torstai 3. toukokuuta 2012

Kiukun purkausta

Että suututtaa!
Oma typeryyteni.
Eilen aloitin mukavaa ompelusta kotona, tavallisella kotikoneellani ja onnistuin puoleen väliin. Mutta sitten alkoivat ongelmat koneen tikin kanssa. Mitkään säädöt eivät auttaneet. Ylälankaa kireämmäksi, alalankaa, sitten löysemmäksi ja toisinpäin....ei auta. Tarkistin, että ylä- ja alalanka on samasta rullasta. Aha...ongelma onkin varmaan neulassa, kyllä, se on ehkä mennyt poikki.

 Ei yhtään varaneulaa kotona. Homma siirtyi tälle päivälle, kun sain uuden neulan. Voitonvarmana aloitin, eikä! Ei auttanut yhtään. Taas vähän säätöjä. Ei mutta, voisiko öljyäminen auttaa?  Ei auta ei....

Tiedättekö kyllä kuinka raastavaa tuollainen on!

Sitten se välähti! Mitähän lankaa minulla on? Hmmm.hieno, vähän kiiltävä, tiukkakierteinen. Laadukas varmaan. Se oli kyllä eri paikassa kuin muut langat ja vähän oudon värinenkin...Vaihdoin ylä- ja alalangan ja siinä se oli! Toimii kuin unelma!


Nyt kun ajattelen, tuo lanka on varmasti jotain kirjonta- tai nypläyslankaa, jonka olin virkkauslankoja siivotessani siirtänyt ompelulankojen joukkon. Pöh, pöh ja pöh!

Pitääkö aina tehdä työ hankalaksi - pitkän kaavan mukaan?
Mutta siis, nyt pääsen hurruuttelemaan työn valmiiksi - esittelen sen sitten.

Kiva kun kuuntelit!

10 kommenttia:

 1. Voi sinua..... noinkin voi käydä, ei kannata masentua.... Päiväsi kirkastui kuitenkin. Tiedän tosin tuskan, sillä jokainen minuutti päivästä on tärkeä, eikä niitä meielellään heittäsii turhaan

  VastaaPoista
 2. Voi ei!
  Mikään ei potuta ompelussa enempää kuin epäsiisti tikki.
  Onneksi sait sen "pikkuvaivalla" korjatuksi.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en ole enää ompelukoneen kaveri. Puolata osaa vain avokkini, rupesin ompelemaan niin neula tippui omia aikojaan pois ja vaaksan ommeltuani alalanka meni ihan söherölle. Käsin ompelemalla olisin ollut jo valmis.

  VastaaPoista
 4. Saga, Matonkude ja Anonyymi: Kiitos myötätunnosta!

  VastaaPoista
 5. Tiedän tuo tunteen! Onneksi vika selvisi, eikä ollut koneessa:) Mukavia ompelu hetkiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon itsekin mukavia ompeluhetkiä, sillä yleensä en kauheasti tykkää ompelusta - tai siis kyllä siitä lopputuloksesta, mutta mieluummin istun nojatuolissa ja virkkaan tai neulon. Nyt on muutama kiva idea ja siis ompelukin hauskaa!

   Poista
 6. Ompelukone on mysteeri jonka aijon selvittää. Ensimäinen koneeni lensi pihalle samantapaisten ongelmien vuoksi.

  Siulla on mukavat sivut.

  VastaaPoista
 7. Siinäpä se kun ei viitsitä kaivaa ohjekirjaa ja opetella perusasioita koneesta niin aikaa menee hukkaan. Yleensä se vika löytyy käyttäjästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jaoit kokemuksesi, olen huomannut saman.

   Poista