torstai 21. huhtikuuta 2016

Asiakas on aina oikeassa

Otsikon teema on yksi lempiopeistani, minkä yritän itse muistaa ja minkä opetan aina meille harjoittelemaan tuleville asiakaspalvelijoille. Asiakas on aina oikeassa. Palautteesta kiitetään aina, virheistä otetaan opiksi, ne pyritään hyvittämään ja tarvittaessa toimintaa muutetaan.

Tänään tästä tuli kaksinkertainen opetus.

Oma asiakkaani antoi negatiivista palautetta oikein "olan takaa". Osan palautteesta ymmärsin oikein hyvin ja myönsin. Se koski paketointiani. Olenhan teillekin myöntänyt, etten näe vaivaa nätin postipaketin tekemisessä. Lähetän postin kierrätyspaketissa, halvalla. Kuvittelen, että asiakaskin tykkää, kun postikulut on mahdollisimman pienet. Toinen osa palautteesta oli mielestäni kohtuutonta, mutta nieleskelin mielipahan ja lupasin perua kaupan ja korvata kulut.

Juuri kun olin päässyt raportoimasta tästä harjoittelija Veeralle (kera opetustuokion) jouduin itse asiakkaana antamaan palautetta. Minähän olen tukkuliikkeiden asiakas. Siellä toisessa päässä joutui asiakaspalvelija/toimitusjohtaja nöyrtymään oikein perusteellisesti, kun ensin halusi sysätä syyn minun niskoilleni, sitten edustajalle, mutta loppujen lopuksi joutui myöntämään oman virheensä. Sain kauniin anteeksipyynnön ja alun "uhkailustani" huolimatta asiakassuhde jatkuu kuin ennenkin.

Kun ei tähän oikein aiheenmukaista kuvaa löydy, laitan kuvia meillä myynnissä olevista ihastuttavista Gepetton tyynyliinoista. Näissä on hauskat kuvat ja runot, jotka eivät noudata koulussa opittua riimitystä. 

Pellavasydämen Mervi

2 kommenttia:

  1. heh, itse asiakaspalvelussa työskentelevänä, minun täytyy kyllä olla eri mieltä. Asiakas ei todellakaan ole aina oikeassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis toki asiakas voi olla väärässäkin. Mutta tuo lause tarkoittaa palveluperiaatetta: se palaute, minkä asiakas antaa on aina oikein. Vaikka hän olisi väärässäkin.

      Poista