maanantai 24. helmikuuta 2014

Värjäyksiä

Kerroinkin jo, että seuraava ompeluprojektini sisältää myös värjäystä. Kesäteatteripuku tehdään "vaippaharsosta" ja värjätään punaiseksi. Värjäyksessä lopputulos on aina jännittävää. Pesukonevärit ovat kyllä helppokäyttöisiä ja tällä kertaa lopullinen värikin oikein hemaiseva.

Tästä lähdettiin.
Taas valokuva vääristää. Oikeasti väri on kunnon punainen. Upotin saumoihin valkoisia pitsejä. Olen oikein tyytyväinen tähän tulokseen ja luulenpa, että teen muitakin "vaippakokeiluja".

Sitä en sitten muistanut ottaa huomioon, että keinokuituiset langat eivät värjäydykään. No, nurjalla puolella se ei haittaa...


 Mutta tässä jo vähän harmittaa...Osa brodyyreistä ei ollutkaan kokonaan puuvillaa, tämäkin värjäytyi vain osittain. Toisaalta aika hauska.

Nyt pitäisi vielä koota mekko ja sitten vasta pääsen arvioimaan, miten tällainen harsokangas käyttäytyy. Saattaa olla, että on aika liehuva helmainen?


Muutakin värjäystä olen harjoitellut. Olisi pitänyt saada mustat nyörisoljet, mutta tässä kaupungissa oli vain valkoisia saatavana. Eikä minulla ollut mustaa suihkemaalia, joten päädyin kullanväriseen. Enpä ole aikaisemmin keksinyt, miten helposti värin saan vaihtumaan muutamalla suihkeella.


Aika kivoja kokeiluja.
Mervi

9 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää nuo pitsin kuviot, jotka eivät ole värjäytyneet. Helposti tulee ihan eri näköistä! Minäkin juuri mietin, että voisin uudistaa yhden haalistuneen nahkaisen korun maalaamalla sitä nahkamaalilla. Miksi en ole aiemmin keksinyt!

  VastaaPoista
 2. Oikeen hemasevan värinen puku tulee. Hieno brodyyrikin on, vaikkei värjääntynytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sen sitten loppujen lopuksi ihan eteen - näyttää siltä, että on tarkoituksella tuollainen. Miten se menikään.... mitä et voi peittää, korosta sitä...

   Poista
 3. Miten 30 metriä harsoa kutistetaan?
  Kaikki kerralla pesukoneeseen (60 astetta)
  vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Olin vähän epäjohdonmukainen tekstissäni. Kangasta ostin 30 metriä, mutta ei sitä niin paljon tähän mekkoon tarvita. Noin 10 metriä laitoin pesukoneeseen. Ja nyt sitä on niin naftisti, että pelkään joutuvani värjäämään uuden erän.

   Poista
 4. Minä tein aikoinani koruja samalla tavalla, siis nimenomaan teatteriin. Virkkasin puuvillalangasta ja spreijasin kultaiseksi. Koristelin vielä "jalokivillä" ja paljeteilla. Edullista ja näyttävää!
  -Sini-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno idea! En onnistunut kultakorujen tekemisessä. Ostin hopeanväristä ketjua, mutta ilmeisesti valitsin vääränlaisen suihkeen. Vaikka siinä lukee gold, niin ei se ketjussa näytä ollenkaan kullalta vaan haalean pronssilta ehkä. Kun oli nimenomaan tarkoitus saada oikein pröystäilevän komeat kultaketjut!

   Poista
  2. Trikookuteesta ketjusilmukkaa ja kultasuhketta perään. Ainakin tulee paksut käädyt.
   -Sini-

   Poista