torstai 1. tammikuuta 2015

Kunnolliset työkengät

Viimeistä edellisessä postauksessa mietin työkenkien vaikutusta lonkkakipuihini. Koska ostoksillakäynti on kivaa, poikkesin paikallisessa kenkäkaupassa. Siellä palvelu on ykkösluokkaa, joten huonokuntoisenakin voi kenkiä ostaa. Istut vaan ja myyjä tuo valikoiman eteesi ja sovittaa kengät jalkaasi. Mitään ei tarvitse itse tehdä.

Lähdin etsimään hyvää työkenkää, jossa ykkössijan jakaa nätti ulkonäkö - sen kunnollisuuden kanssa. Kantaa pitää olla, takaremmiä ei saa olla (se on mielestäni ruma, enkä ylety saamaan sitä kiinni). Vaihtoehdot alkoivat hiipua, jolloin piti hyväksyä se takaremmi. Ilman sitä kengät vaikuttivat epävakailta. Loppujen lopuksi ostin kengät, joissa on takaremmi. Ihmisen pitää osata olla joustava periaatteissaan....

Kenkäkauppa Alinaan tullaan kauempaakin ostoksille

Kaunis laatikko, säästän tämän...
Pitkään vertasin tätä punaista siniseen vaihtoehtoon, missä olisi tuo pitsikuvio tullut paremmin esiin. Valitsin kuitenkin tämän punaisen, jotta erottuvat paremmin - väriä saa olla!


Jotta saan tuon takaremmin paikoilleen, tarvitsen pitkän kenkälusikan. Paitsi että turvallisuuden vuoksi sen pitää olla tarpeeksi tiukalla, myös siksi, ettei luista pois paikaltaan, koska käsin en siihen yllä.


Nämä kengät saa kaikinpuolin juuri sopiviksi, sillä jokasen remmin voi erikseen säätää sopivaksi. Myyjä kertoi, että nämä kengät on suunniteltu tarkkaan jalan anatomia huomioiden. Juuri tällaisia työkenkiä taisin lähteä hakemaankin?


Hinta on kyllä huima - 128,90 euroa - mutta yrittäjäalennuksella ja Alinan kanta-asiakaskortilla hinta hiukan tipahti. Hyvästä kannattaa maksaa, eikö niin? Kenkä on nahkaa sisältä ja päältä. Vuori on tosi miellyttävän tuntuista, sen muistan edelliseltä kesältä. Minullahan siis on tätä samaa merkkiä olevat työkengät jo entuudestaan. Pidin niitä kesällä myös paljaassa jalassa.

Ehkä en siis ihan oikeasti ehkä olisi tarvinnut uusia kenkiä, mutta sovittaessani vanhoja totesin, että kyllä se takaremmi vaan aika paljon vaikuttaa. Kenkä pysyy varmasti jalassa ja on vielä turvallisemman tuntuinen.


Jos mihin, ihmisen kannattaa satsata hyviin kenkiin, sillä niiden päällä on koko paino. Aika näyttää onnistuinko tässä kaupassa....

Mervi

8 kommenttia:

 1. Kenen valmistamat kengät, mistähän tämmöiset saisi? Nuo ovat hyvin silmääni ja mahdollisesti myös jalkojani meillyttävän tuntuiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkolaiset ovat. Tuolla Think! -merkillä voisi löytyä netistä lähin kauppasi. Nämä todellakin sopivat monenlaiseen jalkaan, kun on kaikki remmit säädeltävissä.

   Poista
 2. Olen aina ollut sitä mieltä, että kunnollisiin ja laadukkaisiin kenkiin kannattaa satsata. Ja tuo takaremmi on kyllä hyvä, pysyy kengät nimittäin jalassa. Kenkien päällä se seisoo koko elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Silloin on hyvät kengät, kun työpäivän päätteeksi ei huomaa kenkiä käyttäneensäkään... Nyt mulla on sellaiset Eccot, mutta ne on jo niin rumat ja kulahtaneet, ettei oikein kehtaa ihmisten ilmoilla pitää.

   Poista
 3. Hieno ostos, hyvistä kannattaa maksaa :)

  Vielä toinen juttu, muistan sinun joskus maininneen, ettet myynyt "itsetehtyjä" kynttilöitä liikkeessäsi. Tarkoitan noita esim. kahvikuppiin tehtyjä uusiokynttilöitä. Sinulla oli jokin hyvä perustelu sille, voisitko kertoa sen uudelleen, niin paljon nykyisin niitä tehdään ja kaupitellaan joka puolella.

  Mukava tätä vuotta ja mukavia päiviä käsityöilosanoman levittäjänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kynnttiläasiasta suunnittelin uutta postausta. Saa nähdä valmistuuko?

   Poista
 4. Jopas onkin kauniit kengät..tekee itselleni kotiin jo kunnon sisäkenkiä kun tuleehan sitä tepasteltua aika matkat pelkissä sukissa.. Varmasti ovat hyvät myös käytössä. Mukavaa vuoden jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE on ihan totta, kotonakin kannattaisi kulkea kunnon kengillä. Selällekin olisi parempi.

   Poista