maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kuka tietää...

Lähes jokainen edellisiin postauksiin kommenttinsa jättänyt lukija oli käsittääkseni epäileväinen ulkomaanmatkani vuoksi. Terveys ensin...jne... Saitte minutkin epäilemään ja siksi soitinkin tänään Tyksiin prote-osastolle. Puhuin kahden hoitajan kanssa ja jostain syystä molemmat muistivat tapauksen!

Toinen hoitaja kertoi (toisti) tilanteesta sen verran, ettei siellä tiedetä onko belgialaista proteesia edes tilattu! Se on kuulemma leikkaavan lääkärin vastuulla ja hän on kesälomalla. No mutta, sitähän minä en kysynytkään, vaan halusin lääkärin mielipiteen matkasta ja myös verenohennuslääkkeestä. Hoitaja ei tietenkään tällaiseen ota kantaa, vaan lupasi huomenna aamulla kysellä lääkäriltä ja sitten soittaa minulle. Saas nähdä irtoaako lupa?

Mervi

9 kommenttia:

 1. Toivottavasti irtoaa :) Eihän sitä täältä asti pysty sinun eikä kenenkään terveyttä tietämään. Se kykeneekö matkustamaan riippuu niin monesta asiasta. Jollakin on rohkeutta ja uskallusta enemmän kuin toisella. Jännittävää odotella kuulumisia reissulta, jos onnistuu lähtö :)

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvä, että kysyt lääkärinkin mielipidettä! Jos sä oisit mä, et lähtis, koska oon arempi ja haluan mielellään varmistaa kaikki mahdolliset jutut ja olen huono turvautumaan toisten apuun.. Mutta koska sä oot sä, ja mennyt läpi harmaan kiven monet kerrat, niin en yhtään ihmettele, vaikka kohta tulee postaukset juhlapukuun sonnustautuneelta Merviltä jostain päin Skotlantia :) Onnea suunnitelmillesi!

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten jännä juttu toi toisten apuun turvautuminen. Toisilta se käy luonnostaan ja toisilta ei sitten niin millään. Läheisiäni minäkin kyllä passuutan, mutta vieraita - ei,ei. Nytkin pitäisi pyytää joku avuksi mekonsovittelureissulle, mutten kehtaa ketään pyytää. Kaikilla on aina niin kiire...

   Poista
 3. Minäkin muuten kirjoitin tänään meiliä minut leikanneelle lääkärille. Voi olla, ettei vastaa, mutta oonpa ainakin yrittänyt tavoitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin sitä pitää! Toivottavasti laitoit mahdollisimman lyhyesti asian, pitkiä sepustuksia ne ei ainakaan jaksa lukea...niin toivon, että saisit varman vastauksen ongelmaasi.

   Poista
  2. No, eipä mun asiaa ihan lyhyesti voinut kirjoittaa, jotta tilanne tuli edes jotenkin kattavasti kerrottua... Mutta toivotaan että saisin edes jonkinlaisen vastauksen. Vaikka sit kehotuksen tulla käväisemään vastaanotolla...

   Poista
  3. Sellainen yksityikohta että onhan sulla EU-Kelakortti. Ihan siltä varalta että jos joutuu turvautumaan paikallisen terveydenhuollon apuun, pääsee julkiseen. Useimmissa matkavakuutuksissa korvataan ennalta arvaamaton akuutti apu myös kroonisissa sairauksissa (tekonivel?), esim. oman lonkkani luksaation hoito.
   Mutta varmuuden vuoksi ongelmasi pääkohdat olisi syytä olla kirjattuna englanniksi, just in case!
   Akv

   Poista
  4. Tuohan olikin varteenotettava vinkki Eu-Kelakortista. Teinkin tilauksen heti - oli helppoa netin kautta. Saa nähdä ehtiikö tulla ennen matkaa. Yleensähän kesällä ei mikään toimi, netissä luvattiin kaksi viikkoa toimitusajaksi...

   Poista