tiistai 21. lokakuuta 2014

Voi mahoton!

Noilla kahdella sanalla voisin parhaiten kuvata tätä päivää. Oli se sellaista tohinaa aamusta alkaen. Tiedätte varmaan sen tunteen, kun pää on kuin "Haminan kaupunki" ja ajatus käy ylikierroksilla....

Aamulla yhdeksältä tuli henkilökohtainen avustajani meille kotiin. Teimme yhdessä vähän pyykkihuoltoa ja sitten tyhjäsimme yhden hyllykön matonkuteista. Hylly ja kuteet muuttavat Pellavasydämeen.

Siirryimme yhdessä putiikkiin ja jo ennen varsinaista aukeamisaikaa saapui ensimmäinen asiakas. Posti toi kuusi hirvittävän isoa pahvilaatikkoa. Olin jo osannut näitä odottaa ja siksi varasinkin avustajan täksi päiväksi. Hän oli apunani tavaroiden hyllyttämisessä, minulle tavaroiden siirtely kun on lähes mahdoton tehtävä.

Tiistaiaamu taitaa olla kaikkein vilkkainta aikaa ja niin oli tänäänkin. Meillä oli täysi tohina päällä ja siihen tuli vielä kauan odottamani edustaja mukaan sekoittamaan ajatuksiani. Nyt sain tilattua kantikkaita puikkoja, eli Knit-Pron cubicseja. Ne tuntuvat nyt olevan kovassa huudossa. Samaiselta firmalta tilaan myös mm. Regian lankoja.

Tämän päiväisessä satsissa oli myös moppilankaa, ontelokudetta, esterikudetta ja juuttinarua. Kolme laatikollista tuli Norjasta. Sandnesgarnin langoista löytyy nyt ainakin huovutukseen Fritidsgarnia, Smart-lankaa, Kitten Mohairia, Mini Alpakkaa - en muista puoliakaan....

Huh ja huh! En olisi ikipäivinä kuvitellut, että näin paljon muuttuu Pellavasydämen liikeidea. Nykyään olen lähestulkoon "täysverinen" lankakauppias. Ja hyvä niin. Aivan selvästi tälle oli kaupungissa tilausta. Kaikki kun eivät voi lähteä naapurikaupunkeihin ostoksille. Ja kaikille ei riitä (tai "kelpaa") Novitan langat.

Huomenna aamu alkaa hammaslääkärillä. Jos lonkkaleikkaus vaikka piankin tulee, pitää olla alle 6 kk vanha hammaslääkärin todistus. Ja loppupäivä jatkuu samankaltaisena kuin tänäänkin. Toivon saavani puikkolähetyksen, sillä ne alkavat olla loppu!

Pellavasydämen Mervi

13 kommenttia:

 1. Niin uskomattomalta kuin kuulostaakin niin noilla kulmikkailla puikoilla ei kädet kipeydy ollenkaan niin nopeasti kuin tavallisilla pyöreillä puikoilla. En meinannun itsekään ensin uskoa, kunnes kokeilin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ovat monet asiakkaani sanoneet, joten pakko se on alkaa uskoa!

   Poista
 2. Kulmikkaat puikot on hyvät, ei minullakaan kädet kipeydy.
  Fritidsgarn lankaa käytän aina kangaspuissa villapeittoja kutoessa, Siinä on upeita värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle taas Fritidsgarn on parasta lankaa huovutukseen. Mutta hyvä tietää, että se käy myös villapeittoihin.

   Poista
 3. Tosi hienoa että kauppa käy! Vähän kunjoulu tulis ajoissa kun niin paljon paketteja? Vaikka tietääkin mitä on tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin niin jännittävää - eikä läheskään aina muista, mitä on tilannut mistäkin, että yllätyksiäkin saattaa olla matkassa...

   Poista
 4. Onpa hienoa, että uusi aloitus on lähtenyt noin hyvin käyntiin. Mahtavaa, että sinulla on tuo henkireikä, jota ilman varmaan kuihtuisit pois. Sen verran eläväiseltä ihmiseltä kuulostat. :)
  Ja hienoa, että sait avustajan edes muutamaksi tunniksi. Mulle ainakin luot uskoa tulevaisuuteen, ihminen joka odottaa pyörätuolissa uutta lonkkaniveltä, avaa putiikin UKIIN (tuohon maailman kaikkeuden kateellisempaan kaupunkiin, jossa ei kenelläkään saisi olla mitään. Sen huomaa kyllä kaupungin kehittymättömyydestä. Anteeksi vaan ukilaiset.) niin miksi en minä terve ihminen voisi perustaa yritystä näinä aikoina. Olet minulle suuuri esikuva. Kiitos siitä Mervi!
  Terveisin Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin miehellenikin tämän merkityksellisen kommentin (ensin kirjoitin että kauniin, mutta sitten hokasin tuon suluissa olevan lauseen ja siihen ei se sana sopinutkaan.) On mukavaa, jos joku saa inspiraatiota minun työskentelystäni!

   Poista
 5. Oletkohan päässyt leikkaukseen, kun ei uutta postausta kuulu? Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sentään siitä ole kysymys! On vaan ollut niin paljon touhua, eikä toisaalta oikein tiedä, mistä kirjoittaisi - mikä kiinnostaisi muitakin, eikä vain itseäni?

   Poista
 6. Minua kiinnostaa onko kuljetusasia edennyt sekä rakennuslupa ja rampistakin olisi kiva kuulla. Valoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Sitten kun on aikaa, tee vaikka Facebookkin lista edustamistasi langoista.
  Jos vielä toivomuksia otat vastaan, pidä valikoimassa perusvärejä yksivärisistä sukkalangoista, sillä meitä "itse raidoittavia” ja kirjoneulovia on. Neuleblokeissa kovin hehkuttavat Regia Activen nimeen ja paleleville jaloille Sandnes Alpakka sukkalanka on ihanaa. Alpakka on n. 4 kertaa villaa lämpimämpää.

  VastaaPoista
 8. Noo? Eikö vieläkään mitään? Ei voi jättää sarjaa kesätauolle siitä ilmottamatta! Tietty eri asia jos on sattunu taas jotain yllättävää... Toivottavasti ei sentään.

  VastaaPoista