lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lisää valoa!

Kerroin jo pienten lasipurkkien päällystämisestä. Nyt esittelen vähän isommat, eli ne kurkkupurkit...


Ensin tein yksinkertaisen, pelkkää verkkoa. Sitten innostuin kokeilemaan erilaisilla, erivahvuisilla langoilla ja lopuksi suunnittelin jo pitsikuvioitakin. No, suunnittelin ja suunnittelin - siinä vaan virkatessa kokeilin ja yritin saada aikaiseksi pitsiä, joka valoa heijastaessaan näyttäisi mielenkiintoiselta.


Paitsi tuikkylyhtyinä, näille voi keksiä muitakin käyttötarkoituksia
Toisiin virkkasin yläreunaan kiristysnauhan, mutta monet kyllä pysyvät ylhäällä ilmankin. Nauha voisi olla silkkinenkin. Toki se voi olla vaaratekijäkin, jos lipsahtaa tuleen. Itse olen polttanut näissä vain tuikkuja, jolloin liekki ei nouse korkealle, eikä lasi kuumene liikaa.

Alunperin suunnittelin koristelevani nämä erilaisilla nauhoilla, pitseillä, helmillä ja napeilla, mutta en löytänyt mieleistäni tapaa. Ehkä tässä pätee sanonta "vähemmän on enemmän"....? Ainut, minkä kelpuutin, on tämä. Kaksi punaista nappia, jotka heijastavat hiukan valoa lävitseen.


Mitäs pidätte? Innostuitko itse etsimään langanloppuja ja tyhjentyneitä lasipurkkeja? Eikös tämä olisi kiva mökkituliainen? Elokuun lyhtyjen yöhön on vielä aikaakin virkata...

16 kommenttia:

 1. Minulla taas heti välähti mieleen mahtava idea tästä... Virkkaan pitsiä ison lasipurkin päälle ja sinne sisään jouluvaloja. Voisi kesän aikana värkätä semmoisen ensi talvea varten. :)

  VastaaPoista
 2. Oikein ihana idea, juuri sellainen, että kohta on joka blogi täynnä virkattuja lasipurkkeja. Tekisi itsenikin mieli kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Kiva idea. Todennäköisesti minunkin purkkini saavat jatkossa muutakin vaatetta kuin kannenpäällisen!

  VastaaPoista
 4. Onpas nättejä :) En ole aiemmin oikein osannut ihastua virkattuihin tuikkupurkkeihin, mutta nämä ovat oikein sieviä. Ehkä juuri tuo yksinkertaisen kaunis kuviointi ja luonnonläheiset värit tekevät sen. Voisipa joskus itsekin kokeilla ku noita jämälankoja aina kertyy.

  VastaaPoista
 5. Kivoja ovat. Itse tungen ties mitä aina noihin lasipurkekihin ja lasisiin mehupulloihin...Tosin tuikkuja en itse uskalla polttaa, niistä kun yhteenaikaan varoiteltiin, ettei ole oikein turvallista, kun tuo purkki on ruoan säilytykseen tarkoitettu. mutta TOSI kauniita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga huomautuksesta, se on aivan totta! Itse olen poltellut tuikkuja vain näissä isoissa purkeissa. PIkkupurkki varmaan lämpeneekin nopeammin. Hyvä muistaa varottaa... Tuikkuina en voisikaan missään tapauksessa myydä.

   Poista
 6. Virkkaa vielä pitkt ripustusnarut niin sitten noihan on kuin suora kopio Suuri Ksityölehdestä 5/2008 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oletpä nähnyt vaivan, jos olet kaikki vanhat lehtesi selaillut tuon löytääksesi! Itselleni tämä idea putkahti päähän ihan vain tekemistä keksiäkseni ja ilahduttaakseni asiakkaitani ja blogini lukijoita.

   Poista
  2. Onneksi ei tarvitse nähdä vaivaa, vaan joskus on ihan kiva selailla käsityölehtiä ja hakea uusia inspiraatioita! En kuulu niihin ihmisiin jotka tilaavat ksityölehtiä, selaavat kerran läpi ja sen jälkeen heittävät taaimpaan nurkkaan ja unohtaa ne sinne..

   Poista
 7. Kauniita ovat! Älä vain jätä näitä vartioimatta! Kuulemma lasipurkin suu ei saisi kaventua, tulee leimahdusvaara. Joskus tästä muistan jostain lukneeni ennen joulua. Ovat ihanat kun kynttilät palavat sisällä♥

  VastaaPoista
 8. Varoituksen sana on varmasti paikallaan!

  VastaaPoista
 9. Tuikun näköisiä led-kynttilöitäkin on. Vaaraton viritys ja pitsin läpi valon vilkkuessa varmasti yhtä nätti. :)
  Kiva idea. Minullapa vaan alkoi himottaa sellainen oikea vanhan ajan virkattu sipulipussi. Mistäs sellaisen saisi?

  -Pöö-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta, led-kynttilä sisälle ja saa olla huoletta! Sipulipussi on mainio sisustusidea. Yksi asiakas tilasi useamman pieneen kesämökkiin. Yhteen laitetaan tomaatit, yhteen omenat..jne. tavarat on säilössä ja pois tieltä jos vaikka johonkin ylös saa ripustettua ja kivan näköistä! Ei muuta kun sipulipussia virkkaamaan!

   Poista
 10. Aivan ihania <3 Tämä blogisi on kultaakin arvokkaampi löytö! Mahtavaa, että jaksat puuhata tällaista! Kiitos ihanista vinkeistä, neuvoista ja ohjeista joita täällä jaat! Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos ideoistani on hyötyä! Mitä tulee blogiini, jos luet useampia kirjoituksiani, saatat huomata, että olen välillä tosi kärkäskin ja monet lukijat olen ärsyttänyt - toisia viihdyttänyt. Mutta ota se, mikä on hyvää ja jätä omaan arvoonsa se, mistä et pidä. Tervetuloa lukemaan blogiani!

   Poista