torstai 14. marraskuuta 2013

Vihje siihen, mitä aion huomenna tehdä

Enpä usko, että kovin monessa kodissa on tällainen. Mutta meilläpä on, ja huomenna se otetaan käyttöön.


Löysin tämän kierrätyskeskuksesta ja sain sen siis ilmaiseksi. Kuinka monessa paikassa muuten kierrätyskeskus toimii niin, että tavarat on ilmaisia? Meillä vastaosa on. Parhaimmat on hinnoiteltu, mutta esim. kaikki vaatteet, kirjat ja tavalliset astiat ovat ilmaisia. Koska toiminta oli alunperin täysin ilmaista, ihmiset eivät meinaa ollenkaan tajuta, että tarjolla olevista tuotteista otettaisiin maksu. Minusta se on ihan ymmärrettävää ja onhan maksu käsittääkseni yleisesti käytössä.

Meidän kierrätyskeskuksessa on kuitenkin useampi henkilö töissä, joten kuluja on paljon. Tottakai rahaa pitäisi jostain tullakin. Saavuttettujen etujen menettäminen vain kirpaisee. Jos aina olisi kaikki ollut maksullista, ei nurinaa syntyisi.

No mutta siis. Ulkopuolella sateessa nyhjötti tämä teline - siivouskärry - hyljättynä. Minä näin siinä heti mahdollisuuteni.

Kuten olen usein valitellutkin, en voi mitään kuljettaa käsissäni, joten siivoaminen - tai oikeastaan raivaaminen - on mahdottoman hankalaa. Nyt minä näen silmissäni tämän siivouskärryn minun käytössäni. Ripustan siihen roskasäkin, pölyrätit, vesisangon, harjan yhteen pidikkeeseen, rikkalapion toiseen pidikkeeseen  ja kyynärsauvat kahteen vielä vapaaseen pidikkeeseen! Tuonne alle mahtuvat isommat tavarat, joita siirrän paikasta toiseen ja noihin ritilälaatikoihin pienemmät.

Arvatkaas onko kiva ajatella huomista järjestelemistä? 
No ei kai. 
Uudesta siivouskärrystä huolimatta.
Mutta erittäin tarpeellista se on!
Mervi

14 kommenttia:

 1. Enpä ole kuullukaan, että kierrätyskeskuksesta jotain ilmaiseksi saisi! Meidän vastaavassa tuntui ainakin monessa tuotteessa olevan aika kovia hintoja, joita opiskeluaikojen budjettia muistellessa olisi vaikea maksaa. Nykyisin sieltä tulee tehtyä lähinnä tuunattavia löytöjä, ja 80-luvun mäntypuiset huonekaluhirvitykset saa uuden trendikkään elämän :D Tuollainen siivouskärry olisi kyllä näpsä, näkisin semmoisen helposti meillä jos olisi yksikerroksinen talo ilman kynnyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä itsekin hämmästykseni, kun ensimmäistä kertaa menin käymään ja kuulin, että mitä tahansa voi ottaa, eikä maksa mitään. Se oli silloin, kun kaikki oli ilmaista ja sieltä saattoi tehdä todellisia antiikkilöytöjäkin.

   Poista
 2. Hieno kärry, tuostahan saat siirrettävän apupöydän/telineen monenlaisiin juttuihin, myös muuhun kuin siivoukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ajattelinkin. Kunhan vaan ei olisi aina täynnä jotain ylimääräistä rojua.

   Poista
 3. Hyvä löytö ja tosi tarpeellinen.
  Meillä oli aikoinaan ilmainen kierrätyskeskus, sitten uusissa tiloissa otettiin pieni maksu, nyt hinnat nousseet, etenkin huonekaluissa voi hintaa olla jopa 700 euroa, likasista matoista pyydetään 70, huh huh.

  VastaaPoista
 4. Se oli tarkoitettu sulle hyvän apurin löysit mukavaa raivauspäivää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikä raivauspäivä ei ole vieläkään alkanut...........

   Poista
 5. Ei meidän kierrätyskeskuksesta saa mitään ilmaiseksi. Hinnat on useasti kovemmat kuin kirppareilla. Mut sie sait tosi näppärän kärryn. : )
  t.eläinhattu Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan, etten vieläkään ole ryhtynyt kokeilemaan, tuossa se tönöttää edelleenkin samassa paikassa.

   Poista
 6. huippua!Tommonen on tosi tarpeeseen sinulle :) t.entinen sairaalan siivoja ;)

  VastaaPoista
 7. Ainakaan Hämeenlinnassa kierrätyskeskuksessa ei ole ilmaisia tavaroita. Tietysti kuluja kierrätyksestä on, mutta ajoittain hintapolitiikka saa kulmakarvat kohoamaan.
  Luulis ton helpottavan tavaroitten eestaas siirtelyä ja sitä inhoamaasi siivoamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no siis varsinaisesti en inhoa siivoamista. Nyt kun siihen ei pysty, siivoaminen tuntuisi todella nautinnolliselta. Alkuunpääseminen on kyllä aina tuottanut vaikeuksia, mutta sitten saatoinkin siivota monta päivää putkeen ja tosi huolellisesti. Nyt se vaan ei ole pitkään aikaan onnistunut ollenkaan.

   Poista