sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Vapaapäivä ja vapaapäivä tai sitten ei....

Olen jo aiemminkin pohtinut täällä, mikä on oikea vapaapäivä ja tänään taas. Sillä lailla tänäänkin on vapaapäivä, ettei "tarvitse" mennä putiikkiin, eli ei ole aikataulutettua ohjelmaa. Mutta kun koko ajan takaraivossa joku takoo, että mitä kaikkea pitäisi saada aikaiseksi, niin eihän se mitään vapaata oleilemista ole. Varsinkin kun nuo tekemiset liittyvät työhön, eikä kotiin.

Tänäänkin olen yksin kotona, kun mies lähti mökille. Menin nukkumaan klo 9. En ollut varma, tuleeko siitä iltauni vai yöuni. No, siitä tuli yöuni - heräsin aamulla kahdeksan aikaan.

Koko aamupäivän olen lukenut, nukkunut, käynyt kahvilla, roikkunut netissä, kaikkea sellaista, mistä en ole ylpeä...Paitsi nyt. Aloitin päivän työt.

Ensin siivotaan pöytä. Juuh, muusta keittiöstä ei ole tässä yhteydessä niin väliä...


Just kun oon saanut pöydän pyyhityksi ja melkein kangaspakan nostetuksi, huomaankin, että nyt on nälkä. Ensin siis syömään.

Niin, koska se ruoanlaittaja viettää oikeaa vapaapäivää mökillä, minun pitää selvitä niillä eväillä, mitä hän on minulle jääkaappiin jättänyt. Tiedän, tiedän, erittäin epäterveellistä  - kaikki!
 
Tämä ei ole minun syyni! Olen monen monta kertaa sanonut, etten tahdo syödä MITÄÄN ulkolaista. Vastaukseksi saan, ettei kaupasta löydy suomalaista. Pöh, kaikki sen tietää, että se on vale...

Missä maassa on tollanen Ottersberg, jossain Saksassa ehkä. Saksassa yritetään tehdä perunamuusia ja jauhelihapihviä ja herkkusienikastiketta suomalaiseen makuun, ei onnistu, ei... Ei maistunut hyvältä ja huono omatunto vaivaa, kun ei kannata kotimaista ruoantuotantoa. MÄ ALAN SYÖMÄLAKKOON!!!

Vaihe 3: nyt täytyy mennä ruokalevolle ja kahviakin tekisi mieli.

Tarina jatkuu...

6 kommenttia:

 1. Ottersberg on Saksassa juu.
  Eines on aina eines. Ei ne yleensä maistu normiruualle, siis kotona tehdylle. Ei edes suomalaiset einekset. Aina niissä on sellanen tehdasmainen maku. Mutta Lidl'stä saa mielestäni aika hyvää "pussimuusia", ainakin parempaa, ku se Mummon muusi -nimellä myyty tuote. Siis eiks tuo kuvassa oleva ateria olekin Lidl'stä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En syö yleensä eineksiä, Nyt vaan pitäisi opetella syömään myös päivällä ja se onkin haasteellista harjoittelemista. Pääsen kaikkein helpommalla, kun pyydän miestäni tuomaan näitä valmisruokia. Ja kyllä minun mielestäni suomalaiset ovat olleet hyviä.

   Aika usein meiltä taidetaan käydä Lidlissä.

   Poista
 2. Vapaapäivä vois olla sellanen päivä, että tekee (tai jättää tekemättä) mitä lystää ja pääasia vielä se, että sen tekis hy-väl-lä omallatunnolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, monesti illalla huomaan, että tästä tuli vapaapäivä, muttei hyvällä omallatunnolla. Eikä se silloin ole oikea vapaapäivä.

   Poista
 3. Nuo Coguette tuotteet ovat täyttä roskaa, aivan pienellä vaivalla saa itse tehtyä paljon paremman annoksen, vaikka vaan salaatin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas on joku ollut totaalisen negatiivinen. Eihän ne nyt TÄYTTÄ ROSKAA ole - se on ihan höpöhöpöpuhetta. Mutta maku nyt ei ollut ainakaan tässä minun mieleiseni.

   Tottakai itse tekemällä saa parempaa, mutta aina se ei ole mahdollista. Minun kohdallani hankaluus on siinä, etten itse pääse kauppaan ja valitsemaan. Tai sitten en osaa tehdä "säntklappu" niin, että toinen toisi mieleistä sapuskaa.

   Tai ehkä koko ongelman ydin on suunnittelemattomuudessa?

   Poista