maanantai 9. heinäkuuta 2012

Huonoja kuvia

Vaikka en ole ilmoittanutkaan Pellavasydämen olevan sunnuntaisin auki, menin eilen tekemään paperihommia.

Meillä kirjoitetaan kuitit käsin "paragon"kuiteille, joten niissä on aina järjestelemistä. Lisätyötä teettää myyntitilissä olevien tuotteiden kohdentaminen kullekin valmistajalle. Sainkin kaikki kuittiasiat järjestykseen, vaikka asiakkaitakin kävi ihan kivasti. Olin pari tuntia, mutta sitten alkoi niin rankka sade, että päätin lähteä kotiin tekemään ensimmäistä korjausompelua - vetoketjun vaihtaminen tuulitakkiin. Ensimmäistä ja ensimmäistä, olenhan niitä tehnyt, mutta tämä tuli heti mainonnan alettua.

Ensimmäisen viikon myynti oli samansuuruinen kuin koko kesäkuun myynti vanhassa liikepaikassa. Ja tämä on ymmärrettävä niin päin, että kesäkuun myynti oli aika heikko... Ei tästä ihan suoraviivaisia johtopäätöksiä voine tehdä, mutta vahvistaa käsitystäni rankan rupeaman kannattavuudesta!

Sain ihanilta asiakkailtani kukkia. Vaikka tämä Poutapilvi tähän oven pieleenkin sopii, niin siirrän sen ulos. Kiinnitys tulee niin korkealle, että sitä varten pitää odottaa miestä saapuvaksi mökiltä...

Tämä uljas sormustinkukka sai ansaitsemaansa huomiota. Se kohosi kuin kuningatar pionien keskeltä. Tulilatva kestää vielä, kun nämä leikkokukat varisevat. Posliinikukka on jo vuoden verran kasvatellut vartta ja kuuluu putiikin vakiovarustukseen. Tämä yksilö on pienin kolmesta istuttamastani (no ei vaiskaan, en minä niitä istuttanut vaan mieheni), toiset kaksi ovat jo aika hujoppeja.

Luonnonmukaisuutta meillä edustaa myös myynnissä olevat ajopuunaulakot, joiden puut olemme itse käyneet merenpohjasta noukkimassa. Koukut ovat sepän takomat. Edessä olevat huovutetut tervasaippuat on alusta asti käsin valmistettu.

Rakastan kaikkea vanhaa ja patinoitunutta. Uuteen putiikkiin tällaiset säilyttimet sopivatkin.

Toivottavasti lukijani olette ymmärtäväisiä näiden huonojen kuvieni kanssa. Minulla on vain halpa taviskamera, enkä osaa sitäkään käyttää. Toisekseen aika ei tunnu riittävän ja kolmanneksi liikkumiseni on edelleen niin huonoa, etten pääse aina haluamaani kuvakulmaan kuvattavien kohteiden kanssa.

Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa blogiani voi lukea myös nauttien kauniista kuvista? Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

Ai niin, tänään minulla on "vapaapäivä" - siis en ole putiikissa. Sisareni on myymässä ja minun on määrä tehdä mahdollisimman paljon tunikoita. Yksi tilaustyö täytyy saada huomisaamuksi valmiiksi ja muutenkin niitä pitäisi saada lisää, sillä kauppa on käynyt hyvin!  Mervi

4 kommenttia:

 1. Kuvissahan ei ole mitään vikaa :)
  Mukavaa viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kuvat ovat oikein hyviä, niistä näkee kaiken olennaisen ja tunnelma on hyvä. Ajopuunaulakot on kyllä nättejä. Jos joskus liikkee siellä päin, täytyypä tulla teidän putiikissa poikkeamaan!

  VastaaPoista
 3. Kuvat näyttää meikäläisen silmiin ihan hyviltä ja tärkein asia niissä on että niitä on sopivan paljon! tykkään lukea tätä blogiasi aina sillointällöin koska täällä on kivoja kuvia ja kirjoitat jotenkin kovin huolettomasti ja tekstisi on sujuvaa! Kevään jatkoja :--)

  VastaaPoista
 4. No kiva että kelpaavat, itse vaan ihmettelen toisten hienoja "järkkäreitä" ja upeita kuvia. Mutta hei - eihän KAIKKEA tarvitsekaan osata!

  VastaaPoista