torstai 25. huhtikuuta 2013

Afrikankukkia eri väreissä

Olen jo näyttänytkin tämän Afrikankukista tekemäni näytepalan.

Tässä on käytetty lähes kaikkia Almina-puuvillalangan värejä. Ainoastaan kirkkaankeltainen ja joku luonnonvalkoinen taisi jäädä vahingossa pois. Luulin, että tästä tulee aivan liian kirkuvan värinen, mutta kun on yksi väri, joka yhdistää kaikki muut, niin lopputulos on kuitenkin "rauhallinen". Tässä siis jokaisen kukan kehys on virkattu mustalla ja yhdistetty valkoisella.

Olen nähnyt valokuvia sellaisesta työstä, jossa ei ole yhtään yhdistävää väriä ja mielestäni se oli kyllä aikalailla sekamelskaa - saako niin sanoa toisen työstä?

Värien kanssa onkin kiva leikitellä. Tässä on yksi kokeilu, tehty vain kahdella eri värisellä langalla.

Eikös olekin ihan kuin kokonaan eri malli? Harmoninen kyllä, mutta ehkä jopa tylsä? Entäs jos olisi tehty kaikki kukat aivan samanlaisiksi?

Sen verran hankala tuo kuusikulmainen malli on, etten ole oikein keksinyt, mitä siitä tekisin? Vauvan peitto ehkä ihan ensimmäiseksi tulee mieleen, mutta kun ei nyt ole sellaiselle tarvetta... Ison sängyn peitoksi liian työläs minun hermoillani.

Villalangasta en ole kokeillut, tulisi varmaan taas erilainen.

Ai mutta nyt mun täytyy kiirehtiä, olen sopinut vanhan mummon kanssa, että menen neljältä hänen kotiinsa sovittamaan hattua. Mummon on niin hankala kulkea kaupoissa. Sitten menen parturiin, ai kun kiva!

Mervi


6 kommenttia:

 1. Nuo kaksi ovat kyllä kuin päivä ja yö - niin näyttävät erilaisilta.

  Mutta varmasti molemmille tyyleille löytyy käyttöä, kun mielipiteitä ja makuja on niin monia.

  Itse pidän tuosta värikkäästä meiningistä.

  Mutta miten meni hatun sovitus?
  Entä tuliko "hyvä tukka"?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kysymästä, mutta ei oikein hyvin. Mummo "hukkui" hattuunsa. Ensimmäisellä kerralla se oli liian pieni, nyt liian iso. Joskus on tilaustyön onnistuminen työn ja tuskan takana.

  Mutta opin taas yhden asian. Mummo on lähes sokea, mutta pärjää siellä kotonaan oikein hyvin (ilmeisesti) lähti hakemaan mittanauhaa ja tiesi täsmälleen missä se on. Voi kun oppisi itsekin, niin säästyisi hirmuisesti aikaa. Mihinkähän sen kaiken säästyneen ajan sitten käyttäisi?

  VastaaPoista
 3. No sitte vois vaikka väsätä lisää afrikankukkia ja hattuja ja kukkia takin helmaan ja...
  =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikankukkia JA HATTUJA ja kukkia....kaikki samaanko, ei kai? Tuotko takkisi työn alle, mulla kun ei ole toista takkia, johon sopisivat...

   Poista
  2. Nii, en kyl meinannu, et kaikki samaan.
   =)
   Meinasin vain, et kyllä sulla varmaan silti tekemistä riittäis ja innokkuutta myöskin kans.

   Mulla ois kyllä varastossa vanha musta kangastakki, mutta siinä on liian lyhyet hihat. Mitäs niille vois tehdä? Resorit hihaan, ettei kylmä pääsis? Samalla värillä ku kirjaillut kukatki (jos vain yhtä väriä käyttäis)?
   Mitä ideoita sinulle tulee mieleen?

   Poista
  3. Ai niin kun mul olis sitä etsimiseltä säästettyä aikaa, tosiaan!

   Olen yhdelle asiakkaalle tehnyt pitsiset "kalvosimet" kun oli blazerissä liian lyhyet hihat. Vähän sellaista rimpsuakin reunaan...

   Poista