maanantai 22. huhtikuuta 2013

Oih, mikä ihanuus!

Sehän on vanha ja paikkansa pitävä totuus, että elämässä pitäisi nauttia pienistä asioista. Usein ne vaan jää kokonaan huomioimatta. Minulle aamuherääminen on todella vaikeaa ja töihin lähtö tervanjuontia. Nimenomaan se lähtö. Saapumiseni työntekemispaikalle on kyllä juhlallinen, jos sen vain huomaisi.

Joka aamu, kun saavun työpaikalleni, alkavat kirkon kellot soida!

Olen viimetingan ihminen ja niinpä olen putiikin ovea aukaisemassa lähes tasan klo 11 ja silloin on kellojen soiton aika. Yhtenä aamuna minua ilahdutti myös tällainen näky kadun toisella puolella:


Olen aina tykännyt vanhasta "pisaran mallisesta" Saabista
 
Mahtaako 30 vuoden jälkeen tämä minun punainen autoni aiheuttaa yhtä paljon ihastusta kuin tuo vanha kaunotar.

Huomaatko mihin typerään virheeseen olen syyllistynyt?

Ei ole mitään järkeä siinä, että kaupan henkilökunta parkkeeraa autonsa oman puotinsa oven eteen! Siinä sitten on yksi autopaikka varattuna koko päivän ja asiakkaat saavat ajaa rallia korttelin ympäri löytääkseen itselleen tilaa. Pahimmassa tapauksessa eivät tule ollenkaan kauppaan, jos eivät löydä parkkipaikkaa...

Varsinkin talvella, kun kadut olivat järjettömän liukkaita, liikkumiseni erittäin hankalaa ja yleensä vielä painavia kasseja mukana, olen sortunut tähän järjettömyyteen. Meille on kyllä kolmekin autopaikkaa varattuna talon takana, mutta kun sinne on niiiiiin pitkä matka. No, nyt tulee kesä ja kadulla on helpompi kulkea, joten alan taas noudattaa omaa sääntöäni: Kauppiaat pitäkööt autonsa kaukana vähäisistä parkkipaikoista! Niin, siis niitä ei parkkeerata myöskään naapurikaupan eteen...

Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

 1. Voi mikä kaunotar tuo Saab. Sehän on kuin puolikas sydäntä ♥

  VastaaPoista
 2. Ihmettlien ensin, että kovin on vieraan näköinen etumaski, kun ansimmäinen ajatus oli, että 96.. Mutta tarkempi tutkiskelu osoitti, että tämä taitaakin olla 92? Tälläistä en koskaan "luonnossa" ole nähnytkään. Itsellä ihan ensimmäinen auto oli 99 ja vähän myöhemmin 900, joten Saabin nimeen olen vannonut minäkin, tosin en pisaran.

  VastaaPoista
 3. Ompa kaukaa katsoen hyvin säilynyt Saab! Oikea kaunotar näin jälkikäteen katsottuna!

  VastaaPoista
 4. Tätä mallia ei tosiaan Suomessa montaa olekaan. Naapurikaupungista vierailulla aina välillä...

  VastaaPoista