lauantai 30. toukokuuta 2015

Lauantai-illan fiiliksiä

Olen yksin kotona, kun puoliso lähti käymään kotomaisemissaan mökillä. Työpäivän päätteeksi lähdin kiertämään uutta kotitaloamme kauniissa aurinkoisessa säässä. Kuviin en saa vangittua meteliä, mikä ympäristössä juuri tänään vallitsi. Parhaillaan ovat koulunsa päättävät juhlimassa naapuruston yhden talon pihalla ja arvatenkin läheisellä Myllymäellä. Sisälle äänet eivät kuitenkaan kantaudu.


Vakkarilukijat varmasti muistavat, että entisessä kodissamme oli upea puutarha. Tämä kaupungin omistuksessa aiemmin ollut tontti ei ole sinnepäinkään. En sitten tiedä, onko vannoutuneelle viherpeukalolle parempi vai huonompi asia se, että saa käsiinsä tyhjän tontin. Ainakin on työtä! Mieheni on jo joitain istutuksia tehnyt. Ja arvatenkin suunnitelmia sitäkin enemmän...Tiedätkö, mikä ruosteinen hökötys kuvassa on? Se on ankkuri. Mun rakastamaa romuromantiikkaa.

Edellisen kodin ympäristössä kasvoi korvasieniä, näitä sieniä en ole yrittänytkään tunnistaa.Siitä on muutama vuosikymmen aikaa, kun olemme kerrostalossa asuneet. Nytpä saa taas laittaa oikein vanhanajan parvekelaatikoihin kukkia. Rujoa kauneutta romun keskellä.


Tontillamme on rasitteena sähkömuuntaja. Sen lähiympäristöön näyttää syntyneen roskakasa. Kompostikin sinne tulee.
Talo epätavallisesta suunnasta nähtynä. Lähdin kiertämään taloa.

 Pellavasydämen pääty kadun toiselta puolelta nähtynä. Näihin ikkunoihin olen suunnitellut mainosteippauksia. Mutta kun niihinkin pitää olla rakennusvalvonnan lupa, ei asia edisty ennenkuin muutkin lupaa tarvitsevat toimenpiteet on suunniteltu.

 Kylpyhuoneen ikkunoiden peittäminen on suunnitteilla. Mitäs sanotte tuosta oikeassa reunassa olevasta verhosta. Siitä, joka peittää ikkunan alapuolen. Onko se kamala?


 Kellarin pikkuikkoihin voisin virkata verhot

Kadun toisella puolella oleva iso talo on myynnissä. 
Nyt sieltä ei siis ikkunoista kukaan katsele meille päin, 
eikä mekään nähdä suljettujen säleverhojen taakse.


  Kesän tuoksua sisällekin. Iloista kesämieltä jokaiselle lukijalle!

Mervi

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen talo tuo teidän, siinä on jotakin symppiksen retroa, niin kuin tuo parveke. Ja oikein takapiha. minne tehdä istutuksia! Vastapäinen talo näyttää ihanalta ja vanhalta - mutta siihen on menty vaihtamaan 50-luvun (tai uudemmat) ikkunat. Voi harmituksen harmitus! Ihan väärää tyyliä tuohon taloon.
    Toivottavasti saat teippaukset pian laitettua, hyvää mainosta toisi, ja hyvähän se on, että pikkukaupungissa tapahtuu ja tulee uusia kiinnostavia liikkeitä. Luulisin sen rakennusvalvonnankin ymmärtävän, mutta sielläkin on tietty niin monta porrasta, tahoa ja sääntöä.

    VastaaPoista