perjantai 16. maaliskuuta 2012

Onneksi on tapettia!

Kaikesta voi keksiä kerrottavaa - pakettien lähettämisestäkin.
Yksi osa vähittäiskauppaa on pakkaaminen. Pikkuliikkeissä sitä vielä odotetaankin ja siihen kannattaa satsata. Huomaan, että monet asiakkaani ovat yllättyneitä, kun kysyn aina, automaattisesti, että "tuleeko lahjapakettiin?". Vaikka teen aika yksinkertaisen (tai ehkä juuri sen vuoksi) monet kiittelevät kauniista paketista.

Ostoksensa asiakas saa kantaa paperikassissa, en tykkää muovikasseista, eivätkä ne sovi Pellavasydän-imagoon, eihän? Paitsi nyt, kun olemme alkaneet myydä myös käsityötarvikkeita, niitä laitamme myös muovikassiin. Kustannussyistä. Muutaman euron langan hinnassa jo tuntuisi paperikassin hinta...

Kolmas huomion arvoinen asia on pakettien lähettäminen. Jonkun verran minullekin tulee tilauksia, jotka lähetän postitse. Olen nuuka ihminen ja kuten viime kerralla kerroin, myös hamstraaja. Kaikki hyväkuntoiset paketit, pakettipussit säästän ja käytän uudelleen. (Kirjekuoret leikkaan tai käytän sellaisenaan muistilappuina) 

Tänään piti lähettää paketti, eikä siihen täältä kotoa löytynyt sopivaa laatikkoa, joten haroin hiuksiani ja mietin miten sen pakkaan. Kunnes muistin: onhan minulla TAPETTIA.Pakettia tehdessäni mietin myös sen painoa, joskus jopa leikkaan osan pussista pois, jos postin hinnaston mukaan postimaksu nousee juuri pykälän kalliimmaksi.

Miten on? Nyt saa sanoa ihan rehellisen mielipiteen...
Haluatko pakettisi mieluummin kauniissa, huolellisesti suunnitellussa paketissa vai kelpaako sinulle kierrätetty, mutta käyttökelpoinen? Ymmärrän niitäkin, jotka ostavat esim. valmiin design-pakkauksen ja koristelevat nauhoin tms.

Yrittäjä taitaa aina ajatella rahaa. Joku = asiakas materiaalit maksaa. Toisaalta myös aika on rahaa. Noin karkeasti ajatellen.

Kumman valitset?

11 kommenttia:

 1. kierrätysvaihtoehdon jos siihen on mahdollisuus :)

  VastaaPoista
 2. Minulle ainakin kelpaa kierrrätysvaihtoehto! Huomasin, että olet Ukista. Käyn kurkkaamassa kesällä liikkeeseesi, kun olen Suomessa ja äidin luona Ukissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Toivottavasti olen silloin jo kävelevä ja itse putiikissa - nähdään!

   Poista
 3. Kierrätusvaihtoehto on aina parempi ja itse pyrin siihen. Minäkin käytän kirjekuoret uudellen esimerksi isosta teen pienemmän. Ja nyt minäkin vasta huomasin että olet ukista. Vietän siellä lähistöllä aina kesälomani, mökilläni:)

  VastaaPoista
 4. Kierrätetty ehdottomasti! Itse en edes raaski ostaa mitään paketteja, jos jotain lähetän, vaan etsin jostain käyttökelpoista materiaalia (tälläkin hamstraajalla sitä löytyy) ja pakkaan siihen. En muista koska olisin edes lahjapaperia varta vasten viimeksi hankkinut...

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen kierrätyksen kannalla :) Teen jonkun verran käsitöitä tilauksesta ja siisteissä mutta kierrätetyissä paketeissa laitan ne yleensä menemään asiakkaalle. Jonkun kuviollisen teipinpätkän tai esim. Handmade-tekstillä olevan tarran laitan pakettiin usein koristeeksi sopivaan kohtaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos "kannatuksesta". Näin me siis puolustamme kierrätystä. Ja vähän hamstraustakin...ainakin sen verran, että tarpeellinen löytyy omista kätköistä!

  VastaaPoista
 7. Kierrätettykkin voi olla kaunista,minusta ja suosinkin kierrätysmateriaaleja :)

  VastaaPoista
 8. Olen samaa mieltä, kierräytskin voi olla kaunista. Kierrätysmateriaalit eivät mitenkään poissulje esteettisyyttä tai kivaa lookia. Osa omista pakkausmateriaaleistani on myös kierrätettyjä, kuten pahvit ja nauhat. Jos lähettelisin suurempia paketteja, myös niitä hankkisin varmasti kierrätyksen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosia-asia on se, että en viitsi/ehdi nähdä tarpeeksi vaivaa saadakseni paketeista nättejä. Yleensä on aina hirveä kiire ehtiä ennen viittä postiin. Tahtoisin kyllä, mutta ilmeisesti en tarpeeksi....?

   Poista