maanantai 3. maaliskuuta 2014

Aika ennen ja jälkeen

Olin tänään yleissivistämässä itseäni. Kävin kuuntelemassa kaupunginvaltuuston kokousta. Kops, kops ja kops puheenjohtajan nuija kopautteli valmiiksi mietityt päätökset pöytään.

Sitten tuli asia numero 8. Terveystalon myynti. Kaupunginhallitus oli jo päättänyt, että entinen neuvolatalo myydään Mervi ja Aarre Lammiselle, mutta nyt kaupunginvaltuuston piti vielä päättää asiasta.

Menihän se jännittäväksi. Kaksi äänestystä, mutta lopputulos oli se, että TALO ON MEIDÄN.
Pellavasydän herätellään uudelleen henkiin ja sen toiminta laajennetaan KÄSITYÖKESKUKSEKSI.















Tämä 50-luvulla rakennettu neuvolatalo on aivan kaupungin sydämessä, uuden kirkon vieressä ja korttelin päässä edellisestä Pellavasydämen liiketilasta. Rakennuksen matala osa tulee olemaan Pellavasydämen liiketilaa ja tuo korkeampi tulee meidän asunnoksi.

Edessä on mittava remontti. Voin kuvitella, että tästä lähtien meidän elämässä puhutaan ajasta ennen remonttia ja ajasta sen jälkeen. Koskaan emme ole ryhtyneet mihinkään näin suureen operaatioon. Paljon olemme muuttaneet ja muutama seinä tapetoitu, mutta tämä on jotain ihan muuta.



Osaatte varmasti kuvitella, että tästä lähtien juttuni ovat aika lailla täynnä tätä asiaa. Tulen perustamaan uuden blogin remontin seuraamista varten. Tämän katoksen alta, tästä ovesta tullaan Pellavasydämeen ja tällä kuvalla tahdon toivottaa teidät jokaisen seuraamaan meidän uutta elämää. Minkälaiseksi mahtaa tulevaisuus tässä talossa muodostua? "Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku".

Kuvat on napattu Uudenkaupungin Sanomien ja Uudenkaupungin kaupungin sivuilta.

Mervi

67 kommenttia:

 1. Voi, että. Onnea teille. Tämähän on todella hienoa. Mielenkiinnolla seuraan puuhianne eteenpäin touhutessanne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea(kin) tarvitaan jatkossa ja paljon! Remonttitaitoja unohtamatta...

   Poista
 2. Oho, jopas jopas!
  Tää oli siis se sun suuri salaisuus, vov!
  Jospa nyt nimi olis enne "neuvolatalo", sieltä siis neuvoja ihan käsityökeskuksen verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa, että hoksasit tuon! Sitä voi käyttää markkinoinnissa....

   Poista
 3. Hieno yllätys!!!! Onnea tosi paljon tein uudelle hankkeelle! T. eläinhattu Anne : )

  VastaaPoista
 4. Paljon Paljon Onnea ! Mielnkiintoista seurata mitä siellä nyt tapahtuu.

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihanaa!! Paljon onnea! "Käsityöneuvola" ja uusi koti.. Saatkohan unen päästä kiinni tänä yönä ;) t. blogisi lukija etelä-savosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasit oikein, en saa. Otin nukahtamislääkkeen, mutta ei nukuttanut. Luin kirjaa, muttei tullut uni. Yritin, mutta kun ei siitä mitään tullut ja mies selvästi alkoi häiriintyä, joten nousin ylös. Täällä nyt olen koneella, ehkä menen vähän syömään jotain ja saatanpa kaivaa jonkun sisustuskirjankin esille.

   Poista
 6. Vau! En ois arvannut tällaista salaisuutta! Onnea remonttiin täältä meitin remontin keskeltä, tulen innolla seuraamaan remppablogiasi :) Mä en jaksa kirjoittaa postauksia tän hulinan keskellä, joten siirryin Styleroomin käyttäjäksi, www.styleroom.fi ja nimellä Saarela. Saa käydä kurkkaamassa jos kiinnostaa rintamamiestalon korjaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahaa, olen tänäänkin "törmännyt" tuohon sanaan styleroom, muttei ole muodostunut mitään kuvaa, mitä se on. Käynpä siis mielenkiinnolla tutustumassa.

   Poista
  2. Juu, se on ihan uus juttu, eikä mulla oo sen enempää tarkoitus sitä mainostaa, tuntui vain helpommalta tavalta pitää remppapäiväkirjaa kuin blogi. :)

   Poista
 7. Oi mikä yllätys! Onnea remonttiin ja onnea uuteen kotiin. Käsityökeskus on hieno ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin: käsityökeskus on vielä hieno ajatus. Nyt pitäisi alkaa tuottaa ajatuksesta käytännön tekoja ja suunnitelmia.

   Poista
 8. Että sellaanen yllätys, ONNEA, ONNEA tulevaisuuteen.
  Näin se vaan menee: yksi ovi sulkeutuu takanamme menneeseen, mutta pian aukeaa uusi ovi tulevaisuuteen. Lähitulevaisuudessa ei varmaankaan tarvia miettiä mitä tekis "liikenevällä" vapaa-ajalla.

  Itse myös toteutin unelmani joitakin vuosia sitten: sanouduin irti vakitusesta kunnan virkasuhteesta (29 vuotta perushoitajana) ja puolison kanssa perustettiin lypsykarjatila. Lisäksi ettei liikaa rikastuta maitotilillä niin karjana meillä on suomenkarjaa (Itä-Suomen-, Pohjois-Suomen- ja Länsi-Suomenlehmiä). Lapsuuteni ensimmäinen haave ammatista oli lehemänlypsäjä ja voin sanoa ett OON ONNELLINEN. Nautin kotona olemisesta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sen kuule Anneli kiva, että me ihmiset tykätään erilaisista asoista. Jos kaikki haluaisivat vain käsityöyrittäjiksi, niin kuka huolehtisi lehmistä?

   Tyttärelleni on tarjottu pitkästä aikaa töitä. Äidilleen hän soittaa ja supisee "mutta kun mä_en_ haluu_mennä_sinne! Sitten hän kertoi kuulleensa, että jokaisen pitäisi löytää MIELUINEN työpaikka. Tämä ei oikein sitä ole. Äidithän ovat ilkeitä ja käskevät lasten tehdä kaikkea epämukavaa. Minäkin olin vahvistamassa häntä tiellään pois omalta mukavuusalueelta kohti uutta aluevaltausta ja uusia kokemuksia.

   Tämän uuden edellä en hetkeäkään epäile, ettenkö osaisi liikettä vetää, etteikö mieheni osaisi remonttia tehdä. Hiukan pelkään niitä odottamattomia kapuloita rattaissa, särkyjä, kipuja, leikkauksia, pitkiä toipumisjaksoja, sairaslomia jne. Mutta siitä huolimatta HALUAN vielä kokeilla jotain uutta. Eihähän tarvitse sitten oikein vanhana katua.

   Poista
 9. Kaikkea hyvää uuteen tulevaan remonttiin ja kotiin.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että on teitä ihania lukijoita, jotka toivottavasti jaksatte tsempata meitä, kun joskus ehkä toivottavasti ei, olemme puolikuolleita liiasta työtä.

   Poista
 10. Upeaa, paljon onnea unelmien tavoitteluun ja tulevaisuuteen! Kannatan lämpimästi tuota ajatusta, että tartutaan rohkeasti eteen tuleviin tilaisuuksiin vaikka haasteita matkalla olisikin. Harvemmin näitä tilaisuuksia kukaan katuu myöhemmin - vaan sitä, ettei tarttunut tilaisuuteen kun mahdollisuus oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että moni päivittelee ratkaisuamme, kun vastikään olen liikkeen lopettanut syystä, etten pysty...

   Poista
 11. Hei Mervi, paljon onnea elämänne uuteen vaiheeseen. Ei se pelaa joka pelkää, eikö niin. Aivan ihana asia myös tuo käsityökeskus-liikeideasi, odotan todella mielenkiinnolla seuraavia blogejasi!
  Toistakymmentävuotta sitten mieheni kanssa ostimme tämän omakotitalon ja teimme siihen melkoisen pintaremontin ja lisäksi autotallista tehtiin minulle toimitilat. Hyvin monet ihmiset sanoi meille, miten te nyt 'vanhoilla päivillä' tuollaiseen ryhdyitte! Tätä muutosta emme ole päivääkään katuneet. On hyvä uskaltaa olla rohkea ja hieman erilainen. Halauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mekin saamma joskus todeta samalla lailla - ettei kaduta. Ps. siirränkö huivit uuteen myymälään?

   Poista
 12. Hei Mervi, uudestaan. Olen innokas Positiivareiden aamiaistarjottimen lukija, tämän aamun mietelaus mielestäni sopii sinulle mainiosti:

  AAMUN AJATUS
  Riskeeraa! Riskeeraa kaikki!
  Älä enää välitä muiden mielipiteistä,
  noista äänistä. Tee se mikä maan päällä
  on sinulle vaikeinta. Toimi omillasi.

  -Katherine Mansfield

  Terveisin Kankuritar/Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahinta, mitä tässä tilanteessa voisin kuvitella, on se, että jäämme kahden asunnon loukkuun. Toivottavasti ei.

   Poista
 13. Onnea ja menestystä!

  VastaaPoista
 14. Sinulla ja miehelläsi on hurjasti rohkeutta toteuttaa unelmia! Onnea ja menestystä ja jaksamisia isoon urakkaan! Innolla seuraan unelmasi toteutumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi mun mieheni on kyllä niin järki-ihminen, että olen tunteideni ailahteluissa voinut aina luottaa, että se sentään tekee järkiratkaisuja. Ei sunkaan sen ajatus ole vanhemmiten pehmennyt? Tässä kohtaa sitä rohkeutta riitti, onneksi toivottavasti.

   Poista
 15. Ihana juttu, tuntuu kuin onnetar olisi pyyhkäissyt sinua, Pääse toteuttamaan monella lilla itseäsi. Onnea koko ruljanssiin!

  VastaaPoista
 16. Ohhoh!!! Eipä ollutkaan ihan pienestä elämänmuutoksesta kysymys! Oikein paljon onnea uudelle elämälle, jaksamista ja sisua, uskoa unelmiin ja kaikkea hyvää!

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
 17. Voi onnea oikein paljon sinulle uusiin haasteisiin. Käsityöneuvola. Olisipa lähempänä niin tulisin käymään. Ja jos matkani suuntautuu joskus sinne päin suomea, niin takuulla käyn sitten liikkeessäsi kunhan se on valmis. Nostan hattua sinunlaisillesi ihmisille, jotka uskaltavat tarttua uuteen mahdollisuuteen. Kyselin aikaa sitten sitä "lehmäkangasta" mut sitten kadotin blogisi ja kun osuin uudelleen tänne, niin ajattelin ettei sitä enää ole varmastikaan. Vähän harmitti, kun olin ajatellut kässäkorini vuorata sillä lehmäkankaalla. Karjatilan emäntä kun olen, niin olisi sopinut niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, kyllä lehmäkangasta on vielä paljon jäljellä. "Käsityöneuvola" - hyvä idis!

   Poista
 18. No kylläpä olet rohkea, ONNEA uuteen paikkaan! Voi että kun ois itelläki rohkeutta noin paljo ja alkaa yrittämään ku ei noita " normaaleja" töitä täälläkään oo, mutta tiloja kyllä ois vaikka perustaa just tuommonen joku käsityö-kierrätys systeemi, seurailen mielelläni mitä siellä touhuilette ja noita sinun säärystimiä olen ihaillut, ovat kauniita. Terv. työtön käsityöläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullun rohkea. Tänäänkin jalka niin kipeä, ettei millään meinaa selvitä kauppareissusta... mutta pyörätuolilla kun liikkuu, niin ei satu. Pitää vaan muistaa, ettei taas täytä käytäviä liian ahtaiksi.

   Sinänsä käsityöliikkeen pitäminen ei ole kannattavaa. Minulla on sikäli parempi tilanne, että saan joka kuukausi eläkkeen. Ja nyt ei ole kulut niin isot, kun jää vuokranmaksu pois. Olen satavarma, että normi-palkkatöissä pääsee vähemmällä vaivalla ja huolella. Mutta toiset on....pöhköjä.

   Poista
 19. Onnea ja iloa, monta sataa kiloa:) rohkea teko.

  VastaaPoista
 20. Onnea uuteen projektiin! Ei tule ainakaan aika pitkäksi tulevina vuosina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olemme toistelleet lausetta:"Eipä tartte viiteen vuoteen miettiä, mitä tekis!"

   Poista
 21. Hui, ihan kylmät väreet menee pitkin pintaa mutta hyviltä ne vaan tuntuvat. Oikein paljon onnea uuteen tupaan. Kyllä tuolla energialla asiat onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ei auta kuin luottaa siihen, että mieheni hoitaa homman. Itse en kovinkaan paljoon pysty. Komentelemaan ja suunnittelemaan kyllä.

   Poista
 22. Onnea! Sieltä sitten löytyy taitoa ja neuvontaa monenlaiseen puuhaan :) Olispa täälläkin tuollanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein eniten nautin liikkeenpitämisessä siitä, kun näkee asiakkaan tyytyväisen ilmeen. Rakastan opettamista ja on ihana löytää uusia ideoita, joista asiakkaat innostuvat!

   Poista
 23. Toivottavasti remontti ei vie kauan aikaa että saa tulla "maakuntamatkailijakin" pian katsomaan kun talonne sijaintikin on oikein hyvä!
  Voimia ja onnea teille kaikkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää siltä, että tuohon liikeosaan ei tarvitse juurikaan mitään tehdä, korkeintaan pientä maalausta. Pellavasydän pystytetään nopeasti, mahdollisesti huhtikuun puolella. Asunto-osan remontti onkin sitten ihan toinen juttu. Siinä menee aikaa.

   Poista
 24. Wau! Miten hieno tila ja hieno idea! Rutkasti onnea teille!!!

  VastaaPoista
 25. Oikein paljon onnea tulevaisuuteen!:)

  VastaaPoista
 26. Täältä tulee vielä pitkän letkan perään, että:
  Onnea teille! Hieno homma! OIette rohkeita kyllä!
  -anja-

  VastaaPoista
 27. Oikein paljon onnea!
  Tuossa rakennuksessa olen penskana käynyt monta kertaa rokotettavana ja parkumassa :).
  Tulen seuraamaan mielenkiinnolla remppablogiasi.
  - Kirsti -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että lähes jokaisella uusikaupunkilaisella naisella on kokemuksia tästä talosta. Seuraavassa postauksessa kyselenkin kokemuksia.

   Poista
 28. Mahtavat suunnitelmat! Heh, taitaa se makkarin tapetti jäädä nyt vaihtamatta?! Mulla on perinnemattomalleja sitten kun saatte kangaspuut pystyyn ;) Todellakin seuraan remonttia. Ois hauska päästä jotenkin mukaan juttuun. Kaikki halukkaat vois tehdä jonkun pienen jutun joka sitten päätyisi uuteen neuvolaan? Vaikka joku pahvinen puunlehti johon voisi kirjoittaa ajatuksen tai aforismin ja sitten sielä keskuksessa olis puu jossa olis kaikki lehdet tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno idea! Arvaas mitä.... sieltä on kaikki irtain riisuttu pois, mutta eteisen seinälle on jäänyt - paperista tehty puu lehtineen!

   Poista
  2. Aikast jännä yhteensattuma tämä!
   =)

   Poista
 29. Hurjasti onnea ja seuraan kyllä remonttiblogia. Hienoa että uskallatte astua uusille urille, todella upeeta! Tv. Arja

  VastaaPoista
 30. Paljon, paljon onnea! Kovasti mietinkin että mitähän se jännitys on josta aiemmin juttelit. Aivan ihana juttu! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 31. Jään innolla odottamaan, kun laitat kuvia uudesta Pellavasydämestä. Nyt kun Työmatka lyhenee, nyt et voi laittaa auton syyksi, jos myöhästyt töistä! ��

  Mukavia "puuhapete" päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli se ainut mahdollisuus, että voin liikettä pitää - että ei ole työmatkaa. Voin maata kotisohvalla ja nousta, kun ovikello soi... vai onnistuukohan se niin?

   Poista
 32. Onnea uusiin tuuliin ja haasteisiin.

  VastaaPoista