maanantai 18. marraskuuta 2013

Kivat käsityömessut Tampereella

Eilisen sunnuntaipäivän vietin käsityömessuilla. Uudestakaupungista lähti aamutuimaan täysi linja-autolastillinen käsityöihmisiä kohti Tamperetta. Olen jo useamman vuoden ollut samaisella reissulla mukana ja aina matkat ovat sujuneet mutkattomasti. Poikkesimme matkan varrella kahvilla ja pissalla ja saamme liput käteen jo linja-autossa, joten sisäänpääsykin sujuu mukavasti.

Matkan hyödynsin pipoa neulomalla. Eihän sitä nyt voi istua mitääntekemättä! Vieressäni istui tuttu käsityöyrittäjä-kollega ja meillähän riitti puhumista koko matkan ajaksi. Yhteinen kokemuksemme on, että yksinyrittäjä on aikas yksinäinen - ystävyyssuhteet jäävät huonolle hoidolle, kun ei ole aikaa eikä iltaisin enää puhtiakaan. Myyntityö on sikses sosiaalista toimintaa, että ehkäpä senkään takia ei vapaa-ajalla enää jaksa seurustella. Toisaalta kaikkia asioita ei voi puhuakaan kuin toisen yrittäjän kanssa.

Ajatella, kotona en tahdo jaksaa postilaatikolle kävellä, mutta messuilla kävelin reilut kuusi tuntia 10.00-16.30 ja kolme hallia koko lailla tarkkaan. Muutaman kerran istahdin kahville, mutta etupäässä olin jalkojeni päällä. Viime vuonna varasin paikan päältä pyörätuolin, mutta kelaaminen oli aika tuskallista, sillä hallin lattiat ovat kokolattiamaton tyyppistä ja siis erittäin raskasta lykätä. Nyt päätin kokeilla kävellä sauvojen kanssa. Kun on kivaa katseltavaa, niin ei huomaakaan kipuja. Linja-autoon en enää paluumatkalla meinannut päästä, rikkinäinen polvi ei olisi millään tahtonut taipua. Kipu kuitenkin hellitti kohtalaisen pian. Eniten kärsi kädet, rakko kämmenessä ja aamulla kainalot sekä kyljet kipeät kepeillä kävelystä.


Tykkäsin ihan hirveesti näistä messuista. Välillä sitä ihmettelee, että onko ollenkaan samoilla messuilla oltu, kun toiset valittaa tylsyyttä ja huonoa valikoimaa. Minä näin paljon kaikkea kivaa ja ostinkin monta juttua - ihan itselleni. Ensimmäisen kerran sain todellakin katsella tuotteita vain itselleni, kun ei tarvinnut ajatella jälleenmyyntiä Pellavasydämessä. Harmittelin vain sitä, että aloitin väärästä hallista. Kiersin ensin A-hallin ja vasta sitten menin C-halliin, missä oli "pienyrittäjiä" ja harrastajakäsityöläisiä. Minun mielestäni siellä oli enemmän katseltavaa. Ensi vuonna kuljen toisin päin. Nyt oli uutuutena myös E-halli, jossa oli design-vaatteita ja Deli-osastot, eli herkkuja pieniltä valmistajilta. Kivimessuhallin jätin tyystin käymättä.

Nyt kun halleja oli yksi enemmän ja väki jakaantui siis isommalle alueelle, ei ollut niin hurjaa tungosta. Toki siellä nytkin sai väistellä - nimenomaan väistellä, minäkin keppieni kanssa. Lienee jokseenkin ymmärrettävää, että meinaan hermostua tuollaisessa tungoksessa ja varsinkin, kun usein se olisin juuri minä, joka väistää. Nyt päätin, että toiset saa kiertää ja jämähdin seisomaan niille sijoilleni, kun tuli ihmisiä vastaan. Jollekin jouduin jopa tokaisemaan että "en väistä", kun toinen vaan tunkee kainalosta ohi.

Onneksi näin heti alkuun blogilukijani Hannan (?) mikä havahdutti minut huomaamaan, etten voi käyttäytyä typerästi, sillä MINUT TUNNISTETAAN. Kiva, kun tulit juttelemaan! Näin myös Susannan Työhuoneen Susannan. Hassulta tuntuu nähdä livenä ihmisiä, jotka on tottunut "näkemään" vain blogissa tai lukemaan kommenttina...

Tänä aamuna olo oli kuin traktorin alle jääneellä (en kylläkään ole sellaista kokenut)  - niin oli paikat hellinä. Nooh, särkylääkityksen jälkeen kroppa tuntui taas siedettävältä ja siinä se työpäivä putiikissa meni keinutuolissa sukkaa neuloen. Onneksi (!) ei ollut oikein paljon asiakkaita, että pääsin vähän vähemmällä kulkemisella. Toki pääsin esittelemään mm. uusia ideoita, joita olin messuilta bongannut. Tänäänkin myin eniten juuri käsityötarvikkeita. Matonkuteita, paperinarua, pellavaa ja kangasta.

Tämä postaus on täysin kuvaton siitä huolimatta, että kuvattavaa olisi "vaikka muille jakaa". Kuvat ostoksistani tulevat myöhemmin. Nyt tää ei jaksa, vaan menee pitkäkseen ja luultavasti hetken päästä kuuluu kuorsaus. Onneksi täällä ei ole ketään kuuntelemassa.

Mervi6 kommenttia:

 1. Hei vaan ja kiitos huomionosoituksestasi täällä! Oli kyllä ihan hyvät messut -> minusta A- ja C-hallit olivat aika samanlaiset tarjonnaltaan ja käytävät tarpeeksi väljät - myös istuinryhmiä oli sijoiteltu mukavasti halleihin. Jalat olivat kyllä ihan hyytelöä tänään, mutta ei haittaa - saihan taas nauttia päivän "naisten taivaassa" - kiersin kaikki osastot pariin kertaan kaikessa rauhassa.

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kovin ihmetellyt, kun tänään kuullut tai lukenut ihan terveidenkin jalkojen kärsineen kävelystä - että miten ihmeessä minä siellä jaksoinkin niin kauan kävellä. Kiva juttu, uskaltaa sitten toisenkin kerran lähteä vastaaviin juttuihin!

   Poista
 2. Aikamoinen suoritus! :) Mä vietin messuilla perjantaina 6,5 tuntia, ja olin ihan loppu... Meinasin laota Teippitarhan eteen, kun iski noidannuoli teippien edessä kyykistellessäni :D Loppuaika piti ottaa aika rauhallisesti, mutta silti oli sissinä päästävä vielä messujen jälkeen Ideaparkiin etsimään yhtä synttärilahjaa :O Koskaan ennen ei ole noidannuolta tullut, mutta kyllä nyt taas muistaa että tarvitsisi pitää selästään parempaa huolta, oli se sen verran kivuliasta.

  Hauska että näit muita bloggareita, mustakin oli jännä kun välillä tunnisti kasvoja blogeista kuin olisivat hyviäkin tuttuja, vaikkei oikeasti ollutkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, noidannuoli onkin ikävä seuralainen. Muistan yhden kerran kun se iski aloittaessani esikoisen imetyksen. Ei tullut lapsenhoidosta yhtään mitään, niin oli invalidisoiva sairaus.

   Poista
 3. Minä olin "samoilla" messuilla kuin sinä :) tosin lauantaina. Tarkoitan, että mielestäni ne olivat vielä oaremmat kuin aiemmin eikä ruuhkakaan ollut niin paha kuin muina vuosina, kunkäytävät olivat väljemmät. Tykkäsin kovasti ja se E-halli oli deliosastoineen tosi kiva. Ja paljon tuli ostetuksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva, kun messuista jää hyvä mieli. Vaikka sitten olisi raha kulunutkin....

   Poista