keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kyllä minä niin mieleni pahoitin

Aika ajoin laitan blogini linkkiä pariin faebook-ryhmään. Jonkun kivan käsityöidean jaan käsityöryhmään ja sisustusjutun taas sisustusryhmään. Samoin kuin blogin kirjoittelu, myös nuo linkit on tarkoitettu lukijalle iloksi ja hyödyksi. Varsinaista nettisivuani en koskaan laita tällaisiin yhteyksiin. Voisin tietysti julkaista pelkän kuvan, mutta kun on jo valmis teksti, niin pääsen vähemmällä....

Eilen illalla tuli ihan puskista viesti yhden ryhmän ylläpitäjältä. Seuraavaksi minut kuulemma laitetaan jäähylle. Syynä nämä blogilinkit. Tänä aamuna keskustelu jatkui ja kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun en ole kenellekään mitään pahaa tarkoittanut. Ihan meni pasmat sekaisin.

Eikö ryhmän tarkoitus ole tuottaa iloa ja hyötyä lukijoille? Jos lukijat tykkää ja käyvät lukemassa blogiani, onko se joltain pois? Tuommoiset ryhmät on aikamoista valtapeliä ruohonjuuritasolla. Kuka sanoo viimeisen sanan.

"Selvä, selvä, selvä.", kirjoitin minua uhanneelle ylläpitäjälle lopuksi.
"Ei tässä pitäisi olla mitään epäselvää", vastasi hän.
"Selvä." Päättelin minä.

Sainpahan sanottua sen viimeisen sanan.

Arvostan ihmisiä, jotka pystyvät "viilipytyn" tavoin kohtaamaan isot ja pienet kolhut elämässä. En ole sellainen, vaan tunneihminen, joka syöksyy vuoristoradan tavoin ylös ja alas. Ja välillä raiteiltaan. Tämän aamun olen ollut niin uppoutuneena netin syövereihin, että oikein pelästyin, kun putiikin ulko-oven liiketunnistin pärähti soimaan. Asiakas tuli. Hyvä, etten tuoliltani pudonnut. Onneksi on ovi välissä, että ehtii vähän koota itseään ennen kohtaamista.

Ihana aurinkoinen päivä. Tiedossa korjausompelua. Postin tuomia laatikoitakin pitäisi purkaa, mutta tänään ei avustaja saavukaan, joten jäävät vielä purkamatta. Mahatauti on kuulemma iskenyt avustajiin, joten saan pärjätä miten pärjään.

Yhtenä iltana pelleilin vanhan huivin kanssa. Opin lisäämään hymiöitä kuviin. Tämmöinen kuvasarja siitä tuli. Paitsi että eihän ne facebookin hymiöt tietenkään kuviin tallentunut, höh!


 Mervi

5 kommenttia:

 1. Nyt en kyllä ymmärtänyt. Mikä oli se perimmäinen syy, että sait ukaasin blogilinkin laittamisesta? Monet laittavat blogilinkin naamakirjan ryhmissä (myönnän, syyllinen täälläkin!). Johtuuko kiukkuilu siis siitä, että sinulla on se liikekin ja linkit nähtiin mainostuksena? Blogisi seuraajana sanon, että tuo olisi kyllä väärä tuomio, mutta toisaalta ylläpitäjän vinkkelistä tämä voi olla ainoa tapa vetää veteen viiva, mikä on varmasti hankalaa. Älä siis ole pahoillasi tuosta. Sinulla on niin valloittava kuvakollaasikin tuossa, että tuottamallasi mielihyvällä voit taas porskuttaa pitkän aikaa! :-)

  VastaaPoista
 2. Siinä ryhmässä vedetään raja siihen, ettei blogilinkkejä saa esitellä seinällä. Säännöissä sanotaan, että ei mainoksia (koskee myös blogeja). Minä ymmärsin tuon niin, ettei blogeja saa esitellä, JOS niissä on mainoksia. Mutta ymmärsin siis väärin. Nooh, säännöt on sääntöjä ja niitä on noudatettava. Olisi ehkä hyödyllistä kysyä jäseniltä, että miten he suhtautuvat blogilinkkeihin. Itse tykkään saada vinkkejä kivoista blogeista ja varsinkin, jos ne liittyvät ko. aiheeseen!

  VastaaPoista
 3. Okei. Enpä ole itse tiettävästi törmännyt ryhmään, jossa ei saa tehdä blogilinkkejä. Minäkin olisin varsin tyytyväinen, jos joku on jo kirjoittanut aiheesta blogiinsa ja saisin siitä vinkin. Harva taitaa viitsiä yhtä seikkaperäisesti kirjoittaa naamakirjaan kuin blogiinsa. Mutta kussakin ryhmässä mennään tietty sen säännöillä. Itse taitaisin kuitenkin erota moisesta tiukkisteluryhmästä, mutta kukin tallaa tyylillään. Hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi! Herätti ajatuksia, joista kirjoitan seuraavaksi...

   Poista
 4. no höh :( mutta...noi sun kuvat on ihania :D huumoria elämään,eikös vaan ? ;)

  VastaaPoista