sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kirppislöytö

Kävimme Aarren kanssa pihakirppiksellä. Sattui aivan ihana kesäilma - ensimmäinen kunnollinen - ja väkeäkin oli saapunut paikalle, ison talon piha-alueelle maaseudulle, kaukana kaupungin "hälinästä".Kaupan oli juuri sellaista tavaraa, mistä olen itse yrittänyt päästä eroon. Jotakin kuitenkin tarttui matkaan, vaikka hyvin yritin vastustaa. Pusero, kengät, vetoketjuja ja sitten tämä vanha villakankainen käsityö. Pikkuisen on tullut kulumaa vuosikymmenten saatossa, mutta minä näen tämän koristamassa talvitakin selkämystä.

Tai jos en viitsi niin isoon työhön ryhtyä, voi tästä myös kasseja tehdä. Mihin sinä käyttäisit?

Yrityksistäni huolimatta en saanut oikeaa väriä onnistumaan. Villakangas on vähän oransinvihreään vivahtavaa ruskeaa, ei ollenkaan harmaata....Käsin kirjottu pöytäliina tai ehkä keinutuolinmatto on 170 cm pitkä ja 46 cm leveä. Nyt on pohdittavana kysymys, että kestääkö se pesun? Koneeseen nyt ei tietenkään voi laittaa, mutta jos vähän liottelisi väljässä vedessä... Jotta tämä ei jäisi kaapin perukoilla, pitäisi visio toteuttaa heti, mutta eihän sitä nyt näillä helteillä. Sitä paitsi tänään pitää saada kolme tunikaa tehtyä. Hommiin siis!


Pellavasydämen Mervi

6 kommenttia:

 1. Kunnioittaakseni käsityötä ripustaisin sen johonkin sopivaan paikkaan seinälle.

  VastaaPoista
 2. Hei, onpa hienoa jugend-työ. Onkohan kangas verkaa, kuten tuollaisissa usein on? Se sopisi seinälle, joko vaakasuoraan tai pystysuoraan.

  VastaaPoista
 3. Onpa komea käsityö. Seinää ehdottelen minäkin.

  VastaaPoista
 4. Tämän tekisin: kohtuullinen ravistelu, pehmeällä harjalla harjaus, tuuletus eikä mitään pesemistä. Ellei nyt ole likainen, tahrainen. En usko sen olevan mihinkään sellaiseen hankaukseen sopivaa johon takki tai laukku joutuu käytössä. Seinä sen paikka voisi olla.
  Ripustustapoja kannattaisi harkita.

  VastaaPoista
 5. Olettepa yhtä mieltä - mutta mun kanssa erimieltä! En hetkeäkään ajatellut seinälle laittavani, mutta nyttemmin aloin miettiä, ettei todellakaan ehkä kestä takissa...

  VastaaPoista