torstai 4. helmikuuta 2016

Pöpö

Vakkarilukijani muistavat, miten vuonna 2014 maaliskuussa sain pöpön lonkkaani. Olin ollut maanantaina uimahallissa ja perjantaina ambulanssi vei minut piiiiitkälle kierrokselle sairaalaan. Olin saanut vakavan verenmyrkytyksen ja seuraukset olivat kaameat. Koko vuosi meni toipuessa. Syytä ei jälkikäteen voi varmuudella sanoa, uimahalli on yksi, mutta tammikuinen vatsaleikkaus toinen vaihtoehto. Tai sitten syy on jossain ihan muualla.

Noooh, nyt olin taas maanantaina uimahallissa. Tänään, torstaina, pottuvarpaani kynsivalliin on noussut tulehdus. Tässä tunnin sisällä kipu on yltynyt aika kovaksi. Osaan kuvitella vanhastaan, että yöllä se on todella kipeä, edes peitto ei saa koskea varpaaseen.

Olisi se kohtalon ivaa, jos mokomakin pöpö alkaisi kömpiä ylöspäin ja tekisi pesänsä mun hienoon ja kalliseen lonkkaproteesiini! Niin_ei_saa_tapahtua.

Soitin terveyskeskuksen ajavarauspuhelimeen ja äsken sieltä soitti hoitaja takaisin. Heiltä on kaikki tämänpäiväiset ajat menneet, suositteli soittamaan yhteispäivystykseen kolmen jälkeen. Minäpä soitan. Jostain olen ymmärtänyt, että kynsivallintulehduksissa on takana ärhäkkä bakteeri.

Yleensä minun tulehduksiini on suhtauduttu asiaankuuluvalla vakavuudella. Kävin joku aika sitten tutkimuksessa, jossa on pieni mahdollisuus verenvuotoon. Sairaanhoitajan suosittelemana otin varmuudeksi antibioottisuojan ennen toimenpidettä.
....Suu, Niitty, Ruoho, Vihreä, Varvas, Varpaankynsi

Nyt sain ajan päivystykseen klo 17.40. Hoitaja varoitteli, että  voi joutua odottamaan. Minäpä otan pitsipolvarineulomuksen mukaan, riittää työtä ja menee aika rattoisasti. Evästäkin voisi ottaa - sehän on sitten ihan sama istuuko kotona vai siellä. Eikä tartte jäädä pähkäilemään....

Mervi

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat kunnon vastalääkkeen tulehdukseen. Onnea ja siunausta mukaasi��

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti sait kunnon hoidon! Tuossa on tosiaan paljon huomioon otettavaa, mitä tällainen tavallinen pulliainen ei osaa edes ajatella.

  VastaaPoista
 3. Onko niin kun lonkkaproteesi tulee, ettei saa olla enää missään mitään tulehduksia koskaan? Jonossa olen, ja minuahan on palloteltu jo kauan. Leikkaus on riskaabeli kun on tuo autoimmuuni ihosairaus joka ei häviä, laantuu vaan. Ientulehdustakin on vähän väliä, ja hampaita viety ja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni veressä oleva tulehdus on vaaraksi. Suun bakteerit on kuulemma pahoja. Samoin esim. kynsivallintulendus. Jos iho on rikki, sinne saattaa mennä pöpö ja pahimmassa tapauksessa se kulkeutuu proteesiin. Proteesileikkauksen jälkeen pitää aina syödä antibioottia, jos tehdään sellaisia hammashoidollisia toimenpiteitä, että verta saattaa tulla. SEn sijaan niveltulehdukset eivät ole vaaraksi. Muutaman kerran ole käynyt turhankin takia lääkärissä, kun olen ollut liian varovainen, mutta huomaan, että kyllä lääkärit ottavat tosissaan, jos jotain vaaraa on.

   Poista
  2. Kiitos :) Jep tuon tiesinkin että anbioottia sitten aina hammaslääkärillä jatkossa. Ilmeisesti myös jos käy suuhygienistillä. Jännä miksikähän suun bakteerit on niitä pahimpia. Inhottava jos on jatkuvasti antibioottia sitten jatkossa joka asiaan. No, kunhan nyt yleensä joskus leikataan...jos yleensä pystyy, on pikkuisen pitkässä kuusessa koko tuo asia.

   Poista