torstai 4. kesäkuuta 2015

Äidin mekko seinälle?

Sain tänään sisustusidean. Siitä kerron myöhemmin. Saman idean toistoa on tässä.

auts, mistä toi muovipussi tonne tupsahti?

Äidin kuoltua vain muutamia hänen vaatteitaan jätettiin talteen. Halusin tämän mekon itselleni muistoksi. Nyt se tuli meidän muutossa eteen ja sille piti löytää paikka. Tähänhän se sopii mitä mainioimmin. Pikkutyttöjen mekkoja on kautta aikain ripustettu seinille ja myös kepeitä aikuisten kesämekkoja tai alusasuja, yöpaitoja. Mutta että mustaa.... ehkä ei?

Samat värit, samantyyliset kiehkurat

Vähän aikaa katselen ja fiilistelen. Voi olla, että mieheni vetäsee sen alas ennen kuin käy nukkumaan.

Tämä mekko oli äidilläni yllä meidän häissämme vuonna 1978. Äiti oli mielestään (ja silloin myös minun mielestäni) aina lihava. Nyt kun katselen tätä mekkoa, voin vain todeta, että "sikses hoikka". Toisaalta tämä on minulle muisto, mutta toisaalta myös tavoitemekko. Tuohon minun pitää vielä joku päivä mahtua!

Mervi

4 kommenttia:

 1. Hienostihan se sopii, samaa sävyä ja kuviota kuin huoneessa. Ja tavoite on varmaan hyvä pitää esillä.
  Minulla on kaupunkiasunnossani makkarissa äitini hääpuku ja vanha tanssiaisiltapuku, ja täällä saarikodissa tätini lapsuuden balettihame ja jonkun tädeistäni (tai isoäitini, ehkä) rippimekko. Ehkä kepeämpiä kuin musta kolttu, mutta ihan kivoja muistovaatteet seinällä joka tapauksessa ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, onks niistä kuvaa sun blogissa?

   Poista
  2. Täältä löytyy jotakin, tosin tässä näyttää olevan saarimakkarissani taloni entisen emännän, ompelijattaren, tekemä pikkupojan merimiespusero, jonka löysin vintiltä. Hänellä oli neljä poikaa, ehkä sama paita on ollut useammalla:
   http://saaripalsta.blogspot.fi/2011/08/sisustusplajays.html

   Poista