keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Joskus jotain hyvääkinTänään sain viestin vammaispalveluohjaajalta. Henkilökohtainen avustaja-palvelu alkaa pelata Avita-yrityksen kautta. Ensimmäisen kerran minun luokseni tulee avustaja ensi viikon tiistaina. Jeeeeee!

Oli meinaan aika kova homma, suorastaan epäinhimillinen, töissä eilen ja tänään. Sellaisia hirvittävän isoja postipaketteja tuli kaksin kappalein molempina päivinä. Ensin meinasin soittaa apua, mutta sitten ajattelin haastaa itseni. Hitaasti ja hankalasti se sujui, mutta sain kuin sainkin pääosan kuljetettua helmoissani oikeille paikoilleen. Vanha isäni auttoi isoimpien kanssa. Ja tänään tuli Pirkko tuuraamaan minua. Hän kuljetti paperinarut hyllyyn.

Tulevaisuudessa saan siis apua mm. tällaisiin hommiin. Se on jo oman turvallisuuteni takia tärkeää. Ei ole oikein, että kurottelen ylös tai muutoin yritän ylettää sinne, mihin en oikeasti pysty.


Uuden kotimme rakennuspiirustusten tekijä kävi minua tapaamassa. Näyttää siltä, että kaikki luvat saadaan perjantaihin mennessä rakennustarkastajaa tyydyttävällä tavalla hoidettua, joten saan (ehkä?) jatkaa liiketoimintaani. Teinpä taas sellaisen tempun tuonkin asian tiimoilta, etten olisi viisi vuotta sitten arvannut joskus uskaltavani. Nykyään en kumarra tai pokkuroi ketään tai mitään, vaan uskallan ajaa asiaa, jonka tiedän oikeaksi.

Vähän jotain tällaista, kuva Puustellin sivuilta

Kävimme tänään Raumalla Puustellin liikkeessä tutustumassa uuden keittiömme piirustuksiin. Nyt siitä näyttää tulevan juuri sellainen kuin halusinkin. Moderni ja minimalistinen. Korkeakiiltoiset valkoiset kaapinovet hyvin yksinkertaisin kahvoin. Valkoinen lasi välitilaan ja musta laminaatti työtasoihin. Valkoiset kodinkoneet.

Mervi

7 kommenttia:

 1. Oi kun kaunista ja valoisaa tulee keittiöön!
  Hienoa, että uskallat vaatia ja ajaa omaa asiaasi. Se on pitkän opettelun (ja monien elämänkokemusten) takana, että alkaa uskaltaa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, uskaltaa pitää!

  Ja tuleepa tyylikäs keittiö! Vaikka olisikin vaan suuntaa antava kuva, mutta silti.

  VastaaPoista
 3. Kiva keittiö! Älä laita alakaappeja vaan tilalle syvät laatikot. Näin ikääntyneenä on vaikea kaapin perältä kontata tavaroita. Samanlaisia ihmisiä ne päättäjät on. Ei omien oikeuksien ajamista tarvitse pokkuroida, kun on asiallinen. Niin olet ollutkin. Vie turhaa energiaa joskus tuo puoliensa pitäminen. Hyvä että saat avustajan.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiinnosta kysyn, miksi ostatte keittiön Raumalta? Eihän yritys edes anna kuvia kotiin rauhassa katsottavaksi?

  Jos tilaa on, ota kaksi isoa allasta jo ihan hygieniasyistä: toinen puolella perunoitten, juuresten yms. pesu ja kuorinta, niin toinen puoli pysyy puhtaana puolena. Tai leipoessa saat toiseen altaaseen lämmintä vettä ja toinen on vielä muussa käytössä. Ja vaikka olisi minkälainen apk, niin kyllä joskus joutuu tiskaamaan ja siinä yksi tai puolitoista allasta ei ole kätevä. Apk:n nostoa myös harkitsisin, vie 60 cm hyvää työtilaa ja kosteusriskikin, eihän kaapin/laatikon ja apk:n väliin pysty suoja-allasta asentamaan. Apk työtason alla ei varmaankaan ole ergonomisesti ongelmallisin, tapahtuuhan tyhjennys yleensä kerran päivässä. Kyllä sitä muissa tilanteissa on ergonomisesti pidempiä aikoja hankalassa asennossa. Musta työtaso: pölyjä saat kerran päivässä pyyhkiä.
  terv. rempan tehnyt

  VastaaPoista
 5. hyvä kun saat avustajan.kyllä nykymaailmassa on pidettävä puolensa jos mitä meinaa saada.mie ja pidin mieheni puolia että hän sai helsinkiin sydän juttuun taksilapun.meinasvat laittaa junassa hänet vaikka on paha keuhkoahtauma tauti ja sydänvika.

  VastaaPoista
 6. Keittiösi valoisuus viehättää. Tässä muutama miete omien kokemusteni pohjalta,vaikka olet ehkä jo tehnyt päätöksesi. Meillä keittiö on oikeastaan vain ison tuvan nurkkaus eli tilaa on hyvin rajoitetusti yksi seinällinen, jonka vielä rikkoo vanha muurinkulma ja yksi ovi. Toimiva systeemi saatiin siihenkin, vaikka tietysti olisi ollut ihanaa, jos tilaa olisi ollut enemmän.

  Minä kannatan myös vetolaatikoita. Meillä ei ole yhtään perinteistä alakaappia ja olen tosi tyytyväinen laatikoihin. Tiskikonetta ei saatu nostettua, mutta meillä sen päällä on uuni, mitä keittiöfirmassa ensin vähän nikoteltiin. Hyvin toimii näinkin. Altaita on yksi iso ja myös se riittää vallan hyvin. Halusin ylöspäin aukeavat yläkaapit, mutta onneksi keittiösuunnittelija puhui järkeä. Niitä en olisi ikinä pystynyt käyttämään eli nyt ovet ovat tavalliset sivulta saranoidut.

  VastaaPoista