torstai 28. huhtikuuta 2016

Erikoinen laukku

Osallistuin kansalaisopiston kassikurssille. Teimme monenlaisia kehyskasseja - kukin mielitekojensa mukaan. Yksi malli oli hyvin erikoinen. Tilasin sitä varten kehykset ulkomaisesta nettikaupasta. Muut osallistujat saivat sitten ostaa minulta. Minun kassistani tuli tällainen pellavaolkalaukku.


Koristeeksi laitoin virkatun kukkaympyrän. Suunnitteluvirheestä johtuen se jäi turhankin alas. Oikeastaan koko kassin suunnittelu meni vähän pieleen... Meillä oli ainoastaan yksi opettajan tekemä kassi mallina, joten suunnittelu oli hiukan haasteellista, kun ei osannut noita kehyksiä oikein kuvitella valmiissa laukussa. Sankoihin laitoin D-renkaat. Niillä ei ole mitään virkaa, ovat pelkästään koristeellisena (?) yksityiskohtana.
Tällainen alumiininen kehys laukussa on sisällä. Siitä irroitetaan ruuvit, jolloin tulee kaksi kaarevaa osaa, jotka ujutetaan kassin yläreunaan tehtyyn kujaan. Laukku sulkeutuu vain painamalla kehykset yhteen.

Laukun voi avata vetämällä sangoista tai noista kehyksistä. Ehkä kovin aran kankaan kanssa kannattaisi miettiä laittavansa jotkut lipareet, mistä avaaminen tapahtuisi, ettei tuo laukun suu likastuisi. Tein kassiin myös pienen sisätaskun.

En ole oikein varma, mitä tästä tykkään. Ainakin se vaatii vielä vähän säätämistä. Tuohon kehyksen suu-kujaan kannattaisi tehdä tikkaus. Tässä on vain puuvillainen vuori ja silitettävä kovikekangas.  Luulen, että olisi hyvä, jos laittaisi napakampaa koviketta vuorin ja päällisen väliin.

Mitä mieltä sinä olet? Oletko nähnyt tällaista laukkua tai kehystä ennen? Minä en....


Pellavasydämen Mervi


6 kommenttia:

 1. Tuohan on kätevä, inhoan laukkuja, joiden suu on niin vetelä, ettei millään meinaa saada kättä sisälle. Olisiko askarteluhuopa hyvää koviketta pääli-ja vuorikankaan välissä?

  VastaaPoista
 2. Kiva juttu. Enpä ole ennen nähnyt tuollaista kehystä laukuissa. Kiitos

  VastaaPoista
 3. Paljonko tuo sulkija maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäishintaa en muista. Tilasin niitä myyntiin muistaakseni 10 kpl. Postikulutkin oli yli kymmenen euroa. Myyntihinta Pellavasydämessä tulee olemaan vähän yli 10 euroa. Riippuen, mihin hintaan saan uuden erän.

   Poista