torstai 21. huhtikuuta 2016

Tasapaino säilyy

Kirjoitin aamulla asiakaspalautteesta, joka luonnollisesti sai mielen apeaksi. Jotenkin se vain elämä pitää tasapainosta huolen (noei kyllä aina ja kaikissa asioissa).

Illalla sain kiitokset hyvin tehdystä työstä, kun neulomani sukat olivat päässeet perille.Todentotta, niitä paketoidessamme (jälleen kerran tuli ruma paketti) yhdessä henk.koht.avustajan kanssa, hän ihmetteli: "Miten pystyt luopumaan näin kauniista työstä?" Minä varmaan vähän hölmistyneenä katsoin takaisin - johan sitä on näinä vuosina tottunut laittamaan tekemänsä työt eteenpäin. Harvoin teen itselleni - sukkia ainakaan.... Ja kyllä, näitä voin tehdä useammatkin. Itseasiassa muutama harjoituskappale onkin tuolla jossain jemmassa.

Palaanpa vielä tuohon asiakaspalvelun aakkoslauseeseen: Asiakas on aina oikeassa. Joku jo ehätti kommenttina vastustamaan, ettei asiakas aina olisikaan oikeassa. Niin, kyseessä on siis PERIAATE. Toki minunkin asiakkaani ovat joskus "väärässä", mutta asiakaspalvelussa palvelu lähtee siitä, että asiakasta uskotaan. Asiakkaan MIELIPIDE on oikein. Hänen tunteensa, fiiliksensä on oikea ja hänellä on siihen oikeus.

Oma toiminta pyritään saada sopeutumaan siihen, että asiakas/asiakkaat olisivat tyytyväisiä.

Ja silloin on kaikilla hyvä mieli. Niinkuin minulla tänään. Loppujen lopuksi.

Pellavasydämen Mervi

5 kommenttia:

 1. Näin niinkuin asiasta täysin moottorisahaan... Muistan jossain kohtaa lukeneeni, että sinulla on myynnissä maalattuja pärekoreja (siis koristemaalattuja). En jaksanut käydä koko blogia läpi kommentoidakseni siihen postaukseen... Tiedätkö minkälaisilla maaleilla korit on koristeltu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koreja on myyntitilissä. Sitä, millä maalilla ne on maalattu, en muista. Voin kyllä ottaa selvää.... täällä on kuvia niistä, suuri osa näistä on kylläkin myyty http://pellavasydanjamervi.blogspot.fi/search?updated-min=2013-12-31T14:00:00-08:00&updated-max=2014-11-21T17:47:00%2B02:00&max-results=50&start=16&by-date=false

   Poista
  2. Sattuipa juuri käymään korien maalaaja. Sain siis vastauksen heti: pohjamaali koreissa on suihkemaalia. Varsinaiset kuvat on maalattu PERINNEMAALILLA. Samoin kuvien pohjat, sillä suihkemaali on eri "materiaalia" kuin tuo perinnemaali.

   Poista
 2. Tuo paketointi miten olisi yksinkertainen ruskea paperipussi johon tilattu tuote. Pussiin pellavasydämen logo ja kaunis rusetti tehty vaikka paperinarusta. Tämä sitten varsinaiseen postipakettiin. Asiakas muistaa ja arvostaa varmasti tätä tapaa. Itse ainakin..yksinkertainen on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin osaat kiteyttää, mikä olisi Pellavasydämen näköinen! Säästän kaikki postitusmateriaalit ja laitan kierrättäen. Sitten vaan pakkausteippiä niin että varmasti pysyy. Siks niistä tulee rumat. Mutta lupaan tästä lähtien kiinnittää huomiota asiaan. Ja varata aikaa -siitähän se usein kiikastaa, kiireestä...

   Poista