keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kerään säälipisteitä...

Tällainen lisäys keskiviikkoiltana kympin uutisten jälkeen:
Kiitos neuvoistanne, julkaisen nyt kommentit yhtä lukuunottamatta. Huomaisttekin varmaan, että otin jälleen käyttöön kommenttien hyväksymisen ja pidän sen jatkossakin. Toteutan neuvojanne ja tästä eteenpäin en julkaise yhtään ikävää kommenttia. Asiasta lisää seuraavassa jutussa.

"Kun minulla muutenkin olisi jo ihan tarpeeksi itkettävää omien hankaluuksieni vuoksi  ja sitten vielä joku ilkeilee syyttä suotta minulle..nyy-yyyh.."

aseet,asevoimat,tikarit,veitsetMuutaman kerran elämässäni olen huomannut, että minua säälitään huonon liikkumiseni vuoksi ja se tuntuu oikeasti kamalalta! Aito myötätunto sen sijaan - auts, nyt alko silmissä sumenemaan - lämmittää mieltä.

Joten en alennu sääliä kerjäämään. Enkä ole varma, saisinko edes myötätuntoa? Tosiasia on, että kyyneleitä täällä vuodattelisin, jollen olisi niin paljon lukenut blogeja, että tiedän monen muunkin joutuvan kokemaan tikarin iskuja. Monimielisesti "sitä saa mitä tilaa" - kukin ymmärtäköön sen tässä kohtaa omalla tavallaan.

Kysymys:

Kuinka moni teistä on sitä mieltä, ettei kannata ollenkaan julkaista ikäviä kommentteja? Toivon, että jos mahdollista, myös lyhyesti perustelet sen.

Kuinka moni on sitä mieltä, että blogin pitää olla "läpinäkyvä" siten, että lukija voi luottaa siihen, että kaikki kommentit julkaistaan, sekä ylistävät, että moittivat? Tähän varsinkin haluaisin saada perustelun.

Jottei taas tulisi pelkkää tekstiä, liitän tähän kuvan, jota joku lukija kommentissaan kyseli. Tässä on Afrikan kukka -paloista puuvillalangalla virkattu näytekappale, josta en tiedä, mikä siitä tulee vai tuleeko mikään.

Olin vuosi sitten pitkällä sairaslomalla, enkä päässyt liikkumaan. Samaan aikaan putiikkiin tuli uusi Almina-puuvillalanka, josta on montaa eri väriä. Tuollaisten pikkupalojen virkkaaminen onnistuu sängyssä maatenkin ja päätin tehdä tällaisen väri-iloittelun. Mukaan piti tulla jokainen väri, mutta lopulta huomasin, että kirkkaankeltainen ja limenvihreä ovat jääneet puuttumaan.

Nyt olen kotona, mutta koitanpa muistaa ottaa putiikista mukaan toisenlaisen version samasta aiheesta näyttääkseni, miten paljon värit vaikuttavat. Samalla voin littää mukaan virkkausohjeenkin.

Aurinko paistaa, lumet sulaa, kohta ei tartte enää pelätä liukkautta, mukava työpäivä edessä - nautitaan elämästä!

Mervi

18 kommenttia:

 1. Miksi kysyt lukijoilta, eikö blogi ole sinun hallinnassasi, tee ratkaisusi ITSE ja katso miten paljon lukijoita riittää?

  Kieltämättä aika paljon ihmisillä on sinua vastaan, joten eivät kai he kaikki voi olla väärässä ja katsoa tarinoita vain omien silmälasiensa läpi ja puhetta on torinkulmat täynnä.

  Minun mielestäni olisi kaikkein parasta että lopetat blogin pitämisen kokonaan, tämä on pelkkä marinatori, eikä mitenkään tue liikkeesi pitoa.

  VastaaPoista
 2. Yhdellä kädellä tämä hankalaa. Olen itse saanut myötätuntoisia kommentteja jotka antavat voimaa jaksaa eteenpäin, vaikkakin ne ovat harvoja kertoja kun joku reagoi jotenkin.Kävijöitä on mutta en tiedä mitä hakevat blogistani oikeastaan.
  En osaa sanoa mitä tekisin jos saisin ilkeitä ja pahansuopia kommentteja. Toivon että saat reilua palautetta asiasta jota mietit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mikäs kättäsi vaivaa? Onneksi minulla on muutakin elämää kuin tämä blogi ja siinä oikeassa elämässä saan myötätuntoa yllin kyllin... Ole iloinen, ettet ole vielä joutunut "maalitauluksi" ja toivottavasti et koskaan joudukaan!

   Poista
 3. Ilkeän kommenti lähettäjällä on usein itsellään jotain ongelmia. Minä poista ne välittömästi, sillä en halua pahoittaa mieltäni useaan kertaan jonkun toisen ilkeilyn takia. Eihän kenenkään ole pakko lukea blogia, josta ei ole kuin pahaa sanottavaa. Jätä siis moittimiset omaan arvoonsa ja pistä ne surutta roskiin =). Hyvää jatkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa minäkin tehdä samoin kuin sinä, eli poistaa...

   Poista
 4. Vastaan vaikeisiin kysymyksiin.

  Ei kannattaisi ollenkaan julkaista inhottavia kommentteja. Eri asia on asiallinen kritiikki, mutta esimerkiksi täällä viime aikoina esiintyneet kommentit voisi aivan hyvin jättää julkaisematta.

  Mutta, ja se onkin iso mutta. Jos poistat ilkeilyt, saat niitä kaksinverroin lisää, sillä ilkeät anonyymit käyvät vahtaamassa reaktiotasi. Ja kun saat lisää ilkeitä viestejä, pahoitat oman mielesi aina uudelleen.

  Siinä vaiheessa, kun ilmaantuu joku vainoaja-anonyymi, ainoa hyvä keino on poistaa anonyymeiltä kommentointimahdollisuus. Samalla tietysti joudut tuottamaan pettymyksen myös kilteille anonyymeille.

  Silloin, kun minä sain paljon paskakommentteja, laitoin anonyymeille eston. Muutaman viikon kuluttua vapautin taas anonyymikommentoinnin, mutta siinä vaiheessa ilkiöt olivat jo ymmärtäneet lähteä ilkeilemään jonnekin muualle ja minä olen saanut olla aikalailla rauhassa.

  Jokainen bloggaaja tekee ihan itse sen päätöksen, kuinka "läpinäkyvä" haluaa olla. Sinun blogisi on sieltä blogistanian rehellisimmästä ja avoimimmasta päästä. Ja sinä määräät rajat. Jos joku kommentillaan ylittää sinun sietokykysi rajoja, sinä saat panna sille pisteen.

  Bloggaaminen on kiva harrastus, josta saa iloa. Sen ei kuulu muuttua pahan mielen ja surun lähteeksi. Ilkeät anonyymit eivät ole sen arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, tuli hyvä mieli ja sain tästä paljon miettimistä. Ajatuskin selveni.

   Poista
 5. Hei, mun blogissa olis sullekin "tunnustus". Sain itsekin sellaisen ja nyt jaan sitä eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. Mä en ainakaan omassa blogissani viitsi julkaista mitään ikävää kommenttia. Tosin en ole vielä sellaista saanut mutta takuulla a saan jossain vaiheessa. En tykkäisi niitä myöhemmin uudelleen lukea ja tiedän olevani sellainen että kävisin niitä vähän väliä vilkuilemassa ja pahoittamassa mieleni. Tämä on kuitenkin sinun blogisi ja sinä saat tässäkin asiassa tehdä niin kuin itse parhaaksi katsot:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin minäkin tulen tekemään, kaikki ilkeilijät jäävät tulevaisuudessa vaille tätä temmellyskenttää.

   Poista
 7. Omaa blogiaan saa jokainen diktaattorimaisesti pitää juuri sellaisena kuin itse haluaa. Piste. – Jos pahoittaa mielensä jonkun typeryksen ala-arvoisesta käytöksestä omassa blogissaan, saa kommenteille tehdä mitä ikinä lystää: poistaa tai vaikka julkaista kokonaan uudestaan omaan postaukseen ja vastata julkisesti samalla mitalla.

  Mulle henk.koht. on yks ja sama mitä kommentteja on missäkin blogissa, sillä seuraamissani blogeissa kiinnostaa kirjoittaja eikä lukijat. Myönnän kuitenkin nauravani räkäisesti näille turhaa älämölöä pitäville, lähes aina anonyymeille, typeryksille. Mulla vaan nyt on niin kiero huumorintaju, että jaksaa naurattaa toisten typeryys ja se, etteivät näköjään itse sitä edes ymmärrä :D Oikeastaan pitäisi varmaan sääliä, että on olemassa ihmisiä joilla ei ole sitä omaa elämää, vaan joutuvat tuppautumaan jopa toisten virtuaalielämään…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on kuin kirjoitit, kerrankin saa leikkiä "diktaattoria".

   Poista
 8. Minusta voi julkaista sekä ylistäviä, että moittivia kommentteja, sekä tietysti kaikkea siltä väliltä. Vetäisin julkaisun rajan siihen, jos kommentissa mennään selvästi henkilökohtaisuuksiin tai jos kommentti on muuten loukkaava, rasistinen tms.

  Joskus näitä blogien kommentteja lukiessa tulee mieleen, että nuo anonyymit "hyökkääjät" tuntevat bloggaajan muualtakin kuin näistä teksteistä. Jotenkin tuntuu, että täysin vierasta ihmistä kohtaan ei voi kehittyä sellaista vihaa mitä näistä inhottavista kommenteista huokuu.

  Ihania nuo afrikankukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen päätellyt niin, että täällä ilkeilevistä yksi on minulle tuttu ja hänellä on jäänyt jotain hampaankoloon. Sitten on hänen "kannattajiaan", kaupunkilaisia. Useimmat vaikuttavat kyllä täysin vierailta, jotka pelkästään kirjoituksistani vihastuvat.

   Poista
 9. Minä olen jo hetken ajatellut, että kannattaisikohan sinun laittaa sellainen "Julkaistaan hyväksymisen jälkeen"-versio näihin kommentteihin. Ei kaikkien kommenttien tarvitse olla "hyvähyvä"-kommentteja, mutta eri mieltä olevista voisit silloin julkaista ne, joissa aidosti ollaan eri mieltä tai annetaan uusi näkökulma eikä ainoastaan ilkeillä. Toivon, että säilytät nimettömänä kommentoinnin (minä olen se, joka en kirjaudu mihinkään, mutta mielelläni kommentoin :-)

  Sinänsä kiinnostavaa kyllä, olen tämän ärhäkän kommentoijan takia oikein miettinyt suhdettani blogien ns. todellisuuteen, hänhän vissiin jossain kohdassa väitti, että totuus ei ole sitä, mitä tässä blogissa esitetään. Huomasin, että minulle ei itse asiassa ole oikeastaan kovinkaan suuressa määrin merkittävää, onko blogi "tosi" vai ei. Minua ei suuremmin haittaisi, vaikka Pellavasydämen Merviä ei todellisuudessa olisi olemassa ollenkaan
  :-). Minä luen blogeja vähän kuin romaaneja. Olen lukenut esim. kirjan Pieni lankakauppa, joka ei käsittääkseni ollut totta ollenkaan, mutta kovin kiinnostava silti.

  Toivon, ettet lopeta blogia! Täällä on kiva käydä vierailemassa (ja kesällä jos tulisi Ukiin katsomaan oletko oikeasti olemassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksia herättävästä kommentista. Jännä ajatus tuo, että "Minua ei suuremmin haittaisi, vaikka Pellavasydämen Merviä ei todellisuudessa olisi olemassa ollenkaan". Luen itse joitain blogeja, joissa ei ole mitään viitteitä kirjoittajaan. Mielenkiintoista on siis vain sisältö. Tervetuloa tarkistusreissulle, Ukissa kannattaa ehdottomasti poiketa - ainakin kesällä!

   Poista
 10. Maailmaan mahtuu aina niitä jotka elävät pahansuopuudesta,nauttivat toisten ivaamisesta, ja mielen pahoittamisesta.
  Asiallisia kommentteja tarvii meistä jokainen, ilkeitä ei kukaan.
  Siun blogi on mainio, elämänmakuinen, kerrot iloisesti puotisi asioista ym.Tykkään lukea tätä, jatka, ja poista ilkeät kommentit. äläkkä niistä välitä.

  VastaaPoista