perjantai 30. maaliskuuta 2012

Vanhoja hyviä ideoita

Rakastan kirjoja. Se ei tarkoita, että olisin mikään himolukija. Haluaisin OMISTAA paljon kirjoja. Romaanit kylläkin lainaan kirjastosta, sillä ne ovat kertakäyttöisiä. Yleensä. Mutta sisustus-, käsityö- ja askartelukirjat olisi kiva saada omaan hyllyyn. Tykkään meidän olohuoneen kirjahyllystä.

Lasiovet säästävät pölyjen pyyhkimiskertoja
Tämä onkin harvoja uutena hankittuja huonekaluja meidän huushollissa, joka on sisustettu pääsääntöisesti vanhoilla ja kierrätyskalusteilla. Ei tätäkään OSTETTU ole, vaan olen voittanut sen Talo ja Koti- lehden lukijakilpailussa.

Tämä toinen kirjahylly onkin sitten kierrätyskeskuksesta tuotu, einiinlaadukas, mutta asiansa ajava.

Täällä säilytän käsityökirjani ja -lehteni.
Mitenkähän tulevaisuudessa käy kaikille tietokirjoille? Netti on ainakin tietosanakirjat tehnyt täysin tarpeettomiksi, joten niitä on kierrätyskeskuksen hyllyt väärällään. (Minun äitini muuten säilytti kaikki kirjat, vaikkei niitä ikinä edes avattaisi, jos niissä vain oli kauniit nahkaselykset)

Käsitöiden osalta tieto ei vanhene, joten olen haalinut myös vanhoja kirjasarjoja.

Kauneimmat Käsityöt - kirjasarja on vuodelta 1976 ja siinä on 4 osaa, yksi niistä on Mary Oljen Kauneimmat Käsityöt. Hyvä perusteos, kuvin varustetut hyvät ohjeet. Täältä löysin perusteelliset ja erittäin hyvät ohjeet haarukkavirkkaukseen. Etten silloin sitten tullut katsoneeksi, kun haarukkapitsihuivia opettelin tekemään! "Vanhassa vara parempi" - netistä vaan tulee ensimmäiseksi etsittyä...


Venla, Kodin Suuri Käsityökirjasto on ilmestynyt kymmenen vuotta myöhemmin, 1986. Siinä on kahdeksan osaa. Voi vitsi, miten paljon ideoita tähänkin päivään!


Tässä tarkat ompeluohjeet

Neliosainen Käden Taidot -kirjasarja ilmestyi 2003 ja sitä on varmaan vieläkin myynnissä.

Kirpputoreilla näkee paljon yksittäisiä osia tästä "Uusi Ompelu- ja Käsityökerho" sarjasta, josta minäkin olen aika monta osaa kerännyt. En tiedä, onko 25. viimeinen?


Tässä olivat nämä "vanhat" kirjasarjani. Koska tästä tuli näin pitkä postaus, jätän uudemmat kirjat seuraavaan kertaan. Nyt lähden tutkimaan näitä aarteitani, mitähän ideoita täältä löydänkään! Huonosta muistista on se hyöty, että voi lukea saman romaanin kahteen kertaan ja ehkä vasta joskus puolen välin kohdalla alkaa muistella, että jotain tuttua tässä on....

Monet 70-luvun käsityöideoista ovat ihan nyt ihan IN.

6 kommenttia:

 1. Noissa vanhoissa kirjoissa on paljon hyviä perusohjeita. Ainoat syyt miksi neuleet vaikuttavat vanhahtavilta on epämuodikkaat värit ja karmeat hiusmallit. Ne ovat toki olleet silloin muodissa...
  Itse omistan tuon Mary Oljen kirjasarjan ja lapaskirjan ja pitsikirjan. Niillä kyllä selviää pitkälle. Lisäksi olen "hamstrannut" kirppareilta niitä kansio-ohjeita. Niistä on kätevä ottaa ohje mukaan matkalle. Ei tarvitse nettiä mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihan tosi! Vaatteissa muodin muutokset selvimmin näkyy: tuskin kukaan alkaa tehdä neulepuseroa 80-luvun ohjeella. 70-luvun lasten vaatteita jo ehkä tehdäänkin, hiukan muunnellen?

   Poista
 2. Minulta löytyy kanssa koko setti tuosta "Uusi Ompelu- ja Käsityökerho"-sarjasta! Sain tädiltäni joskus useampi vuosi sitten :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. hmmm. täytyy laittaa muistiin puuttuvat numerot, niin voi tarkistaa, kun kirparilla tulee näitä vastaan.

   Poista