sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Riittääkö mitta?

Juhannus oli ja meni. Muistan 'kuin eilisen päivän' viime juhannuksen postauksen. Kyllä aika menee nopeasti. Näköjään se kuluu nopeasti, vaikkei tekisi mitään. Olen vain nukkunut, lukenut ja välillä syönyt.


Kerran kävin ulkonakin, kun poikkesimme "talolla" eli nykyisellä remonttikohteella, tulevassa liiketilassa ja uudessa kodissamme. Mieheni on jo saanut Pellavasydämen liiketilat pinnoiltaan kauniiksi. Siellä on oikein valoisaa ja avaraa. Hiukan jo aloittelimme  hyllyjen ja työtilojen suunnittelua. Saattaapa vihdoin toteutua haaveeni riittävän suuresta leikkuupöydästä. Tähän mennessä olen tyhjentänyt keittiön pöydän siihen tarkoitukseen.

Nyt olisi yksi kysymys, johon toivoisin teiltä vastauksen. Yksi huoneista on hankalan mallinen, vain 1,70 m leveä. Sen pitkällä sivulla on ikkunat kadulle. Mahtuuko tuohon tilaan kangaspuut mitenkään päin? Minulle on nyt tarjottu kaksiakin puita ostettavaksi - toisessa työleveys on 120 cm, toisessa 150 cm. Kummankaan syvyyttä en tiedä. Te, ketkä kudotte, voisitteko mitata, kuinka paljon vähintään tarvitaan tilaa kangaspuiden ympärille.

Talo on rakennettu 50-luvulla, mutta remontoitu viimeksi 80-luvulla niin, ettei näkyvissä ole oikeastaan mitään alkuperäistä. Tänään huomasin yhden pienen yksityiskohdan, kauniin ilmastointikanavan ritilän.


Pellavasydämen Mervi5 kommenttia:

 1. Kiva että pääset jo vähän liikkumaan pitkän sairaalajakson jälkeen.
  Miehesi on ollutkin ahkera remontoija kun jo sisustamista suunnittelet.
  Harmittaa sanoa että pieni on huone kangaspuille, jos laittaa miten päin vain niin joko ei mahdu löysäämään loimea tai sitten ei mahdu penkki ja kutoja sille. Nuo 120 cm työleveydeltään olevatkin ovat varmaan n. 160 leveät ja syvyys taitaa olla melkein sama.
  Kuukkeli antaa varmaan paremmat tiedot kuin nämä omani.

  VastaaPoista
 2. Minulla on puut, joiden työleveys on 120 cm ja karkesti mitattuna puut vievät tilaa 165-170cm. Siihen pitäisi sitten mahtua vielä ympärille hyörimään, joten valitettavasti tila taitaa olla ahdas kutomiseen.

  VastaaPoista
 3. Ahtaaksi käy 170 cm:n tila, kun ajattelee kankaan laittamista puihin ja löysäämistä/siirtämistä puissa. Varmaan puiden kokoaminenkin on vaikeaa noin pienessä tilassa.

  VastaaPoista
 4. Joo, ahtaalta kuullostaa munkin mielestä. Omat puut on kasattuna vähän matkan päässä, niin en pääse heti mittaamaan, mutta kyllä siinä ympärillä pitää aika paljon usein häärätä.

  VastaaPoista