kylpylän puolelle meno, kuin myös hierojalle, on pitkän matkan takana. Muistaakseni siinä alakäytävälläkin, mistä sinne kylpylän puolelle mennään, oli huoneita, mutta ei ne varmaan ole sen helpomman matkan takana kuin yläkerroksien huoneetkaan. Mulla on semmonen mielikuva että siellä oli myös portaat kun mennään sinne kylpylän pukuhuoneisiin. Toivottavasti pääset sinne kaikesta huolimatta nauttimaan!

   Poista
 2. Ihanaa! Odottelenkin sitten innolla raporttia shoppailuistasi :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa,jutusi innoittavat meitäkin lähtemään vaikka minne!!
  terv. Riitta ja Reima

  VastaaPoista