maanantai 7. lokakuuta 2013

Leweät vai kapeat lahkeet (lihavalle) pullukalle?

Lisäys vielä myöhemmin: Koska haastoin tähän "tutkimukseen" muitakin mukaan, oli pakko muuttaa tuota otsikkoa: Mikä olisi nätimpi versio sanasta "lihava" - hmmm... pullukka, xl-kokoinen...?
Lisäys myöhemmin: Susannan kommentin rohkaisemana esitin tämän haasteen muutamalle XL-muotia esittelevälle bloggarille, joiden blogia käyn säännöllisesti lukemassa. Olisi kiva nähdä heidän kuvansa tästä ongelmasta - tai sen ratkaisusta. Jännittävää - ollaanko samaa mieltä?

Kautta aikain olen pohtinut otsikon kysymystä, enkä ole vieläkään IHAN satavarma asiasta, mutta alustava aanaus on jo muodostunut. Olen pyytänyt oikeitten muotibloggareitten tekemään tästä aiheesta empiiristä omakohtaista tutkimusta, mutta kun ei sellaisia ole näkynyt, niin päätin tehdä sen itse.

Syksyn tultua ei enää kehtaa capreilla kulkea, joten piti ottaa pitkälahkeiset esille. Ainoat valmiiksi silitetyt olivat nämä vaalean siniset kammotukset. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Tutkimusta varten yritin pitää kaikki muut tekijät muuttumattomina, paitsi nuo housut. Tosiasia on, ettei tilanne vieläkään ole täysin aukoton: housujen väri vaikuttanee myös tulokseen.


Leveät lahkeet

Kapeat lahkeet
Paitsi housujen väri, myös lahkeitten pituus näyttäisi vaikuttavan tulokseen.
Itse olen kallistumassa vahvasti siihen näkemykseen, ettei ainakaan pullukan naisihmisen kannata suosia leveitä lahkeita - niissä näytän entistä laajemmalta.

Mitä mieltä sinä olet?
Jos olet tehnyt - tai tulet tekemään - vastaavan tutkimuksen, olisin erittäin kiinnostunut kuvistasi.

Arvatkaa, minkä takia näytän noin pitkältä - melkein kattoon asti? No kun se kuvaaja ei malta sohvalta nousta... Samalla kun nämä kuvat otettiin, huomasin, että ikkunalla kukkii kauniit kukkaset, joten nekin pääsivät kuviin.


toinen lopettelee kukkimista, toinen aloittaa
Mervi

20 kommenttia:

 1. Voi kun onkin ihana ihmeköynnös tuossa ikkunalla!
  Kun olin lukenut pelkän otsikon, mietin jo samaa: luulen, että leveä lahjr leventää entisestään, vähän niin kuin telttamalliset vaatteetkin, joihin kookkaat mielellään usein "piiloutuvat", mutta sellaisissa onkin oikeasti entistä suurempi.

  VastaaPoista
 2. Minä olisin äänestänyt leveitä lahkeita, tasapainon vuoksi. Jos on ohuet nilkat ja rehevä kroppa, niin tulee epätasapainotus.

  Mutta kun katson kuviasi, niin minusta molemmat on ok. :)

  Olisi kyllä kiinnostavaa saada muotibloggaajat tarttumaan tähän haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi rohkaisi minua haastamaan ne bloggarit, joiden blogia käyn lukemassa, mukaan esittelemään kuviaan. Saa nähdä innostuuko kukaan?

   Poista
 3. Minä olen todella iso, enkä koskaan käytä leveälahkeisia housuja, enkä housupukuja. Housupuvuissa näytän yöpuvussa telttaan jutuneelta. Kapeat ahkeet ja tunika ovat minun lemppareitani.

  VastaaPoista
 4. molemmat yhtä hyvät :D ite en seuraa muotia eikä mulla mitään muoti-vaatteita olekaan,pidän sellaisia tamineita,mitkä tuntuu itestä hyvältä...vaikka pieni pyöreä olenkin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä. Tämän kokoisena on tyydyttävä vaatteisiin, JOTKA MAHTUU PÄÄLLE. Siltikin haluaisin valita sellaiset, jotka eivät pahenna tilannetta.

   Poista
  2. Kummatkaan housumallit eivät mielestäni pue eivätkä ole edukseen XL-daameille. Mieti vielä ja neulo uudet pökät!

   Poista
  3. Mut mieti nyt vielä - NEULEhousut pullukalla! Et voi olla tosisas! "Rikoo on riskillä ruma... jne".

   Oot sitten muuttanut Lokalahden kotipaikaksi? Ehdin jo ihmetellä.

   Poista
  4. Anteeksi, mutta en huomaa missä kohtaa tekstiä oli sana siitä, että ne TOISENLAISET housut ovat nimenomaan NEULEHOUSUT. Eikös ompelukoneella voi NEULOA myös kangashousut ?

   Poista
  5. Ei, ompelukoneella ei koskaan neulota. Neulominen on sitä, kun otetaan puikot ja lankaa. Yleisesti puhekielessä sitä kyllä sanotaan kutomiseksi, mutta kutominen on taas sitä, kun kangaspuissa kudotaan mattoa tai kangasta tai....

   Jos minulle siis sanotaan/kirjoitetaan että neulo uudet pökät, se tarkoittaa että minun pitäisi ottaa puikot ja alkaa esim. villalangasta niitä neuloa. En ikimaailmassa voisi kuvitellakaan laittavani sellaisia jalkaan.

   Varmaan ikuisesti muistan sen, kun olin alle kouluikäinen ja meille tytöille neulottiin (olikohan se täti) sellaiset villahousut. Kaks oikeen, kaks nurin. Ne oli ruskeat ja ihan hirveet. Tottakai lämpimat, mutta kun niihin tarttui yltympäriinsa lumipaakkuja. Muistan silloin toivoneeni; "Kumpa olisi aikuinen, eikä tarvitsisi tällaisia housuja pitää!" Ehkä siitä juontaa ällötykseni neulottuja housuja kohtaan?

   Poista
 5. Minusta kapeat lahkeet on paremmat, kokonaisuus on kevyemmän ja sutjakamman oloinen, ei niin raskas. Se että leveämmät lahkeet voisi tasapainottaa on totta, mutta minusta se toimii paremmin vähän normaalipainoisempien kohdalla. Jos on oikeasti reippaammin ylipainoa, ei siinä kannata mihinkään "tasapainoisempi ilme"-harhaan hurahtaa, isot vaatteet saa näyttämään vielä isommilta eikä ne hämää ketään. (ja tämä ei ollut loukkaukseksi tarkoitettu!). Kapeammat ja sutjakat housut siis ja joku istuva vähän pidempi yläosa niinkuin sulla on ollutkin niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva kuulla susta! Luulen myös näin. Ei, en loukkaannu, varsinkin kun varta vasten kysyn mielipidettä.

   Ja juu, myönnän, että tämän tutkimuksen olis voinu suunnitella paremmin ja valita vähän pukevammat vaihtoehdot, mutta kun tuo vaatteitten vaihtokaan ei enää suju niinkuin ennen. Puuh ja lääh!

   ps. nuo kapealahkeiset housut olen ommellut joskus ehkä 90-luvulla... että se siitä MUODISTA tällä matamilla.

   Poista
 6. Mä olen kurvikas päärynä ja olen aina tykännyt bootcut-leikkauksella olevista housuista. Otapa vertailun vuoksi semmoisistakin kuva! Eivät levennä niin paljoa kuin kokoleveät lahkeet, mutta eivät korosta myöskään sirojen nilkkojen ja ei-niin-sorjan maha-lantiotienoon kontrastia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta!

   En ole ihan varma tiedänkö mikä on bootcut?

   Olisi oikein kiva tehdä näitä vertailuja ja jatkaa sitä sitten puseroitten kanssa, mutta kuten jossain kommentissa jo valitinkin - se on hiukan hankalaa. Ja vaikka itse vielä jaksaisinkin, niin tuo kuvaajaplikka tahtoo hermostua, jos joutuu kauan odotteleen...

   Vielä elän toivossa, että jos joku muu - oikeasti vaatteita esittelevä - innostuisi tästä teemasta.

   Poista
 7. Bootcutit on lihavalle parhaat, esim. bootcut-farkut on oikeankokoisena tosi pukevat.. Ja ikävä kyllä tässä sun vertailussa molemmat housut näyttää enempi tai vähempi pyjaman housuilta, että ehkä kannattais sitä materiaaliakin funtsia.

  VastaaPoista
 8. Täällä http://muotitiedoton.blogspot.fi/ on minusta muutamia ns. housukuvia. Olen niin lyhyt (165 cm), etten voi kuvitellakaan pukeutuvani leveälahkeisiin housuihin.

  Bootcut-lahkeista olen ehdottomasti eri mieltä anonyymin kanssa: lihava on usein reitevä ja ns. persevä, joten bootcut-lahje leventää entisestään. Sitä paitsi bootcut-leikkaus on melkein yhtä passé kuin korea vyötärö (ns. mattinykäs-housut) miesten farkuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy jo mennä googlettamaan. Mikä tämä bootcut on ja mikä taas on passé....

   Poista