sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Lämpöä (äidille)

Puodista tuli terveisiä, että lahjoja äidille on jo alettu kyselemään. Eilinen lahjakortti-innostus lähti osittain siitä liikkeelle. Viimeinen "jyväpussilämmitin" lähti jollekin äidille, joten niitä piti ruveta väsäämään lisää.

Etsiskellessäni sopivaa kangasta silmäni osui lojumaan jääneeseen retro-tablettiin. Se ei kenellekään kelvannut, mutta totesin sen olevan juuri sopiva tähän tarkoitukseen. 

Sisäpussin tein tavallisesta jokamiehenlakanakankaasta.

Tabletti kaksinkerroin, sivun ja toisen pään ompelin yhteen.
 
Siinä se, vehnänjyvistä lämpö/kylmä tyyny valmiina. Tästä tuli vähän pienempi, kuin olisin halunnut, mutta kun tabletti oli juuri tuon kokoinen. Pitäisikö tuoteselosteeseen kirjoittaa, että
- aitoa luonnontuotetta (vehnänjyvät)
- kierrätystä (päällinen)
- uutta (sisuspussi)

(Miksi nämä kuvat kääntyvät toisinpäin? Vaakasuoraan olen ne tallentanut, mutta näin ne vaan ilmestyy pystyssäpäin...)

Toisen teinkin sitten vähän isomman. Siihen halusin oikein pehmeän päälliskankaan ja muistin, että minullahan on myynnissäkin ihanaa vanhanajan flanellia.
Ja tässä ne ovat molemmat.
Näihin en tehnyt "onteloita" vaan jyvät liikkuvat vapaasti koko mitaltaan. Olen kokeillut myös kolmi-osaista, mutta mielestäni se ei ollut toimiva. Minkälaisia kokemuksia teillä on, kumpi on parempi: lokeroilla vai ilman?

Nämä menevät siis putiikkiin myyntiin ja mukaan tulee laminoitu käyttöohje.  Kolmas sisäpussi on jo valmiina, siihen valitsen jonkin oikein romanttisen kukkakankaan.

1 kommentti:

  1. Kiva idea, olen myös joskus ommellut muutaman kauratyynyn. Hyvin tuo ruskea asiansa ajaa, vähän pienenpänäkin.

    VastaaPoista