maanantai 10. maaliskuuta 2014

Tänään

Tänään olen käynyt "tilaamassa" keittiösuunnitelman. Paikallinen kalustefirma tekee tarjouksen. Kyllä tässä niin etuajassa ollaan touhujemme kanssa. Pientä hymyilyä aiheutti ilmoitukseni, että remppablogi on perustettu, vaikkei kauppakirjojakaan ole vielä tehty. Mutta ei se mitään - mies osti tänään pakettiauton, että saa muuton tehtyä. Vaikka siis ei ole vielä kauppakirjojakaan tehty.

Ja minä olen tänään aloittanut liikuntaharrastuksen. Onhan se aloitus, jos käy kerran uimahallissa? Aikoinaan kävimme yhdessä miehen kanssa ensin kuntosalilla ja sitten uimassa. Jätin sen kuntosalin väliin ja altaallakin kykenin vain 20 minuuttia jumppaamaan, kun alkoi suonta vetämään. Että voi olla ihmisellä huono kunto! Luulen kyllä, että kylmiltään tuo 20 minuuttia on ihan tarpeeksi. Olen siellä vain toisten kunnon uimareiden tiellä, sillä pidän kiinni kaiteesta ja teen oppimiani jumppaliikkeitä. Luulen, että ihan tarpeeksi tehokasta...

Tänään annoin palautetta ruokakaupan kassalle. Kauppareissut ovat alkaneet tökkiä oikein kunnolla, sillä ns. terve jalka tulee ihan mielettömän kipeäksi. Sellaista issiastyyppistä kipua, joka alkaa ja loppuu yhtäkkiä. No tälle kassatytölle kerroin toivovani tuolia jonnekin myymälään. Koska tyttö ei oikein innostunut asiasta, lähetin sähköpostia kauppiaalle, joka kyllä toisti saman syyn: "ei ole tilaa". Kauppias kuitenkin osasi palautteen vastaanottamisen, kiitteli ideasta ja lupasi ottaa sen esille, kun muutoksia tuotapikaa tehdään. En tarvitsisi kuin yhden tuolin jonnekin nurkkaan. Mutta ei missään ruokakaupassa sellaista ole.

Kaikkein mieluiten vain istuisin tässä koneeni ääressä. Mutta kun nyt on kyynärpäässä joku vika - sekin on kovin kipeä. Tullut vissiin liiallisesta pöytään nojaamisesta?

Mervi

Ai niin, se keittiösuunnitelma:
- valkoiset mattapintaiset kaapit ilman minkäänlaisia krumeluureja
- huomaamattomat vetimat alalaitaan
- lähes mustat työtasot mieluiten kiveä, mutta ilmeisesti nuukailemme ja tyydymme laminaattiin
- välitila harmaankirjavaa spa-levyä
- lattiaan harmaankirjava laattaa imitoiva laminaatti

Ihmettelen itseäni ja samalla miestäni. Mihin on kadonnut romanttinen, rönsyilevä tyyli. Kaiken pitäisi nyt olla hyvin eleetöntä. Onneksi meidän toiveemme käyvät aika hyvin yksiin.

Tänään olen jokapaikan kivuista huolimatta tyytyväinen elämääni.

15 kommenttia:

 1. Se on varmaan niin, että vaihtelu virkistää! Hymyilytti, kun ajattelin alakaappeja ja hämäläisenä putkiaivona tovin mietin niitä vetimiä siellä alalaidassa lattianrajassa... no joo. Lienen insinööriäkin pahempi ;-D
  Ihan varmasti lasketaan aloitukseksi eka kerta uimahallissa! Harmi vaan, jos siellä ei ole hyvää tilaa jumpata, vesijumppa on hyvää liikuntaa.
  Ja tuoleja kauppoihin, tosiaan. Kun väestö ikääntyy (enkä siis väitä sinua ikäihmiseksi!) niin ihan varmaan tarvitaan joka kauppaan tuoli, ellei suorastaan penkkejä, sellaisia viihtyisiä puistonpekkejä - ai että. Olisipa kivaa käydä kaupassa, ja saattaisi ihan alkaa jutella jollekulle tuntemattomalle jopa siinä istuksiessa! Mutta siis, oikeasti tulisivat varmasti tarpeeseen monelle muullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin kiva tietää, että joku lukee oikein tarkkaankin kirjoituksiani! Kas kun itse sortuu siihenkin, että lukee vaan ensimmäiset lauseet...

   Tottahan ymmärsit, että tarkoituksena on pitää mun selkä notkeana, kun sieltä lattianrajasta käyn kaappeja availemassa! No joo, siis alakaappien yläreunaan. Ja sillai piiloon, ettei ne juurikaan erotu.

   Poista
 2. Kymmenen pistettä ja lisäksi vielä paljon plussia päälle! Hienoa, että jaksoit vesijumppaan!
  Ja aivan ihana tuo viimeinen lause...
  -anja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä laittaa, ettei tuo kyllä ihme ole, että alkaa terveet jäsenet kipuilemaan, kun joudut niillä koko ajan 'paikkaamaan' kipeää jalkaa. Kaikesta huolimatta jaksat niin paljon kaikenlaista. Enemmän kuin moni sellainen, jolla kaksi tervettä jalkaa.
   Että olet kyllä reipas!
   -anja-

   Poista
  2. Meillä on tapana sisareni kanssa puhua terveestä jalasta tarkoittaen sitä, jota ei ole viimeksi operoitu. Tuossa minun "terveessä" jalassani on toinen proteesi ja kohta kolmas.

   Poista
 3. Hei vaan, totean saman kuin anonyymi, eli 10 pistettä vesijumpasta. Se on todellakin parasta ja tehokkainta kuntoilua. Sinne vaan, niin kyllä kunto alkaa nousemaan. Luen innolla uuden projektinne vaiheita. Olen myös sitä mieltä, että pelkistetyt keittiökaapit ovat hyvä valinta, kyllä niitä 'krumeluureja' sinne sitten voi laittaa monenlaisia. Hyvää jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta nyt "ylihuomenna" alkaa tuntua maanantainen jumppa. Että kyllä se varmaan vaikuttaa...

   Poista
 4. Hitsit miten hyvän idean heitit kauppiaalle. Meillä on prismassa näitä puistonpenkkejä ja kyllä niillä usein joku istuukin, jopa minä olen istunut raskaana ollessani ja lasten kanssa ollaan odotettu isiä jostain urheiluosastolta. Mutta meillä onkin iso kauppa, ukissa niitä ei ole.Mutta ei huono idea pienemässä kaupassakaan.
  Hyvältä kuulostaa teidän keittiö, taloon sopivalta.
  Ai, niin ja muista laittaa se puistonpenkki pellavasydämeen keskeiselle paikalle. Vink, vink!
  -Sini-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, just ajattelin tuota, että pitää muistaa itsekin laittaa tuoli.

   Poista
 5. Keittösi, siis se tuleva, kuulostaa hyvältä! Sinne voi sitten romantiikan kaipuun mahdollisesti iskiessä laittaa röyhelöverhoa ja ruusuliinaa. Ja ottaa pois, jos kyllästyy.
  Nostan kyllä sinulle jos kenelle villappipoani, kyllä olet aika sisupussi!

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisua löytyy "vaihtelevasti"...joskus väärässäkin paikassa

   Poista
 6. Pisteet vesijumpasta täältä toiselta raihnaiselta! Onhan se 20 min parempi kuin ei mitään :)

  Se on kyllä tosi ärsyttävää, että terveet osat kropasta kärsivät kun jotakin joutuu varomaan... Huomaan itse että terve jalka rasittuu, samoin selkä siltä puolelta. Ja kipeän puolen polvi, kun ihan väärässä asennossa jalka roikkuu perässä...

  VastaaPoista
 7. Olethan päättänyt mielessäsi (tai miksei ihan kalenteriinkin pistettynä), milloin menet seuraavan kerran vesijumppaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos toi mies nyt älyäis olla sitkeä ja tahtoa mukaansa taas ensi maanantaina. Hänelle se on säännöllinen harrastus.

   Poista