maanantai 5. tammikuuta 2015

Puikkolaatikko

Joulun alla eräs miesasiakas etsi epätoivoisesti laatikkoa naisväen puikoille. Olin pahoillani, kun en minäkään voinut auttaa. Jätin kuitenkin eilen puusepälle tilauksen ja jo tänään laatikko oli valmis. Mitta tähän otettiin - niinkuin asiakas olisi toivonut - pitkistä puikoista.Tässä laatikossa on tosi kaunis, käsittelemätön puupinta. Käy ihan sisustuselementistä, ei tarvitse kaappiin piilottaa. Ensin mietin kankaan lisäämistä sisäpuolelle, mutta sekin on turhaa, sillä tästä puusta ei lähde tikkuja! Koristellakin sen voisi, muttei kannata. On niin kaunis tällaisenaan.

Tein lisätilauksen laatikosta sukkapuikoille. Vielä kun keksisi, mikä olisi pyöröpuikoille kätevä säilytin.

Pellavasydämen Mervi

2 kommenttia:

 1. Hei Mervi!
  Tuossa pähkäilit, että millaiseen laatikkoon pyöröpuikot voisi laittaa säilytykseen. Itse pähkäilin saman ongelman kanssa, mutta pari vuotta sitten sain joulupukilta peltisen sydämenmuotoisen rasian täynnä karkkia. Karkit on syöty aikapäiviä sitten ja rasia on mitä mainioin pyöröpuikoille. Lyhyet pyöröpuikot asettuu hyvin "sydämen" muotoon ja pitkäthän on jo itsestään ympyrän muodossa ja sopivat myös sydämenmuotoiseen rasiaan. Sitä en vaan tiedä, miten sen muotoista rasiaa voi työstää puusta / vanerista mutta jos ammattimies osaisi.... !?

  -MUR-MUR-

  ps. olethan oppinut sen kätevän langan-jatko-solmun, jonka joskus sinulle vinkkasin jostain blogista?

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis laatikko! Minulla on pyöröpuikot korkeassa tötterössä, siis niin, että päät ovat sisällä tötterössä ja siimakiehkurat tulevat päästä ulos näyttäen vähän hattaralta tai peruukilta, riippuen mielikuvituksesta. Tötterö vaatii tietysti jonkin verran pöytätilaa, mutta aika vähän. Ja on se herkkä kaatumaankin, joten mihin tahansa sitä ei voi sijoittaa.

  VastaaPoista