perjantai 12. huhtikuuta 2013

Vanhoja pitsejä

Tänään putiikissa poikkesi uudestaan asiakas, jolla on vanhan ihmisen huusholli tyhjennettävänä. Tavaroiden joukossa on myös käsityötarvikkeita - pitsejä, vetoketjuja, nappeja ym.

Kuvasin näitä asiakkaan isoäidin virkkaamia lakanapitsejä.Vain tuo vasemmassa alareunassa oleva pitsirulla on tehdastekoista. Jonkun verran pitsit ovat kellastuneet, eli kloritehuuhtelu saattaisi olla - käyttötarkoituksesta riippuen - paikallaan. Kaiken kaikkiaan näitä pitsejä on 9 metriä ja etupäässä sellaisia 1,5 m pätkiä. Paljonko sinä olisit valmis näistä maksamaan? Koko kasasta tai metristä? Tai oikempi kysymys olisi, että mikä näistä olisi kohtuullinen hinta? Heittäkääpä omat arvionne!


Pitsejä pipoihin, kasseihin, kortteihin, pussukoihin jne....Pellavasydämen Mervi

6 kommenttia:

 1. Minä olen ostanut pitsejä aika paljon kirppareilta. Omistani olen enimmiltään maksanut 5 euroa metriltä. Hinta on tosi huokea ottaen huomioon työ jonka joku on niiden eteen tehnyt. Pienistä pitsiliinoista maksoin tällä viikolla euron kappale.

  VastaaPoista
 2. Aika vaikeaa varmaan hinnoitella, noita nimittäin näkee kirppareilla välillä aika polkuhintaan. Itse huusin huutokaupasta hiukan tuota isomman kasan käsinvirkattuja pitsejä vitosella, ja kirppikseltä ostin pikkuliinoja pari euroa kappale. Vähän riipaisi kun niin halvalla sai tuntien pikkutarkkaa työtä vaativia hienouksia, mutta ei se oo tyhmä joka maksaa, vai miten se oli. Toisaalta oma tarve ei ollut niin akuutti, että kalliimmalla hinnalla olisivat jääneet ostamatta.

  Toisaalta yrittäjän pitää saada katetta tuotteistaan, eli kai noiden hinnat pitää olla kympeissä ennemmin kuin muutamissa euroissa... :)

  VastaaPoista
 3. Kyllähän noista vois 10 euroa maksaa!

  VastaaPoista
 4. Kloritella ei vanhoja pitsiä saa missään nimessä käsitellä! 3 - 4 päivän liotus kykmässä vedessä välillä vettä vaihtaen riittää. Sen jälkeen pitsit voi pestä käsin. Tarvittaessa voi käyttää valkopesujauhetta ja ehkä vanishiakin. Tahraiset pitsit voi keittää. Rasvatahrat lähtevät sappi- tai marseillesaippualla.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista