keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Löytöjä, mutta minkäs pantteri pilkuilleen voi?

Olen keräilijä. Tai no, ehkäpä hamstraaja olisi oikeampi termi.

Nyt, kun en voi tehdä sitä mitä haluaisin, pakotan itseni tekemään jotain muuta. Tänään muuten laskin, että enää kolme viikkoa jälkitarkastukseen. Pieni mahdollisuus päästä kävelemään edes keppien kanssa. Voisin siis päästä kurkistamaan putiikkiini. Eilen siellä somistettiin näyteikkunaa, enkä pääse näkemään - kiukuttaa!

Eksyin aiheesta... Niin siitä piti kirjoittamani, että aloin siivota virkkauslankojani. Ne ovat tällaisessa typerässä laatikostossa, josta irtoaa pohjat ja ovat muutenkin kelvottomat:


Selvitin sotkut ja lajittelin pienet jämät erilleen. Hamstraajahan ei voi heittää pois edes minimaalista lankanyttyrää...


Olen kerännyt vanhoja pitsinvirkkauslankoja kirpputoreilta ja nyt vaan ihmettelin, että kuvittelenko joskus virkkaavani lakanapitsiä? Löysin myös tällaisia vanhoja lankoja suomalaisilta lankakehräämöiltä, melkein antiikkia ehkä.


Ei tuollaista Hyvilla Oy:ta taida olla enää olemassakaan?
Tällaisia ohuita virkkauslankoja oli aikas montakin. Oletteko nähneet tuollaista systeemiä? Lanka tulee ulos pakkauksesta pienestä reiästä. Näin se ei ehkä niin helposti sotkeudu?


                                        En löytänyt netistä tällaista Finlaysonin Vaakuna lankaa.

Tämä olikin sitten oikein mieluinen löytö! Olen aivan unohtanut omistavani tällaisen. Langan kerijälaite:


Sitten tulikin eteeni omituisempia keräilyjuttuja. Kuinka moni teistä säilöö vanhoja tapetteja - rullakaupalla? En voi vastustaa kun kierrätyskeskuksesta saa ilmaiseksi tapettijämiä tai jopa kokonaisia rullia vielä paketissaan. Ne on pakko ottaa talteen. JOS JOSKUS TARTTEE. No mutta, ihan oikeesti, olen ajatellut ruveta tekemään kortteja. Eikös siinä voisi hyödyntää kauniita tapetteja?


Entäs nämä ihanat hyllypaperit vuosikymmenten takaa. Tuon ruskean muistan 70-luvulta, mutta osa näistä taitaa olla vielä vanhempiakin. Mitähän näistä keksisi?


Ja sitten:

Tadaa!

Kirjepaperia ja kirjekuoria ihanissa pakkauksissa! Mitähän ne tekee täällä lankojen joukossa? Se on kyllä harmi, ettei enää kirjoitella kirjeitä (paitsi Alli-tädille joskus, liian harvoin). Olisihan tällainen kirje kiva saada ja kirjoittaminenkin olisi aika.....hidasta, mutta hohdokasta.Taas kerran tuli todistetuksi se, miten huojentavaa on, kun saa tartuttua järjestelyhommiin. No, toistaiseksi tuo laatikostojen ympäristö vaatii vielä hiukan fiksaamista, mutta alkuun olen jo päässyt. Sain myös yhden asiakkaan tilaustyön alulle ja siitäkin tuli hyvä mieli. En siis ihan hyödytön olekaan!

10 kommenttia:

 1. Voi ihanaa! Sinä olet juuri samanlainen hamsteri kuin minäkin!=)=)
  Minulta löytyy kasa tapettirullia askartelukaapista; kierrätyksestä löydettyä, saatua ja jopa rautakaupasta aneltuja. Olen käyttänyt niitä kortteihin, laatikoiden ja jopa laatikoston päällystämiseen.

  Langan kerijälaite on aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt heittäisi tapetit pois, niin varmasti tulisi joku kysymään, että "ei sulla mitään kivaa kartonkia olis?" Hyvä olla jemmassa vähän sitä ja tätä...Olisi kiva nähdä, miten tapetteja voi korteissa hyödyntää. Käynpä blogissasi kurkkaamassa, josko sieltä löytyisi?

   Poista
 2. Tekevä tarvitsee monenlaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu-u! mihin tarvitsisi paahtamattomia, ikivanhoja kahvinpapuja - johonkin askarteluun?

   Poista
 3. On todella huojentavaa huomata etten ole ainoa hamsteri. :)
  Itse säästän kaiken minkä voi ehkä tulevaisuudessa hyödyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Pitäis vaan keksiä ratkaisu tilaongelmaan...

   Poista
 4. Ihania löytöjä, mä aloitan vasta kesäloman koittaessa "askartelu-kangas-lanka-ym.arkistojen" kaivelun. Tätini oli töissä Hyvillalla Hyvinkäällä, sittemmin Valvillalla. Tuotemerkeissä mm. Rondo, Impivaara ja 7 veljestä. Entiselle Hyvinkään villatehtaalle saneerattiin juuri tilat Hyvinkään kaupungintalolle. Ja 1970-luvun ruskea laatikkorakennus purettiin kauppakeskuksen tieltä. Kauppakeskus Willa avaa ovensa tämän maaliskuun aikana.

  Vanhaa Vaasan puuvillalankaa ostin armeijan ylijäämävarastolta Hämeenlinnasta pari vuotta sitten. Samaa ikäluokkaa kuin Vaakunalankasi, ainakin kääreistä päätellen. Yllättävän monta harmaata sävyä oli tarjolla :D

  Tarkempaa Hyvilla-Valvilla-historiaakin löytyi googlaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kuule, tiedätkö mihin tuota Vaakunalankaa käytetään/käytettiin? Luulin sitä virkkuulangaksi, mutta jos armeija on sitä käyttänyt...?
   Tarkoitatko, että Hyvinkään villatehdas vielä jatkaa, vai saneerattiinko tilat kuin museoksi?

   Poista
  2. Vaakunalangassa lukee vapentråd Finlayson ja varmaan paksuutena 60. Vasabladetissa on ollut 2009 juttu Wasa Bomullsfabrikista, jossa mainitaan tuotteiksi mm. vapentråd, kalastus- ja metsästystarvikkeiden seassa. Ne minun Vaasanlangat ovat selvästi ompelulankoja, osa karhunlangoiksi kuvittelemistani oli kyllä haurastunut.

   Hyvinkäällä on kaupungintalo nykyään entisellä villatehtaalla, kuvia villatehtaalta. Villatehtaan toiminta päättyi 1990-luvun alussa.

   Poista
  3. Kiitos! Ihania vanhat rakennukset ja kiva, että niitä säilytetään ja uudistetaan. Tuli mieleen tuosta lehtikirjoituksesta, kun kerrottiin, että 60- ja 70- lukujen rakennuksista halutaan päästä eroon...näyttävät nyt rumilta, mutta entä vuosikymmenten jälkeen, jospa niitä silloin joku kaipaakin ja harmitellaan kun on hävitetty. Noooh, onhan niistä monet rumia.

   Poista