sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Alize-villikset

Aivan selvä asia on, että Pellavasydän on muuttunut lankakaupaksi. Lähes 100 %:sesti asiakkaamme kävelevät lankahyllyn luo. Ja hyvä niin.

Ennen kuin kaupunkiin tuli lankakauppa, meiltä ei kyselty juurikaan lankoja. Lankakaupan aikana ei tietenkään ja ohjasimme ne vähäisetkin kyselijät sinne. Nyt kun lankakauppa on lopettanut, asiakkaat tulevat meille. Päättelen tästä niin, että ollaan opittu käyttämään muita kuin Novitan lankoja ja osataan vaatia laatua. Novitaa saa kolmesta tavaratalosta ja vihdoin olen päässyt rauhaan sen asian kanssa, eli en ota niitä myyntiin.

Olen pääni pyörälle katsellut lankakuvastoja ja yrittänyt miettiä, mitä kaikkea on pakko olla. Kun merkit ja laadut on itselle vieraita, valikoiminen on tosi vaikeaa. Toki asiakkaita kuunnellessa tilanne on jo helpottunut. Pikkuhiljaa muodostuu jonkinlainen käsitys siitä, mitä toivotaan.

Tilasin summanmutikassa Alize-merkkisiä lankoja. Sormet syyhyten tietysti heti kokeilin, millaiset raidat niistä sukkiin muodostuu. Tässä ensimmäinen tulos.

Kuva valitettavasti vääristää väriä


Tässä värit näyttävät lähes oikeiltaOlen oikein tyytyväinen tähän lankaan. Sitä on mukava ja joutuisa neuloa, vaikka ohutta onkin. Neuloin 2,5 bambupuikolla. Tuosta 100 g lankakerästä olisi tehnyt kaksi paria naisten sukkaa, koko ehkä n. 38-39, vaikka mahtui ne kyllä minun 40 kokoiseen jalkaanikin. Kerän, 100 g, hinta meillä on 8 euroa, eli tästä saa kyllä edullisesti näyttäviä sukkia.

Nyt teen vielä pesukokeen. Pesen vain toisen sukan, niin voi verrata, millaiseksi sukka muuttuu (jos muuttuu) pesussa. Toivottavasti ei yhtään miksikään!

Onko sinulla kokemusta tästä sukkamerkistä?

Pellavasydämen Mervi
19 kommenttia:

 1. Sukat on tosi kauniit, langasta mulla ei valitettavasti kokemusta. Nykyisin on niin paljon ihania lankoja.. Oikein paljon onnea miehellesi Aarrenpäivänä :) t. Raija V.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä hän näytti iloiselta, kun kerroin terveisesi. Olin itse unohtanut.

   Poista
 2. Kauniita lankoja. Ihan tuosta samasta Alizesta ei ole kokemusta, mutta Turkista ostin vähän paksumpaa saman merkin lankaa. Siitä tuli ihan huippu ihana kauluri ja on kestänyt jo useamman vuoden käsittelyt. Tykkään paljon. Ja nyt huomasin vasta kädentaitomessuilla, että samaa lankaa saa täältäkin. Kiva!
  Ja hyvä idea myydä muuta kuin Novitaa, sitä kaipaa aina vähän jotain erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkista todellakin tuodaan paljon lankoja. Jokainen firma vaan laittaa niihin oman vyötteensä.

   Poista
 3. Kauniit sukat. Langasta ei ole kokemusta, mutta muista, että vaikka superwash –lanka, niin ei saa käyttää huuhteluainetta.
  Itse pidän Sandnes Garn – langoista. Esim. Smart – lanka (Lankava myy nimellä Lotte) kestää pesukonepesun useita kertoja eikä nyppynynny yhtään.
  Olisiko hyvä olla merkki, jota ei jokaisessa nettikaupassa ole (teetee –ketju lopetti Sandnesin), vaan asiakkaat tulisivat liikkeeseen? Hyvä valikoima sukkalankoja on varmaan paikallaan, lapsille neulotaan aina, esim. Sandnesin Babyull Lanett on ihana, Sisu on hyvä yleislanka, joka käy myös sukkiin ja tuo iki-ihana Smart/Lotte.: http://www.lankava.fi/epages/esito.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/esito/Categories/Valmistajat_ja_lankamerkit/Sandnes
  Alize ja Sandnes vaikuttavat myös hinnaltaan ”järkeviltä”, että uskoisin niitä vielä ostettavan ja hyvät perusvärit.
  -sukat aluillaan-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein juuri tilauksen Sandnes Garnin langoista ja neuvostasi vaarin ottaneena tilasin myös Smart -lankaa.

   Poista
 4. Alizeen sukkalangasta ei ole kokemusta, mutta yksi työn alla oleva neule syö parhaillaan saman merkin pellavasekoitelankaa... se on aivan ihanaa neulottavaa! Ja saman merkin bambulankaa on odottamassa ensi kevättä/kesää.

  VastaaPoista
 5. Olikin ihan turhaa ottaa Novitaa myyntiin, sitä voi ostaa markettireissulla. Alize on turkkilainen lanka, luulisin? Muita samasta paikasta tulevia lankoja olemme varmaan käyttäneet monikin. Turkkihan on suuri langantuottaja. Itse kudoin ihanasta Bombay batik langasta kaksi lasten puseroa kesällä. Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin kuvittelin, että minun täytyy yrittää tarjota jokaiselle jotakin. Mutta ei onneksi.

   Poista
 6. Pellavasydän jää kauaksi meiltä, mutta omasta "lähilankakaupasta" olen ostanut pikku hiljaa uusia puikkoja eli nelikulmaisia puikkoja, jotka istuvat hyvin minun käteen. Jos myy noita puikkoja, niin voisi olla kiva jos saisi kaupassa kokeille eri puikkoja (varsinkaan jos ei ole kokemusta, muista kuin perinteisistä puikoista). Menestysta sinulle (tai ainakin sen verran myyntiä, että on mielekästä tehdä työtä...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä idea, että saa kokeilla. Nyt kun vaan jostain löydän tukkuliikkeen, josta voin hankkia kantikkaita...

   Poista
  2. KnitPro merkillä on nelikulmaisia sukkapuikkoja. Yrityksen sivujen mukaan heidän eustaja Suomessa on:

   Oy Nordia Produkter Ab
   Mikkolantie 1 A FIN-00640 Helsinki Finland,
   Phone: +358 9 777 4272
   Website: www.nordiaprodukter.fi

   Poista
  3. Knitpron pyöreät hiilikuitupuikot on myös mukavat. Niissä vain taitaa olla nikkelipäät (?), niin etteivät sovi kaikille.

   Poista
 7. Ei ole kokemusta, mutta hienot sukat tuli. Toivottavasti kestävät pesun hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Harmittaa, jos kova vaiva ja langan hinta menee pesussa hukkaan.

   Poista
 8. Eipä ole mullakaan tuosta kokemusta. Kauniit värit tuossa kyllä on! Enkä ole nähnyt tuota myynnissä täällä.
  Pitäisi kyllä löytää uusi lankamerkki, kun Novitan 7-veljestä todella on nyppyyntyny pahasti. Pitää käydä kyselemässsä jostain mikä olisi hyvä lanka, joka ei nyppyynny. Mielenkiinnolla odotan sun pesukoetta tuosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteet seiskaveikasta jakaantuvat. Toiset pitävät siitä, mutta itsekin tiedän, ettei pesua kestä oikein hyvin. Halpaahan se on...

   Poista