keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Tekoturkista neulomalla

Yksi Pellavasydämeen saapuneista uusista langoista on Alizen Furlana, tekoturkislanka. Vallan mainiota jälkeä syntyy tästä paksusta langasta, jota neulotaan tosi isoilla puikoilla. Aloitin kolmosen puikoilla ja suurensin ja suurensin ja lopulta neuloin kympin puikoilla. Vyötteessä neuvotaan 8-12.

Tämä lanka on helppo neuloa - aina oikeaa - eikä lopputuloksessa näy virheet. Ja kyllä, kyllä se näyttää turkikselta. Lankavan sivulla on mukavia ohjeita tähän muhkeaan lankaan. Tässä esimerkiksi yksi ohje. Ohjeluettelosta löydät myös muita eläimiä, vaikkapa lampaan...

Paitsi elukoita, tästä langasta voi tehdä monenmoisia asusteita. Ensin luulin, että olisi pehmeä kaulahuivina, mutta ei sittenkään. Langan päät nipistelevät aralla iholla. Lähdin kokeilemaan lankaa sen kummemmin miettimättä tulosta. Ehkäpä tästä tulee hiuspanta pakkasilla pidettäväksi?

Olen nähnyt langasta tehdyn myös sisustustuotteita, esim. torkkupeittoa, tuolinpäällystä jne. Varsin monikäyttöinen lanka siis. 


Yksi kerä ei kovin pitkälle riitä, metrejä 100 gramman kerässä on vain 40. Suosittelen kokeilemaan. Mitä sinä tekisit tästä tekoturkislangasta?

 Pellavasydämen Mervi

9 kommenttia:

 1. Aika jännää lankaa ja hauska lopputulos kuin lampaan turkki. - Vieläkö sinä otat sen mustan lakin korjattavaksi, kun kesällä jäi lähettämättä?

  VastaaPoista
 2. Laitappa vaan tulemaan. En muista, mitä siinä piti korjata, mutta voisitko nuppineuloilla laittaa ongelmakohtia...? Koulukatu 11, 23500 Uusikaupunki

  VastaaPoista
 3. Se ei ole muuten neulottu lammas vaan villakoira nimeltään Timi, mihin linkkasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Kiitos tarkennuksesta. Tarkoitukseni oli linkittää furlanan ohjeet, mutta nepä ei olleetkaan eriteltyinä... korjaan tekstiin.

   Poista
 4. Sinulla on hyvä ja laaja valikoima lankoja. Sen takia ei tarvitse muualle lähteä. Mutta hinnoittelu?
  Esim. teetee merkin alla myytävät langat ovat sinulla kalliimpia kuin muilla teetee jälleenmyyjillä. Poistolanka primaverassa jopa hintasi on pari euroa kalliimpi. Yrittäjä luonnollisesti hinnoittelee itse. Oletko koskaan ajatellut, että käsityöihmiset tarkkailevat hintoja. Myisitkö lankoja enemmän, jos esim. teetee lankojen hinta olisi sama kuin Tekstiilitollisuuden nettisivuilla ilmoittama hinta?
  sukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kiva lukea, että arvostat valikoimaani. Pikkuhiljaa olen täydentänyt valikoimaa, enkä näköjään osaa lopettaa - aina vaan laitan rahaa kiinni uusiin lankoihin. Joukossa on myös epäonnistuneita valintoja, jotka pyörivät hyllyssä ja vievät ison varastotilan.

   Hmmmm.... vertaan teeteeltä tulevien lankojen hinnat heidän verkkokaupastaan. Eli minulla on sama hinta kuin siellä. Primavera oli sellainen tapaus, että se loppuunmyytiin ja siinä vaiheessa kauppiaat saivat ostaa sitä halvemmalla. Minulla on vanhaa primaveraa, eli olen maksanut itse niistä täyden hinnan ja alentanut sitten "vain" kuuteen euroon, eli pois omasta pussistani. Sen sijaan en ole Teetee shop, jossa on täydellinen valikoima ja josta nimikkeestä joutuu maksamaan. Eikä minulle ole myöskään heille myönnettyjä tai markkinoituja alennuksia.

   Nimenomaan Teeteen langoissa hinnoitteluni on sama kuin heidän verkkokaupassaan, koska saan normaali tukkualennuksen. Sen sijaan on joku toinen tukku, joka ei anna minullekaan samaa alennusta, jolloin joudun hinnan nostamaan yli sen, mitä he itse myyvät.

   Näissä puitteissa ei kykene isoihin alennusmyynteihin, kun en niitä alennuksia tukustakaan saa. Paitsi vakkariasiakkaille annan 10 %:n alennuksen.

   Ikävästi sanoen, minulle on tietyllä tavalla monopoliasema, paikkakunnalla ei ole muita kilpailijoita kuin marketit Novita-lankoineen. Tiedän, että suurkuluttajat käyvät esim. Turussa halvempien lankojen perässä ja olkooon niin. Minä palvelen niitä, jotka eivät kykene/halua lähteä merta edemmäs kalaan.

   Summasummarum, olen itse erittäin pihi ja välillä kauhistuttaa pyytää langoista sitä hintaa, mitä kuuluu. Mutta jos en saa omaa osuuttani myynnistä, en kykene kiinteitä kuluja maksamaan - palkkaa en ole vielä ikinä saanut menneiden seitsemän vuoden aikana.

   Kommentistani päättelen, että olet jo asiakkaani - ihan kiva olisi keskustella naamatustenkin. Saisin varmasti ideoita!

   Poista
 5. Selventävä vastaus. Kamppailet samojen asioitten kanssa kuin moni yrittäjä: pienyrittäjä ei saa samoja alennuksia kuin ketjuliikkeet.
  Ehkä kannattaisi keskittyä 2 – 3 tukkuun ja miettiä hyvä perusvalikoima, jotta edes palkkaakin joskus saisit. Jos joku lanka tulee muotiin ja kystyään pajon, niin sitten mietit tilaamista. Moni neulebloggari hehkuttaa Alize –langoista, pitää hyvänä neuloa ja testasipa joku vauvalankoja ja totesi teetee helmen aivan yhtä hyväksi kuin kalliimmat kilpailijat. Itse pidän esim. että teetee halti on aivan yhtä laadukasta kuin step sukkalanka, halti vain on paljon edullisempaa. Pienyrittäjän ei kannata samasta kategoriasta pitää monen eri valistajan lähes samanlaisia lankoja. Jo keskitason neuloja osaa vaihtaa langan joksikin toiseksi vaikka ohjeessa joku tietty mainitaankin ja siksi erikoisliikkeitä tarvitaan, että sieltä niitä neuvoja saa vaikka lankavaihtoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta varteenotettavaa pointtia kommentissasi. Olen hyvin ailahtelevainen myös lankoja tilatessani, siitä puuttuu suunnitelmallisuus. Otan sieltä ja täältä, sitä ja tätä ja sitten valikoimista puuttuu juuri se lanka, mitä kysytään. Ehkä sitä vielä oppii?

   Poista
  2. Niin ja se piti vielä mainita, että jos/kun putiikissa tod.näk. poikkeat, olisi ihan kiva keskustella, vaikka näistä lankavalikoimista. Otan niin mielelläni vastaan ehdotuksia.

   Poista