tiistai 9. huhtikuuta 2013

Onnistunut mainos?

Olen täällä usein pohtinut mainontaa. Lehtimainos on kallis sijoitus ja usein se jää vieläpä aivan turhaksi rahanmenoksi. Väärällä sivulla, väärän värinen, väärässä yhteydessä - monta mahdollisuutta epäonnistua.

Tällainen mainos oli tämänpäivän paikallislehdessä, viimeisellä sivulla, jossa ei ollut muita mainoksia, vain urheilujuttuja. Kauhistuin kun näin aamulla lehden. Siis nimenomaan sen sijainnin vuoksi. Tämä kuva on skannattu vedoksesta, joten laatu on tosi heikko...


Tämäpä taisikin olla hyvä mainos? Tein tänään empiiristä tutkimusta: kysyin jokaiselta asiakkaalta, oliko hän nähnyt mainoksen. Kaikki olivat!

Vaikka kahvitarjoilu onkin vasta torstaina, mainos toi jo tänään asiakkaita. Yksi kävi kysymässä "mitä hän alkaisi tehdä, täältä varmaan saa neuvoja". Toinen asikas tuli kysymään, mikä käsityö tuossa kuvassa on ja oli kovin hämmästynyt, kun näytin kyseistä ikkunaa ja siinä olevaa mattoa.

Torstaina siis juomme 5-vuotissynttärikahvit. Olen tilannut luottoleipojaltani kotipullaa ja tunnetusti ihania ässä-pipareita, joten makoisat on tarjottavat.

Pellavasydämen Mervi
ps. Kiitos käynnistä, lukijani Sussu, olipa hauska tavata! Jaksatko aina olla yhtä aurinkoinen ja energinen?


11 kommenttia:

 1. Onnittelut, olisipa lähempänä niin tulisin kaffelle minäkin!

  VastaaPoista
 2. Mainos on selkeä ja tasapainoinen, silti kaunis ja herkkäkin. Värivalinnat hempeän herkulliset ja hyvä, ettei niitä ole liikaa.

  Kyllä, hyvä ja näkyvä mainos on!

  VastaaPoista
 3. Mainos on oikein ihana! Oli mukava poiketa puodissasi ja tulen varmasti uudestaankin. Täytyy vaan varata paremmin aikaa, ehkäpä sitten torstaina. :) Voin vääittää suurimman osan aikaa olevani, vaikkakin mies voisi olla asiasta esittää eriävän mielipiteensä. :D

  VastaaPoista
 4. Harmi en pääse tulemaan torstaina. Muuten pitäisi siellä käydä taas,Uuskaupunki on mukava kaupunki pikkuputikeineen.

  VastaaPoista
 5. Onnea ja mukavia kaffehetkiä, kauppiaalle myös tuottoisia! Tykkään mainoksestasi.

  VastaaPoista
 6. Hyvä mainos ja sen kyllä lehdessä huomaa. Tulisin kahvittelemaan, valitettavasti matka on liian pitkä. Onnea 5-vuotiaalle.

  VastaaPoista
 7. Ona kaunis mainos! Ja ai että kuinka ihana kun tuo matto on päässyt mainokseen:)

  VastaaPoista
 8. Paikallinen sanomalehti on niin pieni "plari", että mikäli ilmoittaa lukevansa sen, näkee siitä kyllä takuulla kaikki mainokset, ihan sama missä kohtaa ovat.

  Itse skippaan hävyttömän usein koko lehden ja etenkin sen mainokset. En ole mainosten perässä juoksija, vaan jos tarvitsen jotakin, otan itse selvää, mistä tuotteita/palveluja saa. Äärimmäisen harvalla ihmisellä taitaa olla juuri tuotetarvetta sinä hetkenä kun mainos on lehdessä, täälläpäin ihmisillä suurin tarve saada se kupponen kahvia ja pullankäntty, eivät he kuitenkaan mitään osta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä paikkaansa - todistetusti! On ollut mainoksia, joita ei ole nähty, vaikka lehti on luettu.

   No mutta ei se mitään, ehkä minä haluankin kauppaan JUURI NE, jotka sitä kahvia haluavat - sitähän minä tarjoan. Tässä on nyt jo niin monta kahvitarjoilua pidetty, että on muodostunut näkemys siitä, mikä sen lopputulema on. Miten niin "eivät he kuitenkaan mitään osta" - oletko koskaan käynyt Pellavasydämessä, entä kahvitarjoilupäivänä?

   Ei putiikkiini koko paikkakunnan väki mahtuisikaan, joten sinunlaisesi, jotka eivät "mainosten perässä juokse" voivat aivan hyvin jäädä kotiin odottelemaan sitä tositarvetta.

   ps. tässä vastauksessani on tietty sävähdys, jota matkin sinun kommentistasi, huomaatko?

   Poista
 9. Kiitos kaikille kommenteista, onnitteluista ja toivotuksista! On niin kiva, kun on lukijoita, jotka toivovat Pellavasydämelle hyvää. Olen siitä iloinen.

  VastaaPoista