sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Pyyhkeet itse ommellen


Uudessa kodissa kaikki on harmaata. Myös vessa ja kodinhoitotila. Tottakai myös pyyhkeet. Kaupan pyyhkeissä on paljon laatueroja, eikä kaikista voi mitenkään tietää, minkälaisia ovat esimerkiksi pyykistä tullessaan. Eipä sitä laatua  voi varmistaa myöskään kankaista, vaikka tekisi pyyhkeet itse.

Valitsin vohvelikankaita Pellavasydämessä myytäväksi ja itselle. Minulla on sellainen kangastukun edustaja, että hän sanoo suoraan, jos jokin kangas on huonolaatuinen.  Tämä harmaa pitäisi olla hyvää, saapi sitten nähdä. Itse ommellen saa ainakin sen kokoiset kuin haluaa. Vaikka onkin kiva, että pyyhkeet on paksuja ja pehmeitä, tykkään myös ohuista vohvelipyyhkeistä. Ne kuivavat nopeasti.

Tämä kangas on 160 cm leveää. Pikkupyyhkeet - naamapyyhkeet siis - tein niin, että halkaisin kankaan. Niistä tuli siis 80 x 50 cm. Halusin tehdä kylpypyyhkeistä oikein isot, niin että reilusti yltää meikäläisenkin ruumiin peitoksi. Ne ovat 80 x 160 cm.Tässä kuvassa on näin hassu tausta, kun minun blogikuvaajani eivät ole kovin innostuneita siirtymään senhetkisestä paikastaan. Tällä kertaa kuvaajana oli tytär, joka istui katsomassa telkkaria.

Pyyhkeille ei ole vielä koukkuja, enkä ole edes miettinyt, minkälaiset haluan ja mihin.


Itse tehdessä saa myös päättää, mihin ripustuslenkki laitetaan. En ollenkaan tykkää, kun lenkki on lyhyellä sivulla. Ei, sen pitää olla keskellä pitkää sivua. Siten pyyhe asettuu kauniisti roikkumaan. Vai mitä sinä tykkäät?

Pellavasydämen Mervi


4 kommenttia:

 1. Hei! Onko sinulla tuota lintutrikoota myynnisä? Lähetätkö postissa? Kyselee Lellu.
  Vastaatko mu sähköpostiin lellu.pohjolainen@gmail.com, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Sinä räväkkä ja reipas ihminen, piristä nyt edes wc – tilaa väriläiskällä.
  Jyskin Gold laatu on hyvä, lisäksi kauniita yksivärisiä värejä ja kuivausrumpu vaan niitä kuohkeuttaa.
  Gantin laatu on myös hyvää, mutta Gantin hinnalla saa ainakin 4 Jyskin Goldia. Kotimaista pitäisi suosia, mutta eipä taida olla Suomessa ommeltuja pyyhkeitä myytävänä. Suomalisia pesuaineita sentään vielä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Ei voi valittaa että kuvaaja ei ole valmis siirtymään, kun kuvattaja ei edes ole sellaista toivetta esittänyt. ;P

  -m

  VastaaPoista